آب دوغ خیار

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آب دوغ خیار ، یکی از محبوب ترین غذاهای سریع و آسان تابستانی در بین ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

آب دوغ خیار یکی از غذاهای فوری و خنک و دوست داشتنی و البته سنتی و پر خاصیت است که به جز خوشمزگی و حس طراوت و تازگیش غذایی است نوستالژیک که برای همه ما یاد آور خاطرات خوب و خوش است.  خوردن آبدوغ خیار در فصل گرما بسیار توصیه می شود و با توجه به مواد اولیه اش سرشار از ویتامین به خصوص کلسیم است و با اینکه ظاهر ساده ای دارد ولی جزو غذاهای کامل به حساب می آید.

می دانیم که طبع این غذا به خاطر داشتن ماست و خیار و سبزی سرد است پس بهتر است که آبدوغ را با موادی که طبع گرم دارند مثل گردو، زیره، زنجبیل، فلفل و… ترکیب کنیم تا طبع آن متعادل شود و از عوارضی مثل سردی، دل پیچه و نفخ بعد از خوردن آن جلوگیری کنیم. در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه آب دوغ خیار بیشتر آشنا شوید.

آب دوغ خیار
آب دوغ خیار

مواد لازم

  • ماست ۲۵۰ گرم
  • دوغ یک لیتر
  • گردو ۱۰۰ گرم
  • کشمش ۱۰۰ گرم
  • سبزی شامل ریحان، نعناع، پونه، مرزه و ترخون ۲۰۰ گرم
  • خیار ۳ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • خامه ۵۰ گرم
  • گل محمدی خشک شده به مقدار لازم

طرز تهیه

در مرحله‌ی اول یک کاسه با اندازه مناسب تهیه کنید و ماست را درون کاسه بریزید. به این نکته دقت کنید که بهتر است از ماست چکیده برای تهیه آب دوغ خیار استفاده کنید. سپس با استفاده از یک همزن دستی یا برقی، ماست را به خوبی هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. سپس در ادامه خامه را نیز به کاسه اضافه کنید و مجدداً آن را با همزن، هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند و فرم یکدستی به خود بگیرند.

خواندن
طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی اصیل و خوشمزه

در گام بعدی خیارها را بشویید و سپس آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را نیز رنده درشت کنید. سپس آن را به کاسه اضافه کنید.

مرحله بعدی نوبت اضافه کردن سبزی‌ها به آب دوغ است. برای اینکار ابتدا نعناع، ترخون، ریحان، مرزه را پاک کنید و خوب بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه آن‌ها را خرد کنید و به مخلوط موجود در کاسه اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید از شوید تازه در سبزیجات استفاده کنید. دقت داشته باشید که سبزی‌ها را خیلی خرد نکنید. اندازه آن ها مانند خیارهای نگینی شده باشد، کفایت می‌کند.

در گام بعدی کشمش‌ها را به خوبی بشویید و آن‌ها را در یک صافی بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود و خشک شود. همچنین گردوها را خرد کنید و سپس همراه کشمش به داخل کاسه آب دوغ اضافه کنید. یکی از دلایل اضافه کردن گردو به این غذا این است که طبع ماست و دوغ، سرد است و اضافه کردن گردو با طبع گرم، باعث می‌شود که طبع این غذا متعادل شود.

بعد از اینکه مواد را به کاسه اضافه کردید و متوجه شدید که آب دوغ خیار شما بسیار غلیظ است. مقداری آب سرد را کم کم به آب دوغ خیار اضافه کنید تا به غلظت مورد نظرتان برسید.

در این مرحله مزه غذا را بچشید و نمک آن را تنظیم کنید. البته دقت کنید که در بعضی از دوغ ها نمک اضافه شده است و اضافه کردن دوباره‌ی نمک باعث شور شدن غذا می‌شود.

برای اینکه آب دوغ خیار شما عطر و طعم بی‌نظیری به خود بگیرد، در صورت تمایل از فلفل سیاه و گل محمدی خشک شده استفاده کنید. بعد از اضافه کردن این مواد، ظرف آب دوغ خیار را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا هم غذا سرد شود و هم مواد به خوبی طعم یکدیگر را بگیرند.

خواندن
طرز تهیه باقلا قاتق ، غذای اصیل گیلانی

در انتها آب دوغ را با نعناع، پونه خشک شده، گردوی خرد شده، گل محمدی خشک شده و برگ نعناع تازه تزیین کنید. برای سرو کردن آب دوغ خیار می‌توانید از نان‌هایی مانند تافتون، نان لواش و دیگر نان‌های سنتی در کاسه آب دوغ خیار ترید کنید.

می‌توانید در هنگام سرو این غذا تعدادی یخ کوچک در آن بریزید تا غذای شما خنک و تگری باشد. دقت داشته باشید که این کار را از قبل انجام ندهید، زیرا با آب شدن یخ‌ها مزه‌ی آب دوغ خیار عوض می‌شود و بسیار آبکی خواهد شد.

آب دوغ خیار
آب دوغ خیار

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: