طرز تهیه اشترودل

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه اشترودل خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

اشترودل یک غذای بین‌المللی خوشمزه و پرطرفداره که هم به عنوان پیش‌غذا و هم یک وعده غذایی کامل سرو میشه. اشترودل رو میشه با مواد متنوعی مثل گوشت، مرغ، سبزیجات و پنیر پیتزا یا حتی با مواد شیرین مثل سیب و دارچین تهیه کرد. در اینجا، طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ،گوشت و اشترودل پیتزایی را به شما آموزش میدم که یکی از پرطرفدارترین انواع اشترودل است.

اشترودل مرغ و قارچ

طرز تهیه اشترودل
طرز تهیه اشترودل

مواد لازم

آرد سفید: ۳ و نیم لیوان

شیر ولرم: ۱ لیوان

خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۱/۴ لیوان

تخم مرغ: ۱ عدد

سینه مرغ: ۱ عدد

قارچ: ۵-۱۰ عدد

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

پنیر پیتزا: به مقدار لازم

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: در یک کاسه، شیر ولرم، شکر و خمیرمایه رو با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه کنار بذارید تا خمیرمایه فعال شود و روی ان کف کند و در یک کاسه بزرگ دیگر، تخم‌مرغ و روغن مایع رو با همزن دستی هم بزنید.مخلوط خمیرمایه فعال‌شده را به تخم‌مرغ و روغن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم: در ادامه، نمک و آرد رو که از قبل سه بار الک کردید، به تدریج به مواد اضافه کنید و با دست ورز بدید تا یک خمیر لطیف و یکدست به دست بیاد و خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب کردید قرار بدید، روی ان را بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در جای گرم بذارید تا حجمش دو برابر شود.

مرحله سوم: سینه مرغ رو با پیاز و ادویه‌ها بپزید. بعد از پخت ریش‌ریش کنید و کنار بذارید در ادامه پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت بدید تا طلایی شود فلفل دلمه‌ای خردشده را به پیاز اضافه کنید و تفت بدید. سپس قارچ‌های ورقه‌ای یا نگینی خردشده را اضافه کنید. اجازه دهید آب قارچ کشیده شود.

مرحله چهارم: مرغ ریش‌ریش شده و رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. نمک، فلفل سیاه و آویشن رو اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.

مرحله پنجم: بعد از اینکه خمیر عمل اومد کمی ورز بدید تا پفش بخوابد به اندازه یک نارنگی از خمیر بردارید و با وردنه به شکل مستطیل باز کنید و مواد میانی را در قسمت وسط خمیر بریزید و روی ان را با پنیر پیتزا بپوشانید.

مرحله ششم: با چاقو در دو طرف خمیر برش‌های مورب ایجاد کنید و برش‌ها رو یکی در میان روی مواد قرار بدید تا شکل گیس‌بافت بگیرد.اشترودل‌های آماده رو در سینی فر که کاغذ روغنی قرار دادید، بچینید.

مرحله هفتم: برای رومال، یک عدد زرده تخم‌مرغ رو با کمی زعفران دم‌کرده یا شیر مخلوط کنید و با قلمو روی اشترودل‌ها بمالید.در صورت تمایل، مقداری کنجد روی اون‌ها بپاشید و سینی را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار بدید تا روی اشترودل‌ها طلایی شود.

اشترودل گوشت

طرز تهیه اشترودل
طرز تهیه اشترودل

مواد لازم

آرد سفید: ۳ و نیم لیوان

شیر ولرم: ۱ لیوان

خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۱/۴ لیوان

تخم مرغ: ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

قارچ: ۵-۱۰ عدد

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

پنیر پیتزا: به مقدار لازم

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر آویشن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: در یک کاسه، شیر ولرم، شکر و خمیرمایه رو با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه کنار بذارید تا خمیرمایه فعال شود و روی ان کف کند و در یک کاسه بزرگ دیگر، تخم‌مرغ و روغن مایع رو با همزن دستی هم بزنید.مخلوط خمیرمایه فعال‌شده را به تخم‌مرغ و روغن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم: در ادامه، نمک و آرد رو که از قبل سه بار الک کردید، به تدریج به مواد اضافه کنید و با دست ورز بدید تا یک خمیر لطیف و یکدست به دست بیاد و خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب کردید قرار بدید، روی ان را بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در جای گرم بذارید تا حجمش دو برابر شود.

مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدید تا طلایی شود سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و فلفل دلمه‌ای و قارچ خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.

مرحله چهارم: رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه و آویشن را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.بعد از اینکه خمیر عمل اومد کمی ورز بدید تا پفش بخوابد به اندازه یک نارنگی از خمیر بردارید و با وردنه به شکل مستطیل باز کنید و مواد میانی را در قسمت وسط خمیر بریزید و روی ان را با پنیر پیتزا بپوشانید.

مرحله پنجم: با چاقو در دو طرف خمیر برش‌های مورب ایجاد کنید و برش‌ها رو یکی در میان روی مواد قرار بدید تا شکل گیس‌بافت بگیرد.اشترودل‌های آماده رو در سینی فر که کاغذ روغنی قرار دادید، بچینید.

مرحله ششم: برای رومال، یک عدد زرده تخم‌مرغ رو با کمی زعفران دم‌کرده یا شیر مخلوط کنید و با قلمو روی اشترودل‌ها بمالید.در صورت تمایل، مقداری کنجد روی اون‌ها بپاشید و سینی را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار بدید تا روی اشترودل‌ها طلایی شود.

اشترودل پیتزایی

طرز تهیه اشترودل
طرز تهیه اشترودل

مواد لازم

آرد سفید: ۳ و نیم لیوان

شیر ولرم: ۱ لیوان

خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۱/۴ لیوان

تخم مرغ: ۱ عدد

سوسیس یا کالباس: ۲۰۰ گرم (می‌تونید از هر دو استفاده کنید.)

قارچ: ۵-۱۰ عدد

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

پنیر پیتزا: به مقدار لازم

رب گوجه‌فرنگی یا سس پیتزا: به مقدار لازم

آویشن، فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: در یک کاسه، شیر ولرم، شکر و خمیرمایه رو با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه کنار بذارید تا خمیرمایه فعال شود و روی ان کف کند و در یک کاسه بزرگ دیگر، تخم‌مرغ و روغن مایع رو با همزن دستی هم بزنید.مخلوط خمیرمایه فعال‌شده را به تخم‌مرغ و روغن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم: در ادامه، نمک و آرد رو که از قبل سه بار الک کردید، به تدریج به مواد اضافه کنید و با دست ورز بدید تا یک خمیر لطیف و یکدست به دست بیاد و خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب کردید قرار بدید، روی ان را بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در جای گرم بذارید تا حجمش دو برابر شود.

مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدید تا سبک شود در ادامه سوسیس یا کالباس خردشده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید و فلفل دلمه‌ای و قارچ خردشده را هم به مواد اضافه کنید و تفت بدید تا آب قارچ کشیده شود.

مرحله چهارم: در صورت تمایل، کمی رب گوجه‌فرنگیبه مواد بزنید و نمک، فلفل سیاه و آویشن را اضافه کنید.بعد از اینکه خمیر عمل اومد کمی ورز بدید تا پفش بخوابد به اندازه یک نارنگی از خمیر بردارید و با وردنه به شکل مستطیل باز کنید و مواد میانی را در قسمت وسط خمیر بریزید و روی ان را با پنیر پیتزا فراوان بپوشانید.

مرحله پنجم: با چاقو در دو طرف خمیر برش‌های مورب ایجاد کنید و برش‌ها رو یکی در میان روی مواد قرار بدید تا شکل گیس‌بافت بگیرد.اشترودل‌های آماده رو در سینی فر که کاغذ روغنی قرار دادید، بچینید.

مرحله ششم: برای رومال، یک عدد زرده تخم‌مرغ رو با کمی زعفران دم‌کرده یا شیر مخلوط کنید و با قلمو روی اشترودل‌ها بمالید.در صورت تمایل، مقداری کنجد روی اون‌ها بپاشید و سینی را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار بدید تا روی اشترودل‌ها طلایی شود.