طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی (دمپخت گوجه)

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

دمپخت گوجه از غذاهای سنتی ایرانی است و طعم فوق‌العاده لذیذی دارد. این غذای خوشمزه در زمان کم و با مواد ساده تهیه می‌شود. این غذا از ترکیب برنج و گوجه‌فرنگی به همراه دیگر مواد خوراکی سالم و مغذی تهیه می‌شود و رنگ و عطر دل‌انگیزی دارد. انواع روش‌های طرز تهیه دمی گوجه‌فرنگی را برای شما در ادامه مقاله آموزش خواهیم داد.

دمی گوجه‌فرنگی به روش ساده

مواد لازم

  • برنج ۲ پیمانه
  • گوجه‌فرنگی ۴ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • کره به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

  • برای تهیه دمپخت گوجه برنج را به‌صورت کته بپزید. به این منظور ابتدا درون قابلمه به اندازه یک بند انگشت آب بریزید. سپس برنج را به همراه نصف قاشق غذاخوری نمک درون قابلمه بریزید.
  • پیازها را به‌صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی شدند کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و پیازها را مجدد تفت دهید.
  • گوجه‌فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. پس از آن پوست سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را بگیرید و به‌صورت مکعبی خرد کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌های خرد شده را با کمی کره و نمک به تابه اضافه کنید و با حرارت بسیار ملایم تفت دهید. در همین حین برنج را بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب آن تبخیر شود.
  • زمانی که تنها مقدار کمی از آب برنج باقی ماند مخلوط درون تابه را به برنج اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید.
  • وقتی آب برنج به‌صورت کامل خشک شد حرارت زیر قابلمه را بسیار کم کنید. برای آن که برنج نسوزد می‌توانید از یک شعله‌پخش‌کن استفاده نمایید. پس از ۴۵ دقیقه دمپخت گوجه آماده است و می‌توانید همراه با مخلفات دلخواه خود آن را نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه شیرازی پلو سنتی و خوشمزه
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی

روش پخت دمی گوجه‌فرنگی با مرغ

مواد لازم

  • برنج ۴ پیمانه
  • ران مرغ ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۵ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • فلفل دلمه‌ای یک دوم
  • نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده و ادویه کاری به مقدار لازم

طرز تهیه

  • قبل از هر چیز برنج را به همراه نمک و آب درون یک ظرف مناسب به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس کنید.
  • در یک قابلمه مناسب ران‌های مرغ، یک عدد پیاز، فلفل دلمه‌ای، نمک، فلفل قرمز و مقداری ادویه کاری بریزید. به مرغ‌ها آب اضافه کنید به اندازه‌ای که تکه‌های ران کاملاً زیر آب قرار داشته باشند و قابلمه را بر روی حرارت قرار بگذارید.
  • پیاز دیگر را نگینی کنید و همراه با روغن درون تابه تفت دهید. زمانی که پیازها تفت داده می‌شوند. پوست سیب‌زمینی‌ها را بگیرید و به‌صورت مکعبی خرد کنید.
  • پس از سرخ شدن پیاز سیب‌زمینی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در همین حین گوجه‌فرنگی را نیز پوست بگیرید و مانند سیب‌زمینی به‌صورت مکعبی خرد کنید. گوجه‌های خرد شده را به همراه مقداری نمک و زردچوبه درون تابه بریزید. در نهایت اجازه دهید آب گوجه خشک شود.
  • بعد از سرخ شدن گوجه‌ها تابه از روی حرارت بردارید. همچنین اجازه دهید مرغ‌ها ۴۵ دقیقه پخته شوند. برنج خیس‌خورده را به‌صورت آبکش درست کنید.
  • مرغ‌ها را از قابلمه خارج کنید و آب آن را از صافی رد نمایید. در یک قابلمه دیگر برنج، آب مرغ و مواد درون تابه را بریزید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب مرغ تبخیر شود. در همین فاصله یک چهارم فنجان آب، روغن مایع و زعفران دم‌کرده را درون یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • زعفران‌ را در کف یک قابلمه جدید پخش کنید. مرغ‌های پخته شده را با فاصله از یکدیگر درون آن بچینید. پس از آن که برنج آماده شد با کفگیر آن را به آرامی بر روی ران‌های مرغ بریزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه دم بکشد و سپس نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه اشکنه تهرانی ساده، اصیل و خوشمزه
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی

روش پخت دمی گوجه‌ فرنگی با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم

  • برنج ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده ۱۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۶ عدد
  • زردچوبه، فلفل، نمک و ادویه مرغ به مقدار لازم

طرز تهیه

  • پیاز را به‌صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و درون تابه تفت دهید. پس از آن که پیازها سبک و طلایی شدند گوشت چرخ‌کرده، نمک و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
  • گوجه‌ها را رنده کنید و درون تابه بریزید. اجازه دهید آب گوجه جمع شود و گوجه‌ها سرخ شوند. در این فاصله برنج را به‌صورت کته بپزید. برای آن که برنج‌ها در ادامه له نشوند از آب کمتری استفاده کنید.
  • پس از دم کشیدن برنج مواد درون تابه را به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید برنج با شعله ملایم پخته شود. پس از حدود ۴۵ دقیقه غذا آماده است و می‌توانید آن را میل کنید.
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی
طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی

نکات پخت

  • برای بهتر شدن ظاهر غذا پوست گوجه‌ها را به‌صورت کامل جدا کنید.
  • استفاده از رب گوجه غذا را خوش‌رنگ‌تر می‌کند.
  • برای آن که دمپخت گوجه خوش‌عطری داشته باشید می‌توانید از سبزی‌ها و ادویه‌های معطر مانند زیره یا مرزه استفاده کنید.
  • پودر سیر طعم بهتری به غذا می‌بخشد.
  • پخت برنج به روش آبکش یا کته می‌تواند سلیقه‌ای باشد.
  • از آنجایی که گوجه از خود آب پس می‌دهد هنگام پختن برنج در ریختن آب بسیار مواظب باشید و بیشتر از حد نصاب نریزید.

آموزش طرز تهیه دمی گوجه‌ فرنگی به روش‌های مختلف در این مقاله ارائه شد. به هر روشی که تمایل دارید و با توجه به مواد اولیه در دسترس یکی از روش‌های بالا را انتخاب کنید و برای خانواده یا میهمانان خود یک دمپخت گوجه فوق‌العاده لذیذ آماده کنید.

به این مقاله امتیاز دهید