طرز تهیه ته تالی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ته تالی یا تتالی ، غذای خوشمزه و سنتی اراک آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

ته تالی یا تتالی از غذاهای محلی استان مرکزی و شهر اراک است، دلیل نامگذاری آن نیز به این خاطر می باشد که در قدیم در شهر اراک به ماهیتابه، تال می‌ گفتند و چون گوشت را برای پخت ته تال می گذاشته اند، به آن ته تالی می گویند. در واقع ته تالی نوعی تاس کباب با گوشت چرخ کرده است و به دو صورت آبدار و بدون آب، معمولا همراه با نان یا برنج و سبزی تازه سرو می‌شود. در ادامه با آموزش کامل طرز تهیه ته تالی همراه ما باشید.

طرز تهیه ته تالی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • سیب زمینی ۳ عدد
  • گوجه فرنگی ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ ق غذاخوری
  • گرد غوره ۱/۲ ق چای خوری
  • آب جوش ۱.۵ پیمانه
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پودر سیر، فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه ته تالی

ابتدا یک عدد پیاز را رنده ریز کنید و خوب فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود سپس گوشت چرخ کرده و نمک و زردچوبه و پودر سیر و فلفل قرمز را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا منسجم شود. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار می دهیم تا خودش را گرفته و منسجم شود.

خواندن
یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی

داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود سپس پوره سیر و رب گوجه را اضافه کرده و تفت داده تا رب خوش رنگ شود.

مواد گوشتی را از یخچال خارج کنید به اندازه گردو برداشته و در دست پهن کنید سپس روی سس قرار دهید و با کفگیر کمی فشار دهید سپس سیب زمینی های حلقه شده به قطر ۱ سانت را روی گوشت چیده و در ادامه گوجه فرنگی حلقه شده را نیز روی سیب زمینی ها قرار دهید.

وقتی همه مواد را به ترتیب چیدید مقداری گرد غوره را روی مواد ریخته و آب جوش بریزید وقتی شروع به قل زدن کردن درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید با شعله ملایم پخته و مواد نرم و سس غلیظ شود. ته تالی خوشمزه را به همراه نان و یا سبزی میل کنید. نوش جان.

طرز تهیه ته تالی

به این مقاله امتیاز دهید