طرز تهیه خورش کتلت
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش کتلت خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش کتلت یکی از غذاهای خوشمزه شمال ایران است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود و همراه برنج یا نان سرو می شود در ادامه با طرز تهیه خورش کتلت خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید و درون کاسه بریزید و به آن گوشت چرخ کرده و سیر له شده و ادویه ها را اضافه کنید.
مرحله دوم: کمی جعفری خرد شده به مواد کتلت اضافه کرده و با دست به خوبی ورز دهید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند پس از این زمان درون تابه کمی روغن بریزید وقتی داغ شد مقداری از مایه کتلت بردارید و داخل دست خود گرد کرده و سرخ کنید.
مرحله سوم: وقتی دو طرف کتلت سرخ شد آنها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مرحله چهارم: برای تهیه سس کمی روغن در تابه بریزید و پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید سپس به آن سیر را اضافه کنید و سیر و پیاز را به خوبی تفت دهید تا عطر آن خارج شود.
مرحله پنجم: حالا رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا رنگ آن باز شود در ادامه گوجه فرنگی ها را رنده کنید و درون تابه بریزید.
مرحله ششم: ادویه ها را به همراه ۱ لیوان آبجوش اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد کتلت ها را درون آن بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید جا بیفتد سپس به همراه برنج یا نان میل کنید.
خورش کتلت مرغ
مواد لازم
- سینه مرغ ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- هویج ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- سماق ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه با میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سینه مرغ را چرخ کنید و به همراه پیاز رنده شده و آب گرفته شده درون کاسه بریزید و مخلوط کنید.
مرحله دوم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و مواد را به خوبی باهم مخلوط کرده و روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم شود.
مرحله سوم: پس از گذشت این زمان تابه ای را روی حرارت قرار دهید و درون آن روغن بریزید وقتی داغ شد مقداری از مواد بردارید و داخل دست خود گرد کنید و در روغن سرخ کنید.
مرحله چهارم: وقتی دو طرف کتلت سرخ شد آنها را کنار بگذارید و سس را آماده کنید درون تابه دیگر کمی روغن ریخته و پیاز نگینی شده را تفت دهید.
مرحله پنجم: سپس به آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و پس از کمی تفت خوردن رب را اضافه کرده و اجازه دهید رنگ آن باز شود.
مرحله ششم: رب انار را به همراه دو لیوان آب و سماق اضافه کنید در ادامه هویج را حلقه ای خرد کنید و درون سس بریزید.
مرحله هفتم: پی از پخت هویج، کتلت ها را درون سس بچینید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس با جعفری خرد شده تزئین و میل کنید.
نکات تکمیلی
۱- می توانید از ادویه های پودر زیره، اویشن، پاپریکا، نیز استفاده کنید.
۲- حتما آب پیاز و سیب زمینی را به خوبی بگیرید تا کتلت ترد شود.
۳- به سس نمک، فلفل، زردچوبه اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد
۴- برای غلیظ شدن سس از یک قاشق آرد می توانید استفاده کنید.
۵- می توانید از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنید.
۶- از فلفل دلمه ای و کمی جعفری به دلخواه در سس استفاده کنید.
۷- حتما مواد کتلت را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم شود.