طرز تهیه خورش گیلاخه
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش گیلاخه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش گیلاخه، یکی از غذاهای سنتی و اصیل کردستان است که با طعم و عطر بینظیرش، طرفداران زیادی دارد.گیاه گیلاخه یکی از گیاهان بهاری است که در بعضی از مناطق کشور می روید. گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر می باشد و کاملا ارگانیک است.اگر چه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نیست و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است این خورش را میتوان با گوشت یا مرغ تهیه کرد و از آن به عنوان یک غذای مجلسی و یا ناهار و شام لذت برد.
در اینجا دو روش پخت مختلف برای خورش گیلاخه به شما ارائه میکنم:
روش اول
مواد لازم
- گوشت گوسفندی یا مرغ: ۵۰۰ گرم
- گیلاخه: ۱ کیلوگرم
- لپه: ۱/۲ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- لیمو عمانی: ۱ عدد
- آب: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گیلاخهها را پاک کنید و بشویید و به اندازه دلخواه خرد کنید در ادامه پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
مرحله دوم: گوشت یا مرغ را به همراه ادویهها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم: پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
مرحله چهارم: لپه هایی که از قبل خیس کرده اید را به همراه چند لیوان ابجوش درون قابلمه بریزید و بگذارید لپه ها بپزد.
مرحله پنجم: گیلاخههای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند سپس گیلاخههای تفت داده شده را به همراه زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
مرحله ششم:به اندازه کافی آب به خورش اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بگیرد و حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود سپس در اواخر پخت، لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید.
خورش گیلاخه را با برنج یا نان سرو کنید.
روش دوم
مواد لازم
- گوشت گوسفندی یا مرغ: ۵۰۰ گرم
- گیلاخه: ۱ کیلوگرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- لیمو عمانی: ۱ عدد
- آب: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گیلاخهها را پاک کنید و بشویید و به اندازه دلخواه خرد کنید در ادامه پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
مرحله دوم: گوشت یا مرغ را به همراه ادویهها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم: در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
مرحله چهارم: گیلاخههای خرد شده را به همراه آب به مواد اضافه کنید و بگذارید تا بپزند به اندازه کافی آب به خورش اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بگیرد و حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود.
مرحله پنجم: در اواخر پخت، لیمو عمانی را به خورش اضافه کنیدخورش گیلاخه را با برنج یا نان سرو کنید.
نکات تکمیلی
۱- میتوانید از سبزیهای معطر مانند گشنیز و جعفری نیز در این خورش استفاده کنید.
۲- اگر دوست دارید خورش شما طعم ترش داشته باشد، میتوانید از آبغوره یا رب انار به جای لیمو عمانی استفاده کنید.
۳- میتوانید از لیمو عمانی به صورت پودر شده نیز استفاده کنید.
۴- برای اینکه خورش شما خوشرنگتر شود، میتوانید از مقداری زعفران دم کرده در آن استفاده کنید.
۵- خورش گیلاخه را میتوانید به صورت فریز شده نیز نگهداری کنید.
نوش جان!