طرز تهیه پان اسپانیا
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه پان اسپانیا خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
دسر پان اسپانیا یکی از دسرهای محبوب و مجلسی است که با لایههای خوشمزه بیسکویت، کرم و میوه تهیه میشود. این دسر علاوه بر ظاهر جذاب، طعمی فوقالعاده دارد و برای مهمانیها و دورهمیها بسیار مناسب است در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم
- بیسکویت پتی بور: ۲ بسته
- موز: ۲ عدد
- کره: ۵۰ گرم
- شکر: ۱ لیوان
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آرد سفید: نصف لیوان
- شیر: ۴ لیوان
- خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: کره را در قابلمهای ذوب کنید و شکر را به آن اضافه کنید. تا زمانی که شکر حل شود و مخلوط کرمی شود، هم بزنید سپس تخم مرغها را یکی یکی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، خوب هم بزنید.
مرحله دوم: شیر را به تدریج به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط صاف و یکدست شود سپس آرد و وانیل را الک کنید و به مخلوط اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید تا کرم غلیظ شود. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد.
مرحله چهارم: کف ظرف مورد نظر خود را با بیسکویتهای خرد شده بپوشانید و یک لایه از کرم روی بیسکویتها بریزید سپس حلقههای موز را روی کرم بچینید و این مراحل را تا زمانی که ظرف پر شود تکرار کنید سپس لایه آخر را با کرم بپوشانید.
مرحله پنجم: دسر را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک و سفت شود و قبل از سرو، دسر را با میوههای دلخواه، پودر کاکائو یا رندهی شکلات تزئین کنید.
پان اسپانیا با پودر کاکائو
مواد لازم
- شیر: ۱ لیتر
- نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد سفید: ½ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۲ عدد
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۵۰ گرم
- خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم
- پودر کاکائو: به مقدار دلخواه (برای قسمت شکلاتی)
- بیسکویت پتی بور: ۱ بسته
- مغز گردو خرد شده: ½ پیمانه
- موز: ۲ عدد (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: نشاسته ذرت را در مقداری شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود و بقیه شیر را با آرد و شکر مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
مرحله دوم: مخلوط شیر و نشاسته را به آرد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود سپس تخممرغها را با همزن بزنید و به آرامی به مخلوط اضافه کنید.
مرحله سوم: وانیل و کره را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید وقتی کمی خنک شد خامه صبحانه را اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله چهارم: مواد را به دو قسمت تقسیم کنید و به یکی از قسمتها پودر کاکائو اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا کرم شکلاتی یکدستی حاصل شود.
مرحله پنجم: در ظرف سرو، یک لایه بیسکویت بچینید و روی بیسکویتها، یک لایه کرم شکلاتی بریزید سپس یک لایه موز و گردو اضافه کنید.
مرحله ششم: این مراحل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید و به دلخواه لایهها را تغییر دهید و لایه آخر را با کرم سفید یا شکلاتی بپوشانید.
مرحله هفتم: دسر را به دلخواه با پودر کاکائو، رنده شکلات، یا میوه تزیین کنید و دسر را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد و خودش را بگیرد.
نکات تکمیلی
- میتوانید به جای بیسکویت پتی بور از انواع دیگر بیسکویت یا کیک خرد شده استفاده کنید.
- برای شیرینتر شدن دسر میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید.
- اگر دوست دارید دسر شما سفتتر باشد، میتوانید مقدار نشاسته ذرت را کمی بیشتر کنید.
- به جای موز میتوانید از میوههای دیگری مانند توت فرنگی، آناناس یا کیوی نیز استفاده کنید.
- برای اینکه کرم دسر شما لطیفتر شود، میتوانید کمی خامه صبحانه به آن اضافه کنید.
- برای مجلسیتر شدن دسر، میتوانید از قالبهای شیشهای یا فلزی استفاده کنید.
- میتوانید دسر پان اسپانیا را در لیوانهای یک نفره نیز تهیه کنید و به عنوان دسر فردی سرو کنید.
- از شیر پرچرب استفاده کنید تا کرم دسر غلیظتر و خوشمزهتر شود.
- از نشاسته ذرت مرغوب استفاده کنید تا کرم به خوبی خودش را بگیرد و شل نشود.
- تخم مرغها را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
- نشاسته را ابتدا در مقداری شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود و سپس به بقیه شیر اضافه کنید.
- در حین پختن کرم، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و یکدست شود.
- حرارت ملایم: حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا کرم نسوزد.
- قبل از اضافه کردن کرم به لایههای بیسکویت، اجازه دهید کاملا خنک شود.
- از قالب مناسب استفاده کنید. قالبهای پیرکس یا شیشهای برای این دسر مناسبتر هستند.
- برای تزیین روی دسر میتوانید از پودر کاکائو، گردو خرد شده، رنده شکلات، میوههای تازه و یا خامه زده شده استفاده کنید.
- میتوانید به جای کاکائو از قهوه یا پودر نارگیل استفاده کنید.