طرز تهیه پلو سبزیجات
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه پلو سبزیجات به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
پلو از رایجترین غذاهای ایرانی است که به شکلهای بسیار متفاوت تهیه میشود. پلو سبزیجات نیز رسپیهای خاص خود را دارد که در هر کدام از مواد متفاوتی استفاده میشود. این غذای سالم و خوشمزه نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز درست میشود و طعمهای متنوعی دارد. در ادامه مقاله چند روش طرز تهیه پلو سبزیجات را برای شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
طرز تهیه پلو سبزیجات گیاهی
مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- پوره گوجهفرنگی ۲ عدد
- فلفل سبز ۲ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- هویج ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- ذرت ۱ پیمانه
- نخودفرنگی ۱ پیمانه
- قارچ ۲۰۰ گرم
- کره ۵۰ گرم
- نمک، کاری، آویشن، پاپریکا و فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید. سپس در یک قابلمه متوسط پیازها را تفت دهید تا طلایی شوند. بعد از آن سیرها را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
- پوره و رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آنها از بین برود. سپس ادویههای ذکر شده را به مواد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. قارچها را بهصورت ورقهای خرد کنید و فلفل دلمهای، فلفل سبز و هویج را بهصورت نگینی خرد نمایید.
- برنج را پس از شستن به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس به اندازه یک بند انگشت بالاتر از برنج به آن آب اضافه کنید. درب قابلمه را بهصورت نیمه ببندید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود. زمانی که آب برنج خشک شد درب آن را کامل ببندید و اجازه دهید به مدت ۴۰ دقیقه پخته شود.
- در این فاصله قارچهای خرد شده را درون تابه به همراه کره تفت دهید. مقداری فلفل، آویشن، پودر سیر و نمک به آن اضافه کنید. حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا قارچها به آب نیفتند. قارچها را بعد از آن که سرخ شدند از تابه خارج کنید و فلفلها و هویجها را درون تابه بریزید.
- پس از چند دقیقه نخودفرنگی و ذرت را به محتویات تابه اضافه کنید و همه مواد را تفت دهید. آویشن، پاپریکا، نمک، کاری و فلفل سیاه را به سبزیجات اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویهها آزاد شوند. در نهایت سبزیجات را به پلو اضافه کنید و پس از ترکیب در ظرف دلخواه خود بکشید.
طرز تهیه پلو سبزیجات با مرغ
مواد لازم
- برنج ۵ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- هویج ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- قارچ ۲۵۰ گرم
- فلفل دلمهای زرد: قرمز و سبز از هر کدام نصف
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- پودر سیر و پیاز از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
- نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- سیبزمینیها را بهصورت نگینی خرد کنید و همراه با زردچوبه در تابه تفت دهید. سینه مرغ را نیز در اندازههای بسیار کوچک خرد کنید. پس از سرخ شدن سیبزمینیها آنها را از تابه خارج کنید و تکههای مرغ را درون تابه بریزید.
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر سیر و پیاز را به مرغها اضافه کرده و تفت دهید. برای خوش رنگ شدن تکههای مرغ مقداری زعفران دمکرده بر روی آنها بریزید.
- مرغهای سرخ شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. هویج و فلفلها را بهصورت ریز خرد کنید و درون تابه با روغن تفت دهید. پس از خشک شدن آب سبزیجات زیر تابه را خاموش کنید.
- یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر کنید و بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. برنج، نمک و روغن را نیز به آن اضافه کنید و ۸ دقیقه اجازه دهید برنج نرم شود. سپس برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را با روغن چرب نمایید.
- یک لایه برنج را به همراه کمی زعفران کف قابلمه بریزید و یک لایه از تکههای مرغ به همراه سبزیجات بر روی آن بچینید. لایههای برنج و سبزیجات را به ترتیب بچینید و درب قابلمه را ببندید. بعد از ۴۰ دقیقه غذای شما آماده سرو است.
طرز تهیه پلو سبزیجات هندی
مواد لازم
- برنج ۳۰۰ گرم
- سیبزمینی ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- لوبیا سبز ۱۲ عدد
- فلفل سبز ۳ عدد
- گلکلم خرد شده ۲ فنجان
- نخودفرنگی نصف فنجان
- هل ۴ عدد
- روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
- برگ نعنا ۱ قاشق غذاخوری
- زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیز ۳ قاشق غذاخوری
- برگ بو ۱ عدد
- نمک، فلفل قرمز، میخک و چوب دارچین، به مقدار لازم
طرز تهیه
- برنج را بهصورت آبکش تهیه کنید و کنار بگذارید. در یک تابه مناسب روغن زیتون بریزید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید. چوب دارچین، دانه هل و میخک را به روغن اضافه کنید و مخلوط نمایید.
- پیازهای نگینی را درون تابه بریزید و پس از چند دقیقه زنجبیل و سیر رنده شده را به آنها اضافه کنید. همچنین گوجه رنده شده را به مواد اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید.
- سیبزمینیها را بهصورت مکعبی خرد کنید و درون تابه بریزید. در ادامه گلکلم، لوبیا سبز، هویج خرد شده و نخودفرنگی را درون تابه بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- در انتها برگ بو، برگ نعنا، گشنیز خرد شده، زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سبز را درون تابه سبزیجات بریزید و دوباره تمام مواد را با هم ترکیب کنید.
- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کف آن روغن بریزید تا چرب شود. برنج و سبزیجات را بهصورت لایهای درون قابلمه بریزید. در نهایت قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۴۰ دقیقه پخته شود.
روشهای متنوعی برای طرز تهیه پلو سبزیجات وجود دارد که در این مطلب با مهمترین آنها آشنا شدید. پلو سبزیجات غذایی پرطرفدار در سراسر دنیا است و خواص زیادی برای سلامتی دارد. این غذای رژیمی بدون گوشت نیز تهیه میشود و برای گیاهخواران انتخاب خوبی است.