طرز تهیه تارت گلابی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه تارت گلابی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

تارت گلابی یک دسر محبوب و خوشمزه فرانسوی است که با گلابی تازه یا کمپوت گلابی تهیه می‌شود. در ادامه، طرز تهیه این تارت را به دو روش آموزش می‌دهیم.

روش اول: تارت گلابی ساده

طرز تهیه تارت گلابی
طرز تهیه تارت گلابی

مواد لازم

برای خمیر تارت

آرد: ۲۰۰ گرم

کره سرد: ۱۰۰ گرم

شکر: ۵۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

نمک: ۱ پنس

بیکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری

وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

برای مواد میانی

گلابی سفت: ۳ تا ۴ عدد

کره: ۵۰ گرم

شکر: ۵۰ گرم

دارچین: به میزان دلخواه

آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: آرد، شکر و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و کره سرد را به صورت مکعبی خرد کرده و به آرد اضافه کنید. با نوک انگشتان خود، کره را با آرد مخلوط کنید تا حالتی شبیه به خرده نان به دست آید.

مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی ورز دهید تا خمیر یکدست شود سپس خمیر را به شکل توپ درآورده، در کیسه پلاستیکی بپیچید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله سوم: گلابی‌ها را پوست بگیرید، از وسط نصف کرده و هسته آن‌ها را خارج کنید. می‌توانید گلابی‌ها را به صورت ورقه‌های نازک برش دهید اگر از گلابی تازه استفاده می‌کنید، می‌توانید آن‌ها را با کمی شکر و آب روی حرارت ملایم بپزید تا کمی نرم شوند. سپس اجازه دهید خنک شوند. (استفاده از کمپوت گلابی نیز گزینه مناسبی است).

مرحله چهارم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود و سطح کار را کمی آردپاشی کنید و خمیر را با وردنه باز کنید تا به اندازه قالب تارت شما برسد سپس خمیر را با دقت در قالب تارت که از قبل چرب کرده‌اید، قرار دهید و کناره‌های اضافی آن را ببرید.

مرحله پنجم: با چنگال چند سوراخ در کف خمیر ایجاد کنید تا در حین پخت پف نکند گلابی‌ها را به صورت منظم و زیبا روی خمیر بچینید در ادامه ۵۰ گرم کره و ۵۰ گرم شکر باقی‌مانده را ذوب کرده و روی گلابی‌ها بریزید. کمی پودر دارچین نیز روی آن‌ها بپاشید.

مرحله ششم: قالب را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر گرم شده قرار دهید تا خمیر طلایی و پخته شود.پس از پخت، تارت را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود می‌توانید تارت گلابی را به تنهایی یا همراه با بستنی وانیلی، خامه فرم گرفته یا مقداری پودر قند سرو کنید.

روش دوم: تارت گلابی و بادام

طرز تهیه تارت گلابی
طرز تهیه تارت گلابی

مواد لازم

آرد: ۲۰۰ گرم

کره سرد: ۱۰۰ گرم

پودر بادام: ۲۵ گرم

شکر پودر شده: ۵۰ گرم

زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد

نمک: ۱ پنس

برای مواد میانی

پودر بادام: ۱۰۰ گرم

شکر: ۸۰ گرم

کره نرم شده در دمای اتاق: ۸۰ گرم

تخم‌مرغ: ۲ عدد

عصاره وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

برای روی تارت

گلابی رسیده و سفت: ۳ عدد

خلال بادام  مقداری برای تزیین

مربای زردآلو: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: آرد، پودر بادام، شکر پودر شده و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط و الک کنید سپس کره سرد را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده و به مواد خشک اضافه کنید. با نوک انگشتان یا با استفاده از غذاساز، کره را با آرد مخلوط کنید تا حالتی شبیه به خرده نان پیدا کند.

مرحله دوم: زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و به آرامی ورز دهید تا خمیر شروع به جمع شدن کند. اگر خمیر بیش از حد خشک بود، یک قاشق غذاخوری آب سرد اضافه کنید. از ورز دادن زیاد خودداری کنید، چون باعث سفت شدن خمیر می‌شود.

مرحله سوم: خمیر را به شکل یکدست و صاف درآورده، در پلاستیک بپیچید و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله چهارم: برای مواد میانی کره نرم شده در دمای اتاق و شکر را در یک کاسه با همزن برقی خوب بزنید تا کرمی و لطیف شود سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و هر بار خوب بزنید تا کاملاً یکدست شود.

مرحله پنجم: پودر بادام و عصاره وانیل را به مواد اضافه کرده و با لیسک یا همزن دستی به آرامی هم بزنید تا یک کرم یکنواخت به دست آید. کرم بادام آماده است.

مرحله ششم: گلابی‌ها را پوست بگیرید، هسته آن‌ها را خارج کنید و به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید و برای اینکه گلابی‌ها سیاه نشوند، می‌توانید آن‌ها را با کمی آب و آبلیمو مخلوط کنید. اگر از کمپوت گلابی استفاده می‌کنید، آن را از آب خارج کرده و با دستمال کاغذی خشک کنید.

مرحله هفتم: فر را از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود و خمیر تارت را از یخچال خارج کرده و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به ضخامت حدود ۳ تا ۴ میلی‌متر باز کنید.

مرحله هشتم: خمیر را به آرامی داخل قالب تارت پهن کنید و لبه‌های آن را مرتب کنید. با چنگال چند سوراخ در کف خمیر ایجاد کنید تا در حین پخت پف نکند سپس کرم بادام را روی خمیر ریخته و با پشت قاشق به طور یکنواخت پخش کنید.

مرحله نهم: ورقه‌های گلابی را به صورت منظم و زیبا روی کرم بادام بچینید. می‌توانید خلال بادام را نیز روی آن بپاشید و قالب تارت را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا خمیر و کرم بادام طلایی و کاملاً پخته شوند.

مرحله دهم: پس از پخت، تارت را از فر خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود. برای براق شدن سطح تارت، مربای زردآلو را کمی گرم کرده و با یک قلمو روی گلابی‌ها بمالید. تارت را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.

نکات مهم

۱- برای تهیه خمیر تارت، حتماً از کره سرد استفاده کنید. این کار باعث ترد شدن بافت خمیر می‌شود.

۲- استفاده از پودر بادام در خمیر باعث لطافت و عطر بیشتر آن می‌شود.

۳- اگر از گلابی تازه استفاده می‌کنید،کمی گلابی‌ها را با شکر و آب روی حرارت بپزید تا نرم شوند و سپس آن‌ها را روی تارت بچینید.

۴- برای راحتی کار، می‌توانید به جای خمیر خانگی، از خمیر هزارلا آماده نیز استفاده کنید. در این صورت، ابتدا خمیر را در قالب پهن کرده و سپس کرم بادام و گلابی را روی آن قرار دهید.

۵- خمیر تارت نیاز به ورز دادن زیاد ندارد؛ ورز دادن بیش از حد باعث سفت شدن آن می‌شود.