طرز تهیه شیرینی کناک
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی کناک ، یکی از شیرینی های خوشمزه خانگی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی کناک یا آغوز کنا یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار مازندرانی است. این شیرینی ترد و خوشمزه انتخابی عالی برای معمانی هاست و مازندرانی ها خود در ایام عید و سایر مناسبت ها آن را تهیه می کنند.
شیرینی کناک طعمی عالی دارد و شما به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی کناک سنتی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد برنج ۲ و نیم پیمانه
- آرد گندم ½ تا ¾ پیمانه
- پودر قند ۱ و ¼ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره یا روغن مایع ۱ و نیم پیمانه
- آب یا شیر ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- پودر گردو ۱ پیمانه
- پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
- رازیانه ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران غلیظ دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی کناک
برای تهیه شیرینی سنتی کناک، ابتدا در ظرفی مناسب ترکیب روغن (یا کره) و پودر قند را با دور تند همزن بزنید تا رنگ آن سفید شده و حالت پوک مانندی پیدا کند. سپس تخم مرغ را اضافه نمایید و در حد مخلوط شدن به هم بزنید.
حالا آرد برنج، آرد گندم و پودر گردو را به مخلوط مرحله قبل اضافه نمایید و با لیست به هم بزنید. مقدار ۲ تا ۳ قاشق آب یا شیر را هم به ترکیب بدست آمده اضافه نموده و دوباره با بقیه مواد مخلوط نمایید. خمیر بدست آمده را در یخچال قرار داده تا استراحت کند.
شاید در این مرحله خمیر بدست آمده شل باشد اما بعد از استراحت خمیر در یخچال، رطوبت به خورد خمیر رفته و بافت آن سفت تر میشود. مدت زمان استراحت خمیر ۱۲ تا ۱۶ ساعت بوده و بسته به فرصت برای تهیه شیرینی میتواند متغیر باشد.
بعد از استراحت خمیر را از یخچال خارج نمایید و رازیانه، پودر هل و زعفران دم کرده غلیظ را به آن اضافه نمایید و خمیر را کاملا ورز داده و مخلوط نمایید. خمیر باید بافت نرمی داشته باشد و خیلی شل یا خیلی سفت نباشد. در صورت خشک بودن خمیر مقداری آب به آن اضافه نمایید و در صورتی که بافت خمیر خیلی شل بود میتوانید به آن آرد گندم اضافه نمایید.
در سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید. از خمیر تکه هایی به اندازه ۲۵ تا ۳۰ گرمی برداشته و گرد کنید و همانند تصاویر بر روی آن با ماسوره شیار ایجاد نموده و در سینی فر قرار دهید. همچنین میتوانید با پودر گردو روی شیرینی ها را تزئین نمایید. سپس آنها را در فر ۱۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار داده تا کناره های آنها طلایی رنگ شود و بپزند.
چند نکته
- شیرینی های آماده شده را می توانید با شکلات ذوب شده، خردههای گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، کنجد و… تزئین کنید.
- آرد برنج در این شیرینی سبب شده تا خمیر آن به ورز دادن بیشتری بعد از مرحله استراحت و خارج شدن از یخچال نیاز داشته باشد.
- به دلیل وجود گردو آسیاب شده به همراه روغن، خمیر بعد از ورز دادن به روغن میافتد که این موضوع نگران کننده ای در دستور تهیه آن نمیباشد.
- مقدار آب مصرف شده در این شیرینی نیز در حین کار و بسته به آرد برنج مورد استفاده تعیین میگردد. اضافه کردن آب بیش از حد موجب ترک خوردن شیرینی میگردد.
- در صورتی که خمیر بعد از استراحت شل بود میتوانید مجددا چند قاشق غذاخوری آرد گندم اضافه نمایید. باید توجه داشت که اضافه کردن آب بیش از حد موجب سفت شدن بافت شیرینی میگردد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه