طرز تهیه خاگینه
خاگینه، یکی از دسرهای ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران با سبکهای متفاوت و با مواد متنوع طبخ میشود. ماده اصلی این خوراک، تخم مرغ است و غالبا مانند کیک شربتی و شیرینی شربتی، شهدی شیرین به آن افزوده میشود. خاگینه در برخی از شهرها با افزودن سبزیجات به تخم مرغ درست شده و معمولا به عنوان صبحانه و یا غذای اصلی سرو میگردد. انواع خاگینه عبارتند از: خاگینه ساده (خاگینه عسلی)، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه قالبی و خاگینه کنجدی. در ادامه همراه مجله تاپ کوکینگ باشید تا با طرز تهیه خاگینه بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- تخم مرغ ۵ عدد
- آرد ۶ قاشق غذا خوری
- ماست ۵ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ پیمانه
- بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- زعفران آب کرده به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و ماست را به آنها اضافه کنید. ماست و تخممرغ را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس بیکینگ پودر و آرد را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مقداری روغن در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. شعله گاز را کم کنید و یک شعله پخشکن، زیر تابه قرار دهید. مایه خاگینه را در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا خاگینه برای حدود ۲۰ دقیقه بپزد و یک طرف آن سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
خاگینه را از تابه بیرون بیاورید و آن را بهاندازههای دلخواه برش بزنید.
آمادهسازی شربت خاگینه
دو پیمانه آب، دو پیمانه شکر و یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی غلیظ شود.
پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود. شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید و خاگینه را همراه با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.
نکات
- هم زدن تخممرغ با همزن برقی، بوی زهم آن را از بین میبرد.
- شما میتوانید چند عدد هل خرد شده را به همراه گلاب و زعفران در شربت خاگینه بریزید تا شربت شما، عطر هل را نیز به خود بگیرد. در این صورت، شربت را قبل از مصرف از صافی رد کنید.
- اگر از طعم گلاب خوشتان نمیآید، می توانید آن را از طرز تهیه شربت حذف کنید.
-
شربت را پس از خنک شدن، در چند مرحله به خاگینه اضافه کنید تا کاملا جذب خاگینه شود و خاگینه شما خمیر نشود.