طرز تهیه کرایی مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کرایی مرغ ، غذای معروف و خوشمزه بلوچی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کرایی مرغ یک غذای خوشمزه و لذیذ میباشد و طرز تهیه متنوعی دارد. این غذا ، غذایی بلوچی میباشد. همانطور که میدانید قوم بلوچ در بخشهایی از ایران و کشورهایی نظیر پاکستان و افغانستان زندگی میکنند. جالب است بدانید عدهای هم این غذا را با نام کراهی مرغ میشناسند.
کرایی یا کراهی، یک نوع کاری سنتی پاکستانی، هندی و بلوچی با سس غلیظ بر پایه گوجه فرنگی است که در یک تابه گود و ضخیم به همین نام درست میشود. در ادامه با آموزش کامل این غذای خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
- سینه مرغ خرد شده ۲ عدد
- سیر و زنجبیل رنده شده به مقدار لازم
- ادویه مخصوص کراهی ۲ قاشق غذا خوری
- گوجه رنده شده ۲ عدد
- پیاز پوست کنده و ریز خرد شده یک عدد
- فلفل تند خورد شده ۲ عدد
- گشنیز و جعفری به میزان دلخواه
- روغن به میزان مورد نیاز
مواد لازم برای ادویه کراهی
- یک قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
- یک قاشق چایخوری تخم گشنیز آسیاب شده
- یک قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا
- یک قاشق غذاخوری پودر چیلی قرمز
- نصف قاشق مرباخوری پودر زردچوبه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را در تابه بریزید و آن را برای دو تا سه دقیقه هم بزنید و تفت دهید تا کمی نرم شود. توجه داشته باشید که در این مرحله قرار نیست که پیازها طلایی شوند و کافی است که تنها نرم شوند. سپس زنجبیل و سیر رنده شده را به آن بیفزایید و برای یک دقیقه با پیازها تفت دهید.
مرغها را بهشکل مکعبهای درشت خرد کنید و آنها را به همراه گشنیز خرد شده و ترکیب ادویه کراهی (تخم گشنیز، فلفل سیاه، زیره آسیاب شده، گرام ماسالا، پودر چیلی، زردچوبه و نمک) در تابه بریزید و کمی تفت دهید.
سپس گوجه فرنگی خرد شده و فلفل دلمه سبز نگینی خرد شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. اجازه دهید تا مرغ روی حرارت ملایم گاز بهخوبی بپزد و طعمدار شود.
کراهی مرغ را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با گشنیز تازه تزئین کنید. کراهی مرغ را با برنج یا نان تازه سرو کنید.