در زمستان ها احتمال اینکه از ویروس ها و بیماری ها در امان نمانیم، بیشتر از همیشه میشود. باید مصرف میوه و مواد مقوی در این فصل را بیشتر کنیم. اگر چند دسر خوشمزه میوه ای را یاد بگیریم، خوراکی خوشمزه، مقوی و دلگرم کنندهای برای میانوعدهها و شبنشینیهای اوقات سرد سال خواهیم داشت. در ادامه میخواهیم دستور چند دسر میوهای را با شما درمیان بگذاریم.
۱. کیک سیب
این روزها که همه بیشتر از قبل بهدنبال حفظ سلامتی و دنبالکردن رژیمهای غذایی هستند، کیک سیب در شمار محبوبترینها قرار میگیرد. چرا؟ چون این دسر رژیمی شکر کمی دارد و پر است از مواد مقوی و البته خوشمزه.
خبری از روغن و آرد هم در آن نیست. این کیک خوشمزه بوی خوشی دارد و بافت مرطوب و خوشطعمش طرفداران پرشماری. برای آمادهکردن آن باید جوی دوسر، دانه کتان، بیکینگپودر، جوش شیرین، پودر وانیل، برشهای نازک سیب، سس یا شربت سیب در اختیار داشته باشید.
آمادهسازی کیک سیب اصلا کار سختی نیست. کافی است که فر را روی حرارت ۱۷۷ سانتیگراد بگذارید و مواد لازم را با هم ترکیب کنید. مخلوط حاصل را در قالبی مناسب بریزید و بگذارید که بهمدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزد. بعد از آمادهشدن هم ۱۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا سرد شود. خیلی ساده و سریع با دسر رژیمی و خوشمزهای با طعم سیب از خود یا مهمانهایتان پذیرایی کنید.
۲. کیک گلابی
در میان انواع پیش غذا و دسر، کیک گلابی از جذابترین گزینهها است. چرا؟ چون هم طعم و عطر خوبی دارد و هم مقوی است. در ضمن، آمادهسازی آن هم کاری ندارد و سخت نیست.
برای آمادهکردن این کیک به گلابیهای رسیده و خوشمزه، آرد کامل برای شیرینیپزی، نشاسته ذرت، پودر زنجبیل و دارچین، سس سیب، ادویه میخک، عصاره وانیل و گردو نیاز دارید.
فر را روی ۱۷۷ سانتیگراد تنظیم کنید و گلابیها را بهشکلی نازک برش بدهید. مواد لازم را با هم ترکیب کنید تا مخلوطی یکدست بهوجود بیاید. آنها را درون قالب مناسب بریزید و بگذارید که حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزد. بهسادگی، صاحب کیک خوشمزهای میشوید که جان میدهد برای دورهمیهای عصرگاهی زمستانی سرد.
۳. دونات پرتقالی
بهدنبال آمادهکردن دسر میوه ای خوشمزهای هستید که با میوههای فصل آماده میشود؟ دونات پرتقالی را فراموش نکنید. این دسر پر از مواد خوشمزهای است که هم تکتک محبوب و خوشطعماند و هم در کنار یکدیگر ترکیب جانانهای میسازند.
در دونات پرتقالی، تخم کتان آسیاشده، آرد جوی دوسر، پودر کاکائو تلخ، بیکینگ پودر، جوش شیرین، پرتقال، شیر، آب پرتقال، ارده، عصاره وانیل، شکر و شکلات تلخ وجود دارد.
اگر بهدنبال آموزش دسر ساده هستید، این گزینه را حتما بهخاطر بسپارید. برای آمادهسازی آن باید درجه حرارت فر را روی ۱۷۷ سانتیگراد تنظیم کنید. تخم کتان را با آب را مخلوط کنید و بهمدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید.
مواد دیگر را در ظرفی جداگانه مخلوط و پوست پرتقال را به آنها اضافه کنید. ترکیب جدید را با تخم کتان مخلوط کنید و مواد را در قالب مناسب دوناتها بریزید. قالبها را نصفه پر کنید و اجازه بدهید که بهمدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزند.
برای آمادهسازی سس پرتقال هم آب پرتقال و پوست آن را در ماهیتابه بریزید و بگذارید که کمی غلیظ شود. دوناتها را که از فر خارج کردید، این شربت را روی آن بریزید.
۴. کیک خرمالو با پسته
این پیشنهادمان بهواسطه وجود موادی مانند پسته تقریبا در دستهبندی دسرهای زمستانی ایرانی قرار میگیرد. برای آمادهکردن آن باید از موادی مانند تکههای کوچک خرمالو، آلبالوی خشک، دانه کتان آسیاشده، آرد گندم کامل، بیکینگ پودر، تکههای سیب، جوش شیرین، شکر قهوهای، عصاره وانیل، پسته و پودر آن استفاده کنید.
خرمالوها را حرارت بدهید تا کمی نرم شوند. فر را روی ۱۷۷ سانتیگراد تنظیم کنید. میوهها را ته قالبهای مخصوص بگذارید. مواد دیگر را با هم ترکیب کنید و در قالبهایتان بهاندازه مساوی بریزید.
اجازه بدهید که کیکها بهمدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از پختهشدن کیک، آنها را ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا سرد شوند و بعد سعی کنید که کیکها را از هر قالب بیرون بیاورید. کیکها آمادهاند!
۵. میوههای پاییزی و نان زنجبیلی
این روزها میتوانید با تهیه انواع دسر ایرانی و فرنگی از بهترین فروشگاهها، دسر موردعلاقهتان را تهیه کنید. اگر هم هوس آشپزی و آمادهکردن دسر کرده باشید، با نگاهی دقیق به دسرهای ساده میتوانید، خودتان دستبهکار شوید.
یکی از دسرهای ساده و خوشمزه زمستانی هم میوههای پاییزی و نان زنجبیلی است. برای آمادهکردن آن باید کدو حلوایی، خرما، شیر، تخم کتان آسیاشده، آرد گندم، بیکینگ پودر، گلابی، سیب، خرمالو، پرتقال، انجیر، آب سیب، پودر زنجبیل، دارچین، دانههای انار، عصاره وانیل، ماست و گردو در اختیار داشته باشید.
دوباره حرارت فر را روی ۱۷۷ سانتیگراد تنظیم کنید. خرما را در ظرفی بچینید و روی آن آب جوش بریزید. خرما،شیر و کدوحلوایی را با هم در مخلوطکن بریزید، خرما را به آنها اضافه کنید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.
آرد و بیکینگ پودر و مواد مرحله قبل را با هم مخلوط کنید و در قالبی مناسب بریزید. بگذارید که این مخلوط بهمدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد. نان را برش بدهید و بهسراغ بخش آمادهسازی میوهها بروید.
میوههای مختلف را برش بدهید و با مواد دیگر لازم که گفته شد یعنی زنجبیل و دارچین، ترکیب کنید. اجازه بدهید که ترکیب بهمدت ۳۰ دقیقه تفت بدهید. ماست، شکر و وانیل را ترکیب کنید و هم بزنید تا حالت فومی یا کفآلودی پیدا کنند. این ماست را بهمدت ۳ ساعت در یخچال نگه دارید تا خنک شود. میوههایی که آماده کردید را بههمراه دانههای انار در ظرفی بریزید. کمی از ماستی که آماده کردید بههمراه نان زنجبیلی در ظرف قرار بدهید. به میل خود و به تناوب، کیک و میوهها را در همراهی با ماست درون ظرف بریزید.