طرز تهیه کمه جوش

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کمه جوش ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

کمه جوش یا ماست جوش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در برخی شهرها از جمله دامغان و سبزوار تهیه می شود. این غذا مشابه کال جوش است اما با این تفاوت که در تهیه آن به جای کشک از ماست چکیده استفاده می شود. کمه نوع خاصی از ماست چکیده می باشد که از روستاهای اطراف سبزوار به شهر آورده می شود.

در دستور این غذا از تخم مرغ نیز استفاده می شود. این غذا با توجه به وجود لبنیات و سبزیجات و تخم مرغ، غذای مقوی و سالمی است و می توان به عنوان یک شام سبک آن را طبخ و سرو نمود. در ادامه طرز تهیه کمه جوش ساده، خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کمه جوش
طرز تهیه کمه جوش

مواد لازم

  • ماست چکیده (کمه)
  • گوجه فرنگی ۳ عدد
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • گردو ۵ عدد
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • روغن به مقدار کافی
  • آب ۲ لیوان

طرز تهیه کمه جوش

ابتدا گوجه ها را شسته و ریز خرد می کنیم. یک تابه برمی داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. سپس گوجه ها را داخل آن می ریزیم. زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا آب گوجه ها کشیده شود. تابه را کنار می گذاریم.

خواندن
طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی و مجلسی در خانه

پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت نگینی خرد می کنیم. یک قابلمه برداشته و با روغن روی حرارت قرار می دهیم. سپس پیازها را به قابلمه اضافه می کنیم تا با روغن سرخ و طلایی شود.

در این مرحله نعنا خشک و زردچوبه را به قابلمه پیاز اضافه کرده و سرخ می کنیم. وقتی مواد تفت خورد، گردو پودر شده را به آن اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم.

سپس در یک کاسه، ماست را با آب مخلوط می کنیم تا یکدست شود. سپس آن را به قابلمه حاوی پیاز و نعنا اضافه می کنیم و هم می زنیم.

گوجه های تفت داده شده را هم به مواد اضافه می کنیم. سپس شعله گاز را کم می کنیم تا به آرامی بجوشد. هر چند دقیقه آن را هم می زنیم. نمک و آب آن را چک می کنیم و در صورت لزوم آب یا نمک اضافه می کنیم.

در یک کاسه، تخم مرغ ها را می شکنیم و هم می زنیم تا از لختگی خارج شود. سپس کم کم به غذا اضافه می کنیم و سریع هم می زنیم تا دلمه نشود. کمه جوش ما آماده است، آن را با نعنا داغ تزیین و سرو می کنیم.

طرز تهیه کمه جوش
طرز تهیه کمه جوش

نکات پخت

  • این غذا با نان خشک و به صورت ترید سرو می شود.
  • در صورت تمایل می توانید یک عدد بادمجان و چند حبه سیر به غذا اضافه کنید.
  • به جای نعنا می توانید از پونه کوهی خشک استفاده کنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

خواندن
طرز تهیه پاستا با لبو با طعمی لذیذ و فوق العاده

به این مقاله امتیاز دهید