طرز تهیه پیاز داغ

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه پیاز داغ به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

از بهترین طعم‌دهنده‌ها در تهیه غذاهای اصیل ایرانی مثل آش رشته و عدسی پیازداغ را می‌توان نام برد. پیاز داغ را می‌توان به مدت طولانی درون فریزر نگهداری کرد و هر موقع به آن احتیاج داشتید استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه پیاز داغ و نکات نگهداری از آن آموزش داده شده است.

طرز تهیه پیاز داغ چیپسی

مواد لازم

  • پیاز قرمز ۱ کیلو
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب و روغن سرخ کردنی، به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ابتدا پیازها را پوست بگیرید و به‌صورت خلالی خرد کنید. دقت داشته باشید مغز پیاز را نباید برای تهیه پیاز داغ استفاده کنید چرا که آن را نرم می‌کند.
  • پیازهای خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید پیازها با آب جوش بجوشند.
  • با گذشت ۵ دقیقه پیازها را از آب جوش خارج کنید و آبکشی نمایید. سپس پیازها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و اجازه دهید خشک شوند. در این هنگام پیازها باید حالت شیشه‌ای و شفاف پیدا کرده باشند.
  • یک تابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و مقدار زیادی روغن سرخ کردنی درون آن بریزید. روغن باید به حدی باشد که پیازها در آن شناور باشند. به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید چرا که سبب جذب پیازها می‌شود و باعث نرم شدن آن ها خواهد شد.
  • پیازها را همراه با کمی نمک درون روغن بریزید و صبر کنید تا سبک شوند. تا قبل از سبک شدن پیازها آنها را هم نزنید. برای هم زدن پیازها کمی تابه را با احتیاط بچرخانید.
  • با سبک شدن پیازها به‌صورت دایره‌وار و با استفاده از قاشق آنها را هم بزنید تا طلایی شوند. به محض این که پیازها طلایی شدند آنها را از روغن خارج کنید تا نسوزند. در نهایت پیازها را درون یک توری فلزی بریزید تا روغنشان خارج شود و پس از خنک شدن بسته‌بندی کنید و درون فریزر قرار دهید.
خواندن
بهترین روش دم کردن زعفران و نکات آن
طرز تهیه پیاز داغ چیپسی
طرز تهیه پیاز داغ چیپسی

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

مواد لازم

  • پیاز ۲ کیلو
  • زعفران یا زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

طرز تهیه

  • پیازها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. می‌توانید با استفاده از رنده‌های غذاساز یا رنده‌های آلمانی آن را خرد کنید. در صورت عدم دسترسی به رنده‌ها با چاقو پیاز را به‌صورت یک‌دست خرد کنید. پیازها نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم شوند.
  • درون یک قابلمه مقدار مناسبی آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک داخل آن بریزید و پیازها را بعد از ۱۰ دقیقه اضافه کنید. این عمل باعث می‌شود پیازداغ عسلی و خوش‌رنگ شود.
  • یک دستمال نخی تمیز آماده کنید و پیازها را بعد از آبکشی روی آن پخش کنید تا خشک شوند. یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقدار زیادی روغن سرخ کردنی درون آن بریزید تا پیازها کاملاً شناور شوند. مقداری زعفران یا زردچوبه به پیازداغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا پیازها سرخ شوند.
  • وقتی رنگ پیازها کمی تغییر کرد آنها را مدام هم بزنید تا نسوزند. پس از چند دقیقه پیازها را از روغن خارج کنید و آبکشی نمایید. با پشت کفگیر به آرامی پیازها را فشار دهید تا روغن اضافی‌شان خارج شود. پس از آن که پیاز داغ خنک شد آنها را بسته‌بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه پیاز داغ ترد و کاراملی
طرز تهیه پیاز داغ ترد و کاراملی

نکات طرز تهیه پیاز داغ

  • پیازها را حتماً در یک اندازه و به‌صورت یک‌دست خرد کنید. نباید پیازها بیش از اندازه نازک یا ضخیم باشند.
  • حتماً از پیازهای تازه استفاده کنید و بلافاصله پس از پوست گرفتن آنها را سرخ کنید تا آلودگی محیط را جذب نکنند.
  • برای خوش‌رنگ شدن پیازداغ از مقداری زردچوبه یا زعفران هنگام سرخ کردن استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید پیازداغ ترد و چیپسی شود پس از سرخ کردن آنها را آبکش کنید.
  • برای سرخ کردن پیازها از یک تابه استفاده کنید و حجم زیادی از پیازها را درون آن نریزید تا همه به یک اندازه سرخ شوند.
  • تا زمانی که پیازها تغییر رنگ ندادند حرارت را زیاد کنید و به محض طلایی شدن زیر شعله را کم کنید.
  • بعد از طلایی شدن پیازها آنها را به‌صورت مرتب هم بزنید تا نسوزند.
خواندن
چطور باترمیلک خانگی درست کنیم ؟ طرز تهیه و موارد استفاده آن

نکات مهم نگهداری پیاز داغ

برای این که تهیه پیاز داغ با بهترین کیفیت انجام شود بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

نوع پیاز

پیازداغ معمولاً برای مدت طولانی نگهداری می‌شود. برای همین در انتخاب پیازها باید دقت داشته باشید که کاملاً سالم و باکیفیت باشند. پیازهایی که نرم هستند و بوی نامطبوعی دارند انتخاب مناسبی نیستند. این پیازها پس از گذشت مدت زمان کوتاهی خراب می‌شوند.

خرد کردن و جوشاندن پیاز

نحوه خرد کردن پیاز به‌صورت کاملاً سلیقه‌ای بوده و شما می‌توانید به‌صورت خلالی یا نگینی و در اندازه‌های دلخواه آن را خرد کنید. پیازها را باید به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند. دقت داشته باشید پیازها نباید له شوند و بلافاصله باید آنها را با آب سرد آبکشی کنید.

خرد کردن و جوشاندن پیاز
خرد کردن و جوشاندن پیاز

خشک کردن پیاز

بهتر است برای خشک کردن پیاز از یک پارچه نخی تمیز استفاده کنید. به هیچ عنوان با استفاده از قاشق یا کفگیر به پیازها فشار وارد نکنید؛ چون ممکن است له شوند.

ظرف مناسب بسته‌بندی

به همان اندازه که نحوه سرخ کردن پیازها مهم است انتخاب ظرف مناسب برای بسته‌بندی و نگهداری پیاز داغ در فریزر نیز اهمیت بالایی دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای فریز کردن پیاز استفاده از کیسه زیپ‌دار است که در نهایت باید آن را با یک نی هواگیری کنید. توجه داشته باشید پیازها باید ابتدا به طور کامل سرد شوند و سپس آنها را بسته‌بندی کرده و درون فریزر قرار دهید. همچنین می‌توانید پیازها را درون پلاستیک بریزید و هوای اضافی آن را به طور کامل بگیرید.

خواندن
طرز تهیه سس کارامل خوشمزه و فوق العاده ☀️

در این مطلب آموزش طرز تهیه پیاز داغ و روش صحیح نگهداری از آن در فریز توضیح داده شد. پیازداغ از طعم‌دهنده‌های پرمصرف در آشپزی ایرانی است و در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با فریز کردن پیازداغ می‌توانید در زمان آشپزی صرفه‌جویی کنید.