طرز تهیه کله پاچه 

به گزارش تاپ توریست: در این بخش با طرز تهیه کله پاچه با شما خواهیم بود. برای آشنایی با این غذای محبوب در ادامه با ما همراه باشید.

کله پاچه یک غذای مقوی، پرکالری و پرچربی است که از دیرباز جزو غذاهای سنتی در بین ایرانیان است و قدمت و احترام خاصی دارد. کله پاچه از پختن کله گوسفند و پاچه های آن درست می‌شود. کله پاچه یک غذای پرچرب است بنابراین به کسانی که چربی خون دارند و یا کلسترول و اسید اوریک بالایی دارند و همچنین افرادی که نقرس دارند، توصیه نمی‌شود. این افراد باید از خوردن برخی قسمت‌های کله پاچه از جمله زبان و مغز حتما خودداری کنند.

این غذا علی رغم مضرراتی که دارد، خواص زیادی برای استخوان‌ها دارد و توصیه می‌شود این غذا را حتما در منزل و به صورت خانگی تهیه کنید. با توجه به اینکه کله پاچه یک غذای سنگین است ترجیحاً آن را در وعده صبحانه یا در وعده ناهار میل نمایید. در ادامه، روش پخت این غذا را به گونه‌ای به شما آموزش می‌دهیم که مزه آن دقیقا مثل طباخی‌ها باشد.

طرز تهیه کله پاچه 
طرز تهیه کله پاچه 

مواد لازم

  • کله پاچه گوسفند ۱ دست
  • نخود ۱۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد درشت
  • سیر ۴ تا ۵ حبه
  • زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • آب ۱ لیتر یا بیشتر

طرز تهیه کله پاچه 

ابتدا و قبل از هر چیز دیگر، نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود.

خواندن
طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه

برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را با هم پخت. برای شروع پخت ابتدا به اندازه ای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی که آب جوش آمد روی آب را کف های قهوه ای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید.

سعی کنید به اندازه ای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید. بعد پیازها را ۴ قاچ برش دهید و به همراه زردچوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید.

نخودهای خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را کیپ ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته شود. در دقیقه های پایانی پخت کله پاچه میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. هنگام سرو این غذای لذیذ هم می توانید از نارنج یا لیموترش تازه استفاده کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن کله پاچه

  1. کله پاچه را میتوانید به صورت کامل و یا گوشت آن را جدا کنید و سرو کنید.
  2. نخود آب کله پاچه را پر لعاب و خوشمزه تر میکند و بوی بد کله پاچه را از بین می برد ولی ریختن آن اختیاریست.
  3. اگر دوست داشته باشید میتوانید لیموعمانی را در آخر پخت به کله پاچه اضافه کنید.
  4. نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میشود به همین دلیل باید آن را در یک ساعت آخر پخت اضافه کرد.
  5. حتما هنگام خوردن و یا بعد از خوردن کله پاچه آبلیمو یا لیمو تازه استفاده کنید تا چربی کله پاچه را از بین ببرید.
  6. دقت کنید کله پاچه تازه باشد و از کله بز یا میش استفاده نکنید.
  7. دارچین هم طعم کله پاچه را تغییر میدهد و میتوانید موقع خوردن کله پاچه مقداری به آن اضافه کنید.
خواندن
طرز تهیه کوکو قارچ و اسفناج ساده و مقوی
طرز تهیه کله پاچه 
طرز تهیه کله پاچه