طرز تهیه خورش پیاز
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش پیاز خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش پیاز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که بدلیل وجود پیاز منبع قندها، ویتامینها مانند A و C، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و فسفر است. از جمله خواص پیاز میتوان به مبارزه با سرطان، کمک به بهبود سلامت قلب، کاهش قند خون بالا، تقویت معده و بهبود هضم، حفظ سلامت استخوان، جلوگیری از آلرژی و کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، درمان اختلالات گوش، بهبود خواب، بهبود تنفس، بهبود سلامت چشم، بهبود سلامت دهان، تقویت مغز، درمان وبا، درمان تب، اشاره کرد این خورش را می توان با گوشت مرغ، گوشت گاو یا گوسفند تهیه کرد. در اینجا طرز تهیه خورش پیاز با گوشت مرغ و گوشت گوسفندی را به شما آموزش می دهیم:
خورش پیاز با مرغ
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- ۵۰۰ گرم گوشت مرغ (به صورت تکه های کوچک خرد شده)
- ۴ عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق غذاخوری رب انار (اختیاری)
- ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- ۱/۴ قاشق چای خوری دارچین
- ۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
- ۴ پیمانه آب
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- زعفران (به دلخواه)
- جعفری (برای تزیین)
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ، روغن مایع را روی حرارت متوسط گرم کنید.پیازها را ریز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم: گوشت مرغ تکه شده یا کامل را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی دو طرف ان سرخ شود.
مرحله سوم: در ادامه زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، دارچین و پودر هل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: پس از تفت خوردن ادویه ها رب گوجه فرنگی و رب انار (اگر استفاده می کنید) را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله پنجم: وقتی رنگ رب باز شد آب را به مواد اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته و خورش جا بیفتد.
مرحله ششم: در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران را به خورش اضافه کنید و خورش را با جعفری تزیین کنید و با برنج سرو کنید.
خورش پیاز با گوشت گوسفندی
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی (به صورت تکه های کوچک خرد شده)
- ۴ عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- ۱/۴ قاشق چای خوری دارچین
- ۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
- ۴ پیمانه آب
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- زعفران (به دلخواه)
- جعفری (برای تزیین)
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ، روغن مایع را روی حرارت متوسط گرم کنید سپس پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم: پس از اینکه پیاز طلایی شد گوشت گوسفند را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شود.
مرحله سوم: زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، دارچین و پودر هل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: پس از تفت خوردن ادویه ها رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ ان باز شود.
مرحله پنجم: آب را به مواد اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزید تا گوشت گوسفند کاملا پخته و خورش جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران را به خورش اضافه کنید.
مرحله ششم: خورش را با جعفری تزیین کنید و با برنج سرو کنید.
نکات تکمیلی
۱- می توانید از ران گوسفند یا سردست گوسفند برای تهیه این خورش استفاده کنید.
۲- اگر می خواهید خورش طعم ترش و ملس داشته باشد، می توانید از ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا ۱ قاشق غذاخوری رب نارنج به جای رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
۳- می توانید از سیب زمینی برای کنار خورش استفاده کنید.
۴- برای اینکه خورش پیاز شما ظاهر جذابتری داشته باشد بهتر است پیازها را باریک و ریز خرد کنید.
۵- می توانید از زعفران، پیاز داغ و جعفری برای تزیین خورش استفاده کنید.
۶- می توانید از ران مرغ یا سینه مرغ برای تهیه این خورش استفاده کنید.
نوش جان!