طرز تهیه خورشت بوقلمون

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورشت بوقلمون خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خورشت بوقلمون یکی از خورشت های لذیذ است که طعم متفاوتی دارد و به دو روش می توان ان را طبخ کرد و همراه برنج یا نان سرو کرد.

طرز تهیه خورشت بوقلمون
طرز تهیه خورشت بوقلمون

مواد لازم

۵۰۰ گرم گوشت بوقلمون

۱ عدد پیاز بزرگ

۲ حبه سیر

۲ عدد هویج متوسط

۲ عدد سیب زمینی متوسط

۱ فنجان نخود فرنگی

۱ فنجان آب مرغ یا آب سبزیجات

۱/۲ فنجان گوجه فرنگی خرد شده

۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

۱ قاشق چایخوری زردچوبه

۱/۲ قاشق چایخوری پودر کاری

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

مقداری جعفری تازه خرد شده برای تزئین

طرز تهیه

مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. تکه‌های گوشت بوقلمون را اضافه کنید و از همه طرف تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: در همان قابلمه، پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

مرحله سوم: زردچوبه و پودر کاری (در صورت استفاده) را به پیاز و سیر اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن کمی باز شود.

مرحله چهارم: گوجه فرنگی خرد شده و آب مرغ یا آب سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم بریزید و هم بزنید.

مرحله پنجم: تکه‌های گوشت بوقلمون تفت داده شده را به قابلمه برگردانید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به مدت ۶۰ دقیقه بپزد تا نرم شود.

مرحله ششم: پس از پخت گوشت هویج و سیب زمینی خرد شده را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزند تا نرم شوند. در آخر، نخود فرنگی را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.

مرحله هفتم: خورشت را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و با جعفری تازه خرد شده تزئین کنید. این خورشت را می‌توانید با برنج، نان سرو کنید.

خورشت بوقلمون با رب انار

طرز تهیه خورشت بوقلمون
طرز تهیه خورشت بوقلمون

مواد لازم

۵۰۰ گرم گوشت بوقلمون

۱ عدد پیاز بزرگ

۲ حبه سیر

۱/۲ فنجان رب انار

۱/۴ فنجان گردوی خرد شده

۱ قاشق چایخوری زردچوبه

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن نباتی به مقدار لازم

مقداری جعفری تازه خرد شده برای تزئین

طرز تهیه

مرحله اول: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. تکه‌های گوشت بوقلمون را اضافه کنید و از همه طرف تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: در همان قابلمه، پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

مرحله سوم: رب انار و زردچوبه را به پیاز و سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید و تکه‌های گوشت بوقلمون تفت داده شده را به قابلمه برگردانید. آب را اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد. نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم بریزید و هم بزنید.

مرحله چهارم: حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت بپزد تا گوشت بوقلمون کاملاً نرم شود و طعم رب انار به خورد آن برود. در این مدت، هر از گاهی خورشت را هم بزنید و در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.

مرحله پنجم: در ۳۰ دقیقه آخر پخت، گردوی خرد شده را به خورشت اضافه کنید و پس از پخت، خورشت را بچشید و در صورت نیاز نمک، فلفل یا رب انار بیشتری اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید. اگر خورشت خیلی ترش بود، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.

مرحله ششم: خورشت بوقلمون با رب انار را در ظرف مورد نظر بریزید و با جعفری تازه خرد شده تزئین کنید. این خورشت معمولاً با برنج سرو می‌شود.

نکات تکمیلی

۱- کیفیت رب انار در طعم نهایی خورشت بسیار مهم است. سعی کنید از رب انار مرغوب و با طعم ملس یا ترش دلخواه خود استفاده کنید.

۲- میزان ترشی و شیرینی رب انارها متفاوت است، بنابراین حتماً پس از اضافه کردن رب انار، طعم خورشت را بچشید و تنظیم کنید.

۳- می‌توانید برای عطر و طعم بیشتر، در ابتدای پخت چند عدد آلو بخارا یا قیسی نیز به خورشت اضافه کنید.

۴- برخی افراد در این خورشت از کمی پیاز داغ نیز استفاده می‌کنند. برای این کار، می‌توانید مقداری پیاز را جداگانه سرخ کرده و در انتهای پخت به خورشت اضافه کنید.

۵- برای طعم بهتر، می‌توانید قبل از پختن گوشت بوقلمون، آن را به مدت چند ساعت در مخلوطی از پیاز رنده شده، آب لیمو و ادویه‌ها مزه‌دار کنید.

۶- اگر دوست دارید خورشت غلیظ‌تری داشته باشید، می‌توانید در انتهای پخت یک قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب سرد حل کرده و به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.