طرز تهیه چکدرمه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه چکدرمه ، یکی از معروف ترین غذاهای ترکمنی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

چکدرمه، «چگیدرمه» یا «چکیدرمه» مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و به صورت پلو طبخ و سرو می‌شود. برنج و گوشت گوسفندی مهم‌ترین عناصر پلو محلی چکدرمه را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل بسیار شبیه استامبولی پلو است. این غذا بسیار لذیذ و محبوب است.

جالب است بدانید که کشور ما تنوع بی شماری در انواع پلوها دارد و به هر شهر و استانی که بروید با تنوع بسیار زیاد پلوهای لذیذ و خوشمزه مواجه می شوید. اگر جزو علاقه مندان غذاهای پلویی هستید. حتما چکدرمه را امتحان کنید. قول میدهیم که بعد از یک بار خوردن چکدرمه عاشق این غذا می شوید.

طرز تهیه چکدرمه
طرز تهیه چکدرمه

مواد لازم برای تهیه چکدرمه 

  •  برنج ۷۰۰ گرم
  • گوشت گوسفند خرد شده نیم کیلو
  • رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • پیازخرد شده یک عدد متوسط
  • آب حدود یک لیتر (۴ پیمانه)
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم
  • روغن به میزان نیاز

طرز تهیه چکدرمه

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

قابلمه ای مناسب  را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.

به پیاز و گوشت  در حال تفت خوردن  ۲ تا ۳ قاشق رب گوجه فرنگی ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم کم بپزد.

خواندن
طرز تهیه اردک شکم پر ، غذای مجلسی و خوشمزه مازندرانی

بعد از پخت کامل گوشت  و کم شدن آب گوشت ،برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود. بعد از جوشیدن برنج ، آن را دم کنید . ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.

برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و نوش جان کنید.

طرز تهیه چکدرمه
طرز تهیه چکدرمه

نکات قابل توجه

* برای طرز تهیه چکدرمه به جای گوشت گوسفندی از گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون و ماهی هم توصیه شده است.

* در تهیه پلو محلی چکدرمه می‌توانید گوشت را به همین ترتیب به صورت جداگانه بپزید و برنج را به صورت استامبولی و البته بدون سیب‌زمینی کته کنید. سپس موقع سرو گوشت را روی برنج بگذارید. البته در پخت محلی پلو چکدرمه، برنج و گوشت را معمولا با هم دم می‌کنند.

* پلو محلی چکدرمه معمولا پلو مهمانی و عزا و عروسی در نزد ترکمن‌هاست به همین خاطر از یک قابلمه بزرگ برای تهیه این غذا استفاده می‌شود. به این قابلمه بزرگ در گویش ترکی و ترکمنی «قازان» و در گویش‌های محلی دیگر مثل لهجه قمی، شوشتری، دزفولی و لری و بختیاری به آن «قزقون»، «قزگون» یا «غزگون» می‌گویند. اگر برای تعداد افراد کمی می‌خواهید پلو محلی چکدرمه را بپزید از یک قابلمه چدن یا روحی با اندازه مناسب استفاده کنید.

* پلو محلی چکدرمه را معمولا با دوغ محلی شتر میل می‌کنند اما طعم این پلو با ترشی و ماست و سالاد هم بی‌نظیر است.

خواندن
طرز تهیه شش انداز زنجان با خرما و گردو

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: