طرز تهیه مرغ شکم پر
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه مرغ شکم پر به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
مرغ شکم یکی از غذاهای لذیذ و مجلسی ایرانی است و مواد بسیار متنوعی در پخت آن استفاده میشوند. مرغ شکم پر معمولاً در مهمانیها همراه با زرشکپلو سرو میشود. در واقع این غذا از غذاهای شیک و مجلسی به شمار میرود و پخت آن کمی زمان بر است و باید صبور باشید. در ادامه طرز تهیه مرغ شکم پر در فر و قابلمه توضیح داده شدهاند.
طرز تهیه مرغ شکم پر در فر
مواد لازم
- مرغ کامل ۱ عدد
- هویج ۲ عدد
- سیبزمینی ۵ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر یک بوته
- فلفل سبز ۲ عدد
- لیمو ترش ۱ عدد
مواد لازم برای مرینیت مرغ
- پیاز ۳ عدد
- روغن مایع نصف پیمانه
- زعفران دمکرده ۵ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش ۶ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و پودر دارچین، به مقدار لازم
- فلفل قرمز و پاپریکا، به مقدار لازم
مواد لازم برای پر کردن مرغ
- پیاز ۱ عدد
- قیسی ۵ عدد
- مغز گردو ۳ قاشق غذاخوری
- کشمش ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار نصف پیمانه
- زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا پیازها را خلالی و نازک خرد کنید و مقداری از آنها را درون یک کاسه بزرگ بریزید. مرغ را نیز درون کاسه قرار دهید و مابقی پیازها را بر روی آن بریزید. ۲ قاشق آبلیمو ترش، نمک و فلفل قرمز به مرغ اضافه کنید و آنها را خوب ورز دهید تا طعمدار شوند.
- روی کاسه سلفون بکشید و به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال قرار دهید. پس از آن پیازها را از مرغ جدا کنید. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین، فلفل قرمز و پاپریکا را درون یک کاسه دیگر بریزید. پس از آن آبلیمو ترش، روغن مایع و زعفران دمکرده را به محتویات کاسه اضافه کنید و با هم مخلوط نمایید
- مرغ را بر روی سینی فر قرار دهید و نصف مایع مرینیت را بر روی آن بمالید. ۲۰ دقیقه اجازه دهید مرغ در دمای محیط استراحت کند. در این فاصله فر را بر روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
- در این مرحله مواد لازم برای پر کردن شکم مرغ را آماده کنید. برای این کار پیاز را بهصورت نگینی خرد نمایید و درون تابه تفت دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و در ادامه کشمش، زرشک و قیسی را نیز به تابه اضافه نمایید. پس از آن که مواد را کمی تفت دادید مغز گردوها را بهصورت نگینی خرد کنید و به تابه اضافه کنید.
- رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن رب انار را نیز به محتویات تابه بیفزایید. زمانی که تمام مواد یکدست شدند زیر آن را خاموش کنید. سیبزمینی، هویج، فلفل سبز و سیر را پس از شستشو خرد کنید و درون یک کاسه مناسب بریزید. مقداری لیمو ترش تازه نیز بر روی آنها بریزید.
- پیاز را بهصورت ورقهای خرد کنید و به محتویات سیبزمینی اضافه نمایید. پس از آن ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری از مایع مرینیت درون کاسه بریزید و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. سبزیجات درون کاسه را اطراف مرغ و درون سینی فر پخش کنید و با استفاده از یک قاشق داخل مرغ را با مواد درونی پر کنید. پس از آن شکم و پاهای مرغ را با نخ و سوزن بدوزید تا کاملاً بسته شود.
- سینی فر را در طبقه وسط قرار دهید و صبر کنید مرغ به مدت دو ساعت پخته شود. برای آن که مرغ حین پخت خشک نشود هر ۳۰ دقیقه یکبار مقداری از مایع مرینیت را با برس بر روی آن بمالید. در ۳۰ دقیقه انتهایی گریل را روشن کنید و اجازه دهید مرغ گریل شود. در نهایت مرغ شکم پر طلایی و برشته میشود و آماده سرو است.
طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه
امکان پختن مرغ شکم پر بدون فر وجود دارد و میتوانید در یک قابلمه مناسب این کار را انجام دهید.
مواد لازم
- مرغ کامل یک عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۴ حبه
- آبلیمو ترش ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا، به میزان لازم
مواد لازم برای پر کردن مرغ
- پیاز ۱ عدد
- زرشک ۴ قاشق غذاخوری
- رب انار ۱ قاشق غذاخوری
- مغز گردو نصف پیمانه
- آلو و برگ قیسی به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، پاپریکا و فلفل سیاه، به میزان لازم
مواد لازم برای سس
- رب انار ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- آبجوش ۴ لیوان
- کره ۲۰ گرم
- زعفران دمکرده به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا باید مرغ را مزهدار کنید. برای این کار زعفران دمکرده را بر روی مرغ پخش کرده و دو دقیقه ماساژ دهید. پیازهای خلالی شده را درون یک کاسه مناسب بریزید. مقداری زعفران دمکرده، نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، پاپریکا و آبلیمو ترش به پیازها اضافه کنید و هم بزنید.
- سیر را نیز خلالی خرد کنید و درون کاسه بریزید. سپس مواد را درون شکم مرغ بریزید و آن را درون یک کاسه قرار دهید و مابقی مواد مرینیت را بر روی مرغ پخش کنید. روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- در این فاصله مواد میانی مرغ را آماده کنید. به این منظور پیاز را بهصورت ریز و نگینی خرد کنید و همراه با روغن مایع درون تابه با حرارت ملایم تفت دهید. سپس مغز گردو، زرشک، آلو، برگ قیسی، رب انار، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
- موادی که برای مزهدار کردن مرغ استفاده کردید را از درون شکم آن خارج کنید و مواد میانی که آماده کردید را درون شکم مرغ بریزید. پس از آن با استفاده از نخ و سوزن شکم و پاهای مرغ را بدوزید تا مواد بیرون نریزند و حین پخت باز نشوند.
- در این مرحله سس را آماده کنید. برای این کار یک کاسه مناسب انتخاب کنید و رب گوجهفرنگی، رب انار، زعفران دمکرده، فلفل سیاه، نمک و ۲ لیوان آب جوش درون آن بریزید و مخلوط کنید. یک تابه را با حرارت متوسط بر روی گاز قرار دهید و مقداری روغن مایع درون آن بریزید. مرغ را درون تابه بگذارید و اجازه دهید تا سرخ شود.
- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس کره را به قابلمه اضافه کنید و پس از ذوب شدن مرغ شکم پر را درون آن قرار دهید. در ادامه سس آماده شده را به همراه چند عدد آلو بر روی مرغ بریزید و در نهایت به آن مقداری آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید ۲ ساعت پخته شود.
طرز تهیه مرغ شکم پر به دو روش فر و بدون فر توضیح داده شد. با تهیه این غذا و سرو در ضیافتهای خود از مهمانانتان پذیرایی کنید. مرغ شکم پر باب میل همه است و به هر روشی که تمایل داشتید آن را تهیه کنید.