طرز تهیه نان خامه ای
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان خامه ای را خواهیم داشت. برای آشنایی با دستور تهیه این شیرینی خوشمزه و بسیار پرطرفدار در ادامه همراه ما باشید.
نان خامه ای یکی از انواع شیرینی های بسیار پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی شیرینی های تَر قرار می گیرد. این شیرینی محبوب به دلیل شباهتی که به نارنجک دارد با نام شیرینی نارنجکی هم شناخته می شود. این شیرینی بسیار راحت است و شما می توانید برای مهمانی خود تهیه و استفاده کنید ولی یک سری نکات را در تهیه این نان خامه ای باید دفت کنید که امروز به شما یاد خواهیم داد. در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه و خانگی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- کره:۵۰ گرم
- شکر:۱/۲ قاشق چایخوری
- آب یا شیر :۲۰۰ گرم معادل یک لیوان
- آرد:۱۲۵ گرم معادل یک لیوان
- تخم مرغ:۴ عدد درشت
- بیکینک پودر:۱/۴ قاشق چایخوری
- وانیل :۱/۴ قاشق چایخوری
- خامه قنادی :۳۰۰ گرم
طرز تهیه نان خامه ای
برای تهیه نون خامه ای ابتدا کره را به همراه شکر و آب داخل یک قابلمه مناسب و جادار می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم، در حین جوش آمدن آب مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و شکر به طور کامل حل شود، پس از اینکه آب جوش امد حرارت را کم می کنیم.
پس از اینکه حرارت را ملایم کردیم تمام آرد را به قابلمه اضافه می کنیم و در حد ۲ تا ۳ دقیقه خمیر را روی حرارت ملایم مخلوط می کنیم تا خمیر شکل بگیرد. اگر روی حرارت زیاد خمیر را مخلوط کنید احتمال ترک خوردن شیرینی ها پس از پخت زیاد می شود.
پس از ۳ دقیقه که خمیر را روی حرارت ملایم هم زدیم آنرا به یک ظرف دیگر منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا خمیر ولرم شود. پس از اینکه خمیر ولرم شد تخم مرغ ها را یک به یک با روشی که در ادامه توضیح داده می شود، به خمیر اضافه می کنیم.
هر تخم مرغ را که به خمیر اضافه کردیم حدود یک دقیقه خمیر را با همزن خوب مخلوط می کنیم تا کاملا با خمیر یکدست شود و خمیر حالت تکه تکه نداشته باشد. پس از اینکه همه تخم مرغ را به خمیر اضافه کردیم، بکینگ پودر و وانیل را اضافه می کنیم.
فقط در حدی که بکینگ پودر و وانیل مخلوط شوند مایه شیرینی را مخلوط می کنیم، سپس آنرا داخل قیف می ریزیم. برای شکل دادن شیرینی به صورت بازاری باید روی قیف باید یک ماسوله ساده ۲ سانتی متری یا اینکه ماسوله شکوفه ای بزرگ نصب کنیم.
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود سپس داخل سینی فر یک کاغذ روغنی پهن می کنیم. حالا باید مایه شیرینی را به صورت یک دست و با فاصله روی کاغذ روغنی قیف بزنیم. اندازه نون خامه ای به سلیقه خودتان بستگی دارد.
حالا باید سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار دهیم تا زیر نون ها رنگ بگیرد، پس از گذشت ۳۰ دقیقه گریل را چند دقیقه روشن می کنیم تا روی نان ها طلایی شود. حالا سنی فر را خارج می کنیم و صبر می کنیم تا نان ها خنک شوند.
خامه قنادی را با همزن خوب می زنیم تا حجیم شود و پف کند، سپس خامه را داخل قیف می ریزیم و یک ماسوله بلند روی قیف نصب می کنیم. ماسوله را از کف نان ها وارد نان می کنیم و آنرا پر از خامه می کنیم. برای تزیین نان خامه ای هم می توانید از پودر پسته، شکلات ذوب شده و .. استفاده کنید.