طرز تهیه باسترما پلو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه باسترما پلو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
باسترما پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار استان اردبیل است که طعمی لذیذ و عطر بی نظیری دارد. این غذا ترکیبی از برنج خوش عطر و گوشت مرغ یا اردک است که به روش خاصی طبخ میشود. در ادامه، طرز تهیه مرحله به مرحله باسترما پلو را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- ران مرغ: ۴ عدد
- پیاز: ۲ عدد
- کره: ۱۰۰ گرم
- برنج: ۳ پیمانه
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به خوبی بشویید و ران ها را با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید.
مرحله دوم: پیازها را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند سپس مرغ مزه دار شده را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید تا کاملا پخته شود تا دو طرف ان کاملا سرخ شود.
مرحله سوم: برنج را از چند ساعت قبل با اب نمک خیس کنید سپس درون قابلمه اب بریزید و اجازه دهید جوش اید و برنج را به همراه نمک اضافه کرده هنگامی که برنج ترک برداشت ان را ابکش کنید.
مرحله چهارم: کف قابلمه را روغن و کره بریزید و سپس یک لایه برنج بریزید و یک لایه مرغ پخته شده را روی لایه برنج قرار دهید و سپس بقیه برنج را روی آن بریزید.
مرحله پنجم: زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج را دم کنید.
باسترما پلو زنجانی
مواد لازم
- گوشت گوسفندی (گردن یا ران): ۱ کیلوگرم
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- کره: ۱۰۰ گرم
- برنج: ۳ پیمانه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- کشمش، زرشک، گردو: به مقدار دلخواه (برای تزئین)
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زنجبیل: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و پیازها را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
مرحله دوم: گوشت را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت تفت دهید تا آب گوشت تبخیر شود و گوشت رنگ بگیرد و سرخ شود.
مرحله سوم: به گوشت، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زنجبیل و زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله چهارم: برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس در قابلمه ای اب بریزید و هنگامی که جوش امد برنج و نمک را اضافه کنید موقعی که برنج ترک بردارد زمان ابکش کردن ان است.
مرحله پنجم: کف قابلمه را روغن و کره بریزید و سپس یک لایه برنج بریزید و گوشت پخته شده را روی لایه برنج قرار دهید و سپس بقیه برنج را روی آن بریزید و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید.
مرحله ششم: به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج را دم کنید و پس از دم کشیدن برنج، با کشمش، زرشک و گردو تزیین کنید.
باسترما پلو با شمالی
مواد لازم
- اردک یا غاز: ۱ عدد
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- رب انار یا رب آلوچه: ۲ قاشق غذاخوری
- گردو: ۲۰۰ گرم
- سبزیهای معطر خشک (شامل شوید، مرزه، تره): ۱ پیمانه
- برنج: ۳ پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- آلو خشک: به مقدار دلخواه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: اردک یا غاز را تمیز کرده و به خوبی بشویید و از شب قبل با رب آلوچه و رب انار مزه دار کنید.
مرحله دوم: پیازها را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند سپس اردک مزه دار شده را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید تا گوشت نرم شود.
مرحله سوم: گردو را آسیاب کنید و سبزیهای خشک، آلو خشک، رب انار یا آلوچه، نمک، فلفل و زردچوبه را با گردو مخلوط کنید.
مرحله چهارم: شکم اردک را با مواد تهیه شده پر کنید و با نخ بدوزید تا مواد بیرون نریزد.
مرحله پنجم: برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و در ادامه درون قابلمه اب و نمک بریزید و هنگامی که اب جوش امد برنج را اضافه کرده و وقتی ترک برداشت موقع ابکش کردن برنج اشت.
مرحله ششم: کف قابلمه را روغن و کره بریزید و سپس یک لایه برنج بریزید و اردک پخته شده را روی لایه برنج قرار دهید و سپس بقیه برنج را روی آن بریزید.
مرحله هفتم: زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج را دم کنید.
نکات تکمیلی
- برای طعم بهتر میتوانید از ادویههای دیگری مانند دارچین و زنجبیل و هل نیز استفاده کنید.
- میتوانید به جای اردک یا غاز از مرغ محلی نیز استفاده کنید.
- برای تزیین باسترما پلو میتوانید از زرشک و کشمش نیز استفاده کنید.
- برای اینکه گوشت اردک یا غاز نرمتر شود، میتوانید آن را به همراه کمی آب و پیاز در فر قرار دهید.
- برای اینکه برنج شما ته دیگ ببندد، میتوانید کف قابلمه را با نان لواش بپوشانید.
- برای اینکه برنج شما خوش عطر شود میتوانید کمی گلاب به زعفران دم کرده اضافه کنید.
- برای اینکه گوشت شما نرمتر شود، میتوانید قبل از اضافه کردن به پیاز، آن را کمی با آب و کمی نمک بپزید.