طرز تهیه کوکو پونه

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کوکو پونه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

پونه یکی از سبزیجات معطر است که اغلب به عنوان سبزی خوردن استفاده می شود در این مطلب قرار است کوکو پونه که یک غذای گیاهی و خوش طعم است را به دو روش به شما اموزش دهیم و خیلی راحت و سریع اماده می شود.

طرز تهیه کوکو پونه
طرز تهیه کوکو پونه

مواد لازم

· پونه تازه: ۱ پیمانه
· تخم مرغ: ۴ عدد
· آرد سفید: ۳ قاشق غذاخوری
· زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
· روغن: برای سرخ کردن

طرز تهیه

مرحله اول: پونه‌ها را به خوبی بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود و ساقه‌های سفت را جدا کرده و پونه را به صورت نازک خرد کنید.

مرحله دوم: در یک کاسه مناسب، تخم مرغ‌ها را بشکنید و خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند سپس آرد،زردچوبه، نمک و فلفل را به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و در نهایت پونه خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله سوم: در یک تابه مناسب، روغن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و با استفاده از یک قاشق بزرگ، از مخلوط بردارید و در روغن داغ بریزید و با پشت قاشق کمی پهن کنید و کوکوها را تا زمانی که طلایی و مغزپخت شوند، از هر طرف سرخ کنید. (حدود ۲-۳ دقیقه برای هر طرف)

مرحله چهارم: کوکوهای آماده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود کوکو پونه را می‌توانید با نان تازه، سبزی خوردن، ماست و ترشی سرو کنید.

روش دوم: کوکو پونه با سیب زمینی

طرز تهیه کوکو پونه
طرز تهیه کوکو پونه

مواد لازم

· سیب‌زمینی: ۳ عدد متوسط
· پونه تازه: ۱ پیمانه
· تخم مرغ: ۲ عدد
· آرد سوخاری یا آرد سفید: ۲-۳ قاشق غذاخوری
· زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
· روغن: برای سرخ کردن

طرز تهیه

مرحله اول: سیب‌زمینی‌ها را با مقداری اب ابپز کنید تا کاملا نرم شوند و بعد از پخت، پوست آن را بگیرید و در یک کاسه بزرگ به خوبی له کنید تا کاملاً نرم و یکدست شود و بگذارید کمی خنک شود.

مرحله دوم: پونه‌ها را به خوبی بشویید و با حوله آشپزخانه کاملاً خشک کنید و ساقه‌های سفت را جدا کرده و پونه را به صورت نازک خرد کنید.

مرحله سوم: سیب‌زمینی‌های له شده را به کاسه ای منتقل کنید و تخم مرغ‌ها، پونه خرد شده، آرد سوخاری، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. اگر مایه کمی شل بود، یک قاشق آرد سوخاری دیگر اضافه کنید.

مرحله چهارم: از مایه بردارید و در کف دست به شکلبیضی درآورید. می‌توانید با پشت قاشق روی آن شیار بیندازید و در تابه، روغن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و کوکوها را در روغن داغ قرار دهید و با حرارت متوسط از هر طرف سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شوند (حدود ۳-۴ دقیقه برای هر طرف).

نکات کلیدی 

۱- بعد از له کردن سیب‌زمینی، اگر آبکی بود، حتماً آن را در تابه‌ای کمی تفت دهید تا رطوبت اضافی آن از بین برود یا از صافی عبور دهید. این کار از باز شدن کوکو در روغن جلوگیری می‌کند.
۲- حتماً پونه را بعد از شستن کاملاً خشک کنید.
۳- برای طعم‌دارتر شدن، می‌توانید کمی پودر سیر و آویشن به مواد اضافه کنید.
۴- مایه کوکو باید قوام مناسبی داشته باشد و به راحتی در روغن شکل خود را حفظ کند. اگر شل است از آرد سوخاری بیشتر استفاده کنید.