طرز تهیه کیک خیس پرتقالی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کیک خیس پرتقالی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کیک خیس پرتقالی یکی از کیک های خوشمزه و پرطرفداری است که با طعمی دلنشین از پرتقال و بافتی نرم و مرطوب، کام هر کسی را شیرین می‌کند. برای تهیه این کیک خوشمزه و خانگی، به مواد و مراحل زیر نیاز دارید:

طرز تهیه کیک خیس پرتقالی
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی

مواد لازم

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • شکر: ۱ و نیم پیمانه
  • شیر: نیم پیمانه
  • آرد: ۲٫۵ پیمانه
  • روغن مایع: نیم پیمانه
  • آب پرتقال: ۲ پیمانه
  • پوست پرتقال رنده شده: به مقدار دلخواه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول: فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کنید سپس تخم مرغ‌ها و یک پیمانه شکر را در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود.

مرحله دوم: شیر، یک لیوان آب پرتقال، روغن مایع و پوست پرتقال رنده شده را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم: آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده و به تدریج به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا گلوله نشود.

مرحله چهارم: کف و دیواره‌های قالب را چرب کرده و کمی آرد بپاشید. سپس مایه کیک را در قالب بریزید.

مرحله پنجم: قالب را در فر از قبل گرم شده به مدت ۳۵ دقیقه قرار دهید. برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، یعنی کیک آماده است.

مرحله ششم: در حین پخت کیک، آب پرتقال و شکر را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود. اجازه ندهید سس بجوشد.

مرحله هفتم: کیک را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس برش بزنید و سس پرتقالی را روی هر برش بریزید.

کیک خیس پرتقالی بدون فر

طرز تهیه کیک خیس پرتقالی
طرز تهیه کیک خیس پرتقالی

مواد لازم

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • شکر: ۱ و نیم پیمانه
  • شیر: نیم پیمانه
  • آرد: ۲٫۵ پیمانه
  • روغن مایع: نیم پیمانه
  • آب پرتقال: ۲ پیمانه
  • پوست پرتقال رنده شده: به مقدار دلخواه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول: آرد و بکینگ پودر را در یک کاسه بزرگ الک کنید سپس تخم مرغ‌ها،یک پیمانه شکر،یک لیوان شیر، روغن مایع، آب پرتقال و پوست پرتقال رنده شده را در یک کاسه جداگانه با همزن بزنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله دوم: مخلوط مواد خشک را به تدریج به مواد تر اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا گلوله نشود و یک قالب مناسب را چرب کرده و مایه کیک را در آن بریزید.

مرحله سوم: قالب را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید. کف قابلمه را به اندازه حدود ۲ سانتیمتر آب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن را ببندید. اجازه دهید به مدت حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کیک بپزد. برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، یعنی کیک آماده است.

مرحله چهارم: در حین پخت کیک، آب پرتقال و شکر را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود. اجازه ندهید سس بجوشد.

مرحله پنجم: کیک را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس برش بزنید و سس پرتقالی را روی هر برش بریزید.

نکات تکمیلی

  1. حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد تا کیک به آرامی پخته شود و نسوزد.
  2. می‌توانید از قالب‌های سیلیکونی یا پیرکس نیز برای پخت کیک استفاده کنید.
  3. برای طعم بهتر، از پرتقال تازه استفاده کنید.
  4. مقدار پوست پرتقال رنده شده را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
  5. برای اینکه کیک نرم‌تر شود، می‌توانید کمی شیر به سس اضافه کنید.