طرز تهیه حلیم بادمجان

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلیم بادمجان به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

حلیم بادمجان از غذاهای محبوب و پرطرفدار است و در بسیاری از استان‌های کشور طبخ می‌شود. در تهیه این غذای لذیذ از مواد بسیار مغذی مانند گوشت قرمز استفاده می‌شود که سرشار از پروتئین است. حلیم بادمجان را می‌توان به‌عنوان غذای اصلی یا پیش‌غذا سرو کرد، همچنین به راحتی در خانه تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه حلیم بادمجان را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی

مواد لازم

  • بادمجان ۳۰۰ گرم
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • گوشت سردست ۳۰۰ گرم
  • کشک ۱۰۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه، به مقدار کافی
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی

طرز تهیه

  • یکی از پیازها را پوست بگیرید و پس از شستن به‌صورت نگینی خرد کنید. درون یک قابلمه مناسب روغن بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیازها را درون قابلمه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت را به پیازها اضافه کنید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی آنها بریزید. تمام مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • ۶ تا ۷ لیوان آب درون قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. حرارت را زیاد کنید و پس از آن که آب جوشید حرارت را ملایم کنید. اجازه دهید گوشت مغز پخت شود. در همین فاصله بادمجان‌ها را پوست بگیرید و پس از شستن آنها را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی‌شان خارج شود.
  • کمی روغن درون تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بادمجان‌ها را نصف کنید و داخل تابه بچینید. پس از سرخ شدن هر دو طرف بادمجان‌ها یک بشقاب بردارید و آنها را درون بشقاب بچینید و کنار بگذارید. پس از ۲ ساعت به قابلمه گوشت سر بزنید و آن را تست کنید.
  • در صورت سفت بودن گوشت مقداری دیگر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت دیگر بپزد. در ادامه گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کنید و داخل صافی قرار دهید. پس از آن که گوشت خنک شد آن را ریش‌ریش کنید و مجدداً داخل قابلمه آب گوشت بریزید.
  • قابلمه دیگری را بر روی حرارت ملایم بگذارید. برنج‌های خیس‌خورده را درون آن بریزید. عدس‌ها را نیز بشویید و به برنج‌ها اضافه کنید. سپس ۲ الی ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه مواد پخته شوند.
  • ۲ پیاز دیگر را پوست بگیرید و به‌صورت نگینی خرد کنید. آنها را درون تابه دیگر تفت دهید تا سبک و طلایی شوند و سپس آنها را درون صافی بریزید تا روغنشان گرفته شود. سیرها را به‌صورت خلالی خرد کنید و در تابه تفت دهید. سیرها را نیز درون صافی بریزید تا روغنشان خارج شود. نعنا خشک را درون همان تابه بریزید و تفت دهید. سپس تابه را کنار بگذارید.
  • هنگامی که برنج و عدس پخته شد آنها را با گوشت‌کوب له کنید و درون قابلمه گوشت بریزید. بادمجان‌ها را نیز با گوشت‌کوب یا غذاساز له کنید و به قابلمه اضافه کنید. در ادامه نیمی از نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ را به مواد اضافه کنید.
  • پس از آن که تمام مواد پخته شدند کشک را به قابلمه اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید تا آغشته به کشک شوند. پس از ۱۰ دقیقه غذای شما آماده شده و قابلمه را از روی حرارت بردارید. نیم دیگر نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ را برای تزیین حلیم به کار ببرید.
خواندن
طرز تهیه آش اوماج تبریزی خوشمزه و مقوی
طرز تهیه حلیم بادمجان لذیذ به سبک نذری
طرز تهیه حلیم بادمجان لذیذ به سبک نذری

طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

  • بادمجان ۱ کیلو
  • گوشت ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • برنج ۱ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • گردو ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • دارچین نوک قاشق چای‌خوری
  • کشک به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، به مقدار کافی

طرز تهیه

  • ابتدا عدس و برنج را به مدت ۳ ساعت خیس کنید. یکی از پیازها را پوست بگیرید و به‌صورت ریز و نگینی خرد کنید. پیازها را درون قابلمه با کمی روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید. پس از نرم شدن پیاز گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  • سیرها را به‌صورت حلقه‌ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید سیرها را به‌صورت درسته یا رنده شده اضافه کنید. چند لیوان آب درون قابلمه بریزید تا گوشت‌ها کاملاً پخته شوند. پختن گوشت‌ها حدود ۳ الی ۴ ساعت زمان می‌برد.
  • عدس را درون قابلمه‌ای از آب بریزید تا پخته و نرم شود. برنج را نیز به روش کته بپزید. در همین حین بادمجان‌ها را پوست بگیرید و از وسط برش بزنید. کمی آنها را درون آب‌نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان از بین برود و سپس آبکش کنید.
  • بادمجان‌ها را با کمی روغن درون تابه سرخ کنید. دو عدد از پیازها را به‌صورت خلالی نازک کنید و همراه با کمی زردچوبه و نمک در تابه دیگر تفت دهید. در ادامه گردو را با استفاده از چاقو خرد کنید و کنار بگذارید. بادمجان‌های سرخ شده را درون یک ظرف مناسب بریزید و دو قاشق غذاخوری زعفران، مقداری فلفل و دارچین به آن اضافه کنید.
  • بادمجان‌ها را با استفاده از گوشت‌کوب له کنید تا ادویه‌ها به خوردشان بروند. سپس گردوها را به بادمجان‌ها اضافه کنید و هم بزنید. برنج و عدس پخته شده را به بادمجان‌ها اضافه کنید و تمام مواد را با یکدیگر بکوبید. می‌توانید یک حبه سیر رنده کنید و درون ظرف بریزید. نیمی از پیاز داغ را به بادمجان‌ها اضافه کنید و هم بزنید.
  • می‌توانید تمام مواد درون ظرف را به مدت دو دقیقه تفت دهید تا طعم بهتری بگیرند. در ادامه گوشت پخته شده را ریش‌ریش کنید و به بادمجان اضافه نمایید. ۳ قاشق غذاخوری از کشک را در کمی آب رقیق کنید و به ظرف بادمجان اضافه کنید.
  • پس از چند دقیقه حلیم بادمجان آماده می‌شود و می‌توانید آن را با کشک، زعفران، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید. این غذای خوشمزه و مقوی را با نان یا به تنهایی می‌توانید نوش جان نمایید.
خواندن
طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه
طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی
طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

طرز تهیه حلیم بادمجان به‌صورت ساده و کامل توضیح داده شد. این غذای لذیذ در مناطق مختلف دستورهای متفاوتی برای پخت دارد و می‌توانید آن را به‌عنوان پیش‌غذا به‌خصوص در روزهای سرد سال تهیه و میل کنید.