طرز تهیه کوکوی سبزیجات

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوکوی سبزیجات به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید

کوکوی سبزیجات از غذاهای سالم و مقوی است که با مواد متنوعی در تمام شهرهای ایران طبخ می‌شود. در تهیه این غذا از سبزیجات و سیفی جات بسیار متنوعی مانند هویج، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی، کدو و… استفاده می‌شود و تمام افراد به ویژه گیاهخواران می‌توانند به‌عنوان وعده اصلی آن را میل کنند. در ادامه شیوه‌های مختلفی از طرز تهیه کوکوی سبزیجات آموزش داده شده‌اند.

طرز تهیه کوکوی سبزیجات مجلسی

مواد لازم

  • هویج ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۴ عدد
  • نخودفرنگی ۱ پیمانه
  • ذرت ۱ پیمانه
  • سیر ۵ حبه
  • تخم‌مرغ ۶ عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل و روغن، به مقدار کافی
طرز تهیه کوکوی سبزیجات مجلسی
طرز تهیه کوکوی سبزیجات مجلسی

طرز تهیه

  • هویج را بشویید و به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس همراه با ذرت و نخودفرنگی درون یک قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و یک قاشق چایخوری نمک با ۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید. حرارت قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید و سبزیجات آب پز شوند.
  • هنگامی که سبزیجات به طور کامل پخته شدند آنها را آبکشی کنید تا آب اضافی‌شان خارج شود. همچنین برای گرفتن آب اضافی سبزیجات می‌توانید آنها را بر روی دستمال حوله‌ای تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
  • سیب‌زمینی‌ها را رنده کنید و آب اضافی آنها را بگیرید. سپس سیب‌زمینی‌های رنده شده را در یک ظرف مناسب بریزید. پیاز و سیرها را نیز رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی‌شان به کاسه اضافه نمایید. اگر طعم سیر را دوست ندارید می‌توانید از استفاده آن در غذا صرف‌نظر کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به محتویات کاسه اضافه کنید. پس از آن سبزیجات پخته شده را نیز درون کاسه بریزید. تمام مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند. پس از انتخاب یک تابه مناسب آن را بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع درون آن بریزید.
  • مقداری از مایه کوکو را داخل تابه بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. زمانی که سمت زیرین کوکو طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. می‌توانید کوکوها را به‌صورت یکجا یا در اندازه‌های کوچک با شکل‌های دلخواه بپزید.
خواندن
طرز تهیه زیبون ، غذای محلی هرمزگان

طرز تهیه کوکوی سبزیجات رنگی

مواد لازم

  • هویج ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • کدو سبز ۲ عدد
  • قارچ درشت ۵ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • تخم‌مرغ ۵ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن، به مقدار کافی
طرز تهیه کوکوی سبزیجات رنگی
طرز تهیه کوکوی سبزیجات رنگی

طرز تهیه

  • تمام سبزیجات را به خوبی بشویید و آن ها را کنار بگذارید تا خشک شوند. سیب‌زمینی، هویج، فلفل دلمه‌ای و کدو سبز را پوست بگیرید و به‌صورت نگینی خرد کنید. برای آن که کوکو رنگی‌تر شود می‌توانید از رنگ‌های مختلف فلفل نیز استفاده کنید.
  • قارچ را به‌صورت ورقه‌ای خرد کنید و درون تابه تفت دهید. زمانی که آب قارچ تبخیر شد آن را درون یک کاسه بزرگ بریزید. هویج کدو سبز، فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی خرد شده را نیز درون تابه تفت دهید. اجازه دهید چند دقیقه سبزیجات با آب خودشان نرم شوند و سپس دو قاشق روغن زیتون به آنها اضافه کنید.
  • پس از ۵ دقیقه تفت دادن سبزیجات زیر تابه را خاموش کنید و آنها را درون کاسه حاوی قارچ بریزید. سیرها را رنده کنید و همراه با نمک، زردچوبه، فلفل و زعفران داخل کاسه بریزید. تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و در نهایت تخم‌مرغ‌ها را به آنها اضافه نمایید.
  • درون یک تابه بزرگ روغن سرخ کردنی بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. تمام مایه کوکو را درون تابه بریزید و سطح آن را با پشت قاشق یا کفگیر صاف کنید. پس از آن که کوکو یکدست شد درب تابه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم برشته شود. سپس سمت دیگر آن را برگردانید تا برشته شود.
  • کوکوی سبزیجات سرخ شده را روی دستمال مخصوص یا کاغذ خشک‌کن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس کوکو را همراه با گوجه، خیارشور، زیتون یا جعفری تازه در ظرف موردنظر تزیین و نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه دلمه بادمجان خوشمزه و مجلسی تبریزی

طرز تهیه کوکوی سبزیجات با لوبیا سبز

مواد لازم

  • لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۴ عدد
  • آرد سفید یک قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، به مقدار کافی

طرز تهیه

  • لوبیا سبز را پس از شستن خرد کنید و همراه با یک لیوان آب درون قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید لوبیاها نرم شوند. سپس لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آنها خارج شود.
  • سیب‌زمینی را پوست بگیرید و به‌صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید. سپس آنها را درون تابه با روغن سرخ کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. پیاز را نیز به‌صورت ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیازها کاراملی شدند آنها را کنار بگذارید تا خشک شوند.
  • یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و تخم‌مرغ‌ها را درون آن بریزید. نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا یکدست شوند. سیب‌زمینی و پیاز تفت داده شده را به همراه لوبیا سبز درون کاسه بریزید و بار دیگر تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
  • آرد را کم‌کم به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا گلوله نشود. مقداری روغن درون تابه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس مایه کوکو را به‌صورت یک تکه یا در اندازه‌های کوچک در تابه بریزید تا سرخ شوند.
  • طرف دیگر کوکوها را نیز سرخ کنید و در آخر همراه با نان و مخلفات نوش جان نمایید. برای آن که کوکوها زیباتر شوند می‌توانید از قالب‌های فلزی کوچک به آنها فرم دهید.
خواندن
طرز تهیه آب دوغ خیار خنک و خوشمزه
طرز تهیه کوکوی سبزیجات با لوبیا سبز
طرز تهیه کوکوی سبزیجات با لوبیا سبز

آموزش طرز تهیه کوکوی سبزیجات با مواد در دسترس را برایتان توضیح دادیم تا بتوانید آن را تهیه و نوش جان کنید. این کوکو انواع مختلفی دارد و می‌توانید سبزیجات موردعلاقه خود را در طبخ آن به کار ببرید. کوکوی سبزیجات سرشار از فیبر بوده و یک غذای رژیمی فوق‌العاده سالم و خوشمزه است.