طرز تهیه خورش حبشی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش حبشی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش حبشی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که ریشههای آن به دوران صفویه بازمیگردد. این خورش خوشمزه و مجلسی، با ترکیبی منحصربهفرد از گوشت، لپه، میوههای خشک و ادویهها، طعمی بینظیر و خاطرهانگیز دارد.
مواد لازم
- گوشت گوسفند یا گوساله (قسمت ران یا گردن) : ۵۰۰ گرم
- لپه : ۱ پیمانه
- پیاز بزرگ : ۲ عدد
- رب انار : ۱/۲ پیمانه
- شیره انگور : ۳-۴ قاشق غذاخوری
- پودر بادام : ۱٫۵ پیمانه
- برگه زردآلو یا قیسی : ۵-۶ عدد
- آلو خورشتی : ۵-۶ عدد
- کشمش : ۵۰ گرم
- ادویه کاری : ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه : ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- زعفران دم کرده : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- سیر : ۲ حبه
- نعنا خشک : ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و بشویید , لپه را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید سپس پیازها را نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: برگه زردآلو و آلو و کشمش را شسته و کنار بگذارید و پودر بادام را آماده کنید.
مرحله سوم: در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیازها را تا زمانی که طلایی رنگ شوند تفت دهید در ادامه گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم: پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد لپه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ان گرفته شود و سپس ادویه کاری و زردچوبه و فلفل و نمک را بریزید.
مرحله پنجم: به مخلوط گوشت و لپه آب جوش اضافه کنید به طوری که روی مواد را بگیرد و حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت و لپه به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزند.
مرحله ششم: پس از یک ساعت، رب انار، شیره انگور، برگه زردآلو، آلو خورشتی، کشمش و پودر بادام را به خورش اضافه کنید و زعفران دم کرده را نیز به خورش اضافه کنید.
مرحله هفتم: حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.
مرحله هشتم: سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید سپس نعنا خشک را نیز در روغن تفت دهید و خورش را در ظرف مورد نظر ریخته و با سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکات تکمیلی
- میتوانید از انواع آلو مانند آلو بخارا نیز استفاده کنید.
- برای شیرینتر شدن خورش، میتوانید مقدار شیره انگور را بیشتر کنید
- استفاده از گوشت گوسفندی به دلیل چرب بودن، طعم بهتری به خورش میدهد.
- قسمتهایی مانند ران یا گردن گوسفند، برای پخت خورش حبشی مناسبتر هستند.
- گوشت را به همراه پیاز به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. این کار باعث میشود که گوشت طعم بهتری بگیرد و زودتر بپزد.
- استفاده از دارچین و هل، عطر و طعم خاصی به خورش میبخشد.
- رب انار به خورش ترشی ملایمی میدهد. میزان رب انار را نیز با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- خورش حبشی باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی پخته شود تا گوشت و لپه کاملا پخته شوند و خورش جا بیفتد.
- قبل از اضافه کردن میوههای خشک به خورش، آنها را به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند.