طرز تهیه خورش قلقلی مرغ
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش قلقلی مرغ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
مرغ یکی از پروتئین های پرمصرف در سفره های ایرانی است و در انواع غذاها،پلوها،سالادها و خوراک ها استفاده میشود و خیلی از خورش ها با مرغ تهیه می شود خورش قلقلی مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و جذاب است این خورش اغلب با گوشت گاو و گوسفند تهیه می شود اما استفاده از مرغ در این خورش طعم آن را بسیار لذیذتر می کند در ادامه با طرز تهیه خورش قلقلی مرغ به دو روش با ما همراه باشید.
مواد لازم
- سینه و ران مرغ ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- فلفل دلمه ۱/۲
- سیر ۱ حبه
- سیب زمینی ۲عدد
- ارد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زردچوبه و دارچین به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- پوره گوجه فرنگی ۱ پیمانه
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- آب ۲ پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: سینه و ران مرغ را بشویید و بگذارید خشک شود سپس گوشت های ران را از استخوان جدا کنید و به همراه فلفل دلمه و سیر و پیاز درون چرخ گوشت یا مخلوط کن بریزید تا کاملا له شوند.
مرحله دوم: پس از له شدن سینه و ران مرغ به آن نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و آرد نخودچی اضافه کنید و با دست ورز دهید تا مخلوط شوند.
مرحله سوم: مواد را به مدت ۴۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا منسجم شوند.
مرحله چهارم: پس از ۴۰ دقیقه مواد را از یخچال بیرون بیاورید حالا مقداری از مواد را بردارید و با دست گرد کنید مانند گردو و درون تابه روغن بریزید کمی که داغ شد کوفته ها را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم:یک طرف کوفته ها که سرخ شد طرف دیگر را سرخ کنید پس از اینکه همه کوفته ها سرخ شدند آنها را کنار بگذارید در همان تابه پیاز را خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود وقتی کمی پیاز سبک شد نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و پس از ۲ دقیقه رب را بریزید و تفت دهید.
مرحله ششم: چند عدد گوجه فرنگی را بوسیله رنده پوره کنید و به سس اضافه کنید کمی که تفت خورد آبلیمو و ۲ پیمانه آب بریزید و اجازه دهید قل بخورد.
مرحله هفتم: هنگامی که به جوش آمد کوفته ها را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه با شعله کم زمان دهید به غلظت برسد.
مرحله هشتم: در این فاصله دو عدد سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید و خلالی برش بزنید سپس درون تابه کمی روغن بریزید وقتی داغ شد سیب زمینی ها را سرخ کنید.
مرحله نهم: وقتی کوفته ها به غلظت مناسب رسید شعله را خاموش کنید و کنار برنج و سیب زمینی و سالاد شیرازی نوش جان کنید.
خورش قلقلی مرغ با سس انار
مواد لازم
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۲عدد
- سیر ۱ حبه
- هویج ۲ عدد
- ارد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را پوست بگیرید و به همراه سینه مرغ و سیر چرخ کنید پس از اینکه له شد به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
مرحله دوم: پس اضافه کردن ادویه ها آرد نخودچی را به مرغ اضافه کنید و ورز دهید و به مدت ۴۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا منسجم شود.
مرحله سوم: پس از ۴۰ دقیقه مواد را از یخچال بیرون بیاورید و درون تابه روغن بریزید حالا اندازه یک گردو از مواد بردارید و گرد کنید سپس در روغن سرخ کنید.
مرحله چهارم: وقتی دو طرف کوفته ها در روغن سرخ شد آنها را کنار بگذارید و در همان روغن ۱ عدد پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و تفت دهید.
مرحله پنجم: کمی که سبک شد به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید تا عطر ادویه ها آزاد شود سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود حالا هویج را حلقه ای برش بزنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم: کمی که تفت خورد آب را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که قل خورد کوفته ها را اضافه کنید و ۳۰ دقیقه زمان دهید تا بپزد.
مرحله هفتم: در ۲۰ دقیقه آخر پخت رب انار را اضافه کرده پس از اینکه خورش به غلظت و روغن افتاد شعله را خاموش کنید و این خورش خوشمزه را در کنار برنج یا نان میل کنید.