طرز تهیه کالباس
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کالباس خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
تهیه کالباس در خانه نه تنها لذت آشپزی را دوچندان میکند، بلکه به شما امکان میدهد تا یک غذای سالم و باکیفیت را با سلیقه خودتان تهیه کنید. در این دستورالعمل، طرز تهیه کالباس مرغ و گوشت خانگی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- سینه یا فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر: ۲ حبه
- روغن مایع: ۵ قاشق غذاخوری
- هویج، قارچ، فلفل دلمهای، زیتون سبز: به میزان دلخواه
- خلال پسته: ۳ قاشق غذاخوری
- ادویهها (نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن، پودر سیر): به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سینه یا فیله مرغ را به همراه سیر رنده شده در مخلوطکن یا غذاساز ریخته و خوب چرخ کنید.
مرحله دوم: پس از له شدن کامل مواد زرده تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد، روغن مایع و ادویهها را به مخلوط مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به دست آید.
مرحله سوم: در این مرحله به دلخواه هویج، قارچ، فلفل دلمهای و زیتون را خرد کرده و به همراه خلال پسته به مایه اضافه کنید.
مرحله چهارم: مایه کالباس را در یک کیسه مخصوص کالباس ریخته و دو سر آن را محکم ببندید.
مرحله پنجم: کالباس را در سینی فر قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
مرحله ششم: برای پخت کالباس در قابلمه ان را در قابلمه آب جوش قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید و پس از پخت اجازه دهید سرد شود و سپس برش بزنید.
تهیه کالباس در بطری
مواد لازم
- سینه مرغ چرخ شده: ۵۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: ۱ عدد
- سیر رنده شده: ۲ حبه
- تخم مرغ: ۱ عدد
- نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن، پودر سیر: به میزان لازم
- جعفری خرد شده، هویج رنده شده، فلفل دلمهای نگینی: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سینه مرغ را به همراه پیاز و سیر رنده شده در یک کاسه بزرگ بریزید. تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد و ادویهها را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک مایه یکدست به دست آید.
مرحله دوم: ادویه ها و سبزیجات را به مایه اضافه کرده و مجدداً هم بزنید سپس یک بطری تمیز و خشک را با روغن مایع چرب کنید.
مرحله سوم: مایه کالباس را داخل بطری بریزید و آن را محکم فشار دهید تا هیچ حباب هوایی در آن باقی نماند و دهانه بطری را با فویل آلومینیومی محکم بپوشانید و با نخ محکم ببندید.
مرحله چهارم: بطری را در قابلمه آب جوش قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید یا بطری را در سینی فر قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
مرحله پنجم: پس از پخت، اجازه دهید کالباس کاملاً خنک شود. سپس فویل آلومینیومی را باز کرده و کالباس را از بطری خارج کنید.
تهیه کالباس با ژلاتین
مواد لازم
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- هویج: ۱ عدد
- فلفل دلمهای: نصف یک عدد
- ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ: ۱ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن، پودر سیر: به مقدار دلخواه
- مواد افزودنی دلخواه: پنیر موزارلا، جعفری خرد شده، زیتون سیاه
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به همراه ادویه ها ابپز کنید سپس ان را به همراه پیاز و سیر در غذاساز ریخته و بگذارید کاملا له شود.
مرحله دوم: ژلاتین را در آب مرغ بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند تا نرم شود. سپس آن را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا به طور کامل حل شود.
مرحله سوم: به مواد له شده هویج، فلفل دلمهای ریز خرد شده و ادویهها را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
مرحله چهارم: مخلوط ژلاتین و آب مرغ را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود در این مرحله به دلخواه می توانید جعفری و زیتون سیاه نیز اضافه کنید.
مرحله پنجم: مخلوط را در یک قالب مناسب ریخته و به مدت ۴-۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
مرحله ششم: پس از سفت شدن، کالباس را از قالب خارج کرده و به برشهای دلخواه تقسیم کنید.
کالباس گوشت
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده (گوساله یا گوسفند): ۱ کیلوگرم
- پیاز رنده شده: ۲ عدد
- سیر رنده شده: ۳ حبه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- اب چغندر یا لبو: نصف لیوان
- ادویهها: نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن، پودر سیر، دارچین (به مقدار دلخواه)
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد، شیر خشک، اب لبو و ادویهها را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به دست آید.
مرحله دوم: مایه کالباس را در کیسه مخصوص یا ظرف مناسب ریخته و محکم در ان را ببندید.
مرحله سوم: کالباس را در قابلمه آب جوش قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید یا کالباس را در سینی فر قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید و پس از پخت، اجازه دهید کالباس کاملاً خنک شود.
نکات تکمیلی
- برای طعمدار کردن بیشتر کالباس میتوانید از ادویههای مختلف و مواد افزودنی متنوع مانند پنیر، سبزیجات، آجیل و … استفاده کنید.
- برای اطمینان از پخت کامل کالباس، با یک چنگال آن را سوراخ کنید. اگر خونابه از آن خارج نشد، یعنی کالباس به خوبی پخته شده است.
- میتوانید از قالبهای سیلیکونی یا ظرفهای یکبار مصرف برای قالب گیری کالباس استفاده کنید.
- برای اینکه کالباس طعم بهتری داشته باشد، بهتر است از یک روز قبل آن را آماده کنید.
- ژلاتین به بافت کالباس کمک کرده و آن را خوشمزه تر می کند.