طرز تهیه کلم پلو شیرازی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کلم پلو شیرازی، یکی از غذاهای معروف شیراز را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

وقتی نام شیراز را می شنویم ناخودآگاه اسم کلم پلو شیرازی در ذهن تداعی می شود. یکی از غذاهای به شدت محبوب و پرطرفدار در شیراز که به دلیل لذیذ بودن آن اکنون در بسیاری از شهرهای ایران نیز تهیه می شود و طرفدار دارد. کلم پلو از انواع غذاهای سنتی شهر شیراز است که در طرز تهیه کلم پلو شیرازی از برنج و کلم و کوفته ریزه و سبزی مخصوص و ادویه و زردچوبه استفاده می شود که این پلوی مخلوط خوشمزه دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است.

کلم پلو به صورت های مختلفی درست میشه مثلا با رب گوجه فرنگی یا بدون رب و … ولی لذیذترین حالت کلم پلو، کلم پلو شیرازی است که با سبزی های معطر درست می شود.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی

مواد لازم برای تهیه کلم پلو

  • ۲ پیمانه برنج
  • ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۳۵۰ گرم کلم
  • ۱۲۰ گرم سبزی معطر (تره، ریحان، ترخون، شوید)
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • ۱ قاشق غذاخوری آرد نخود چی
  • پودر لیمو عمانی در صورت تمایل
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کلم پلو

ابتدا یک عدد پیاز را رنده میکنیم و آبش را با دست می گیریم و با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، مقداری نمک و فلفل خوب ورز میدهیم تا کاملا یکدست شوند. وقتی مواد به خورد هم رفته و حالت چسبندگی پیدا کردند به اندازه یک فندق از مواد برمی داریم و به صورت کوفته قلقلی در می آوریم و داخل روغن سرخ می کنیم.

خواندن
طرز تهیه میگو پلو بوشهری ، غذای اصیل و مجلسی

برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس‌ می کنیم، کلم‌ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ‌ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه‌ می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد‌ می کنیم. برنج را با نصف قاشق مرباخوری زردچوبه‌ می جوشانیم، آبکش‌ می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط‌ می کنیم و در قابلمه‌ می ریزیم و دم‌ می کنیم.

در آخر برای سرو کلم پلو می توانید کوفته ها را وسط دیس برنج بچینید و یا اینکه کلم پلو خود را با زعفران و خلال پسته و بادام تزئین کنید. قطعا از خوردن این غذای لذیذ در کنار خانواده لذت خواهید برد.

فیلم طرز تهیه کلم پلو شیرازی

 

مقالات بیشتر بخوانید: