طرز تهیه نان کدو حلوایی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه نان کدو حلوایی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
نان کدو حلوایی یکی از نانهای خوشمزه و پرطرفدار فصل پاییز است. عطر دلنشین دارچین و طعم شیرین کدو حلوایی، این نان را به یک انتخاب عالی برای صبحانه یا عصرانه تبدیل کرده است. در ادامه، طرز تهیه نان کدو حلوایی خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- روغن: ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- گردو (اختیاری): به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست بگیرید، برش بزنید و در فر یا مایکروفر بپزید تا کاملا نرم شود. سپس آن را پوره کنید.
مرحله دوم: آرد، بکینگ پودر، دارچین و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و در یک کاسه جداگانه، تخم مرغها، شکر و روغن را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: مخلوط مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. اگر دوست دارید، در این مرحله میتوانید گردوهای خرد شده را نیز به خمیر اضافه کنید.
مرحله چهارم: قالب نان را چرب کرده و خمیر را داخل آن بریزید. سپس قالب را به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که خلال دندانی که در وسط نان فرو میکنید تمیز بیرون بیاید، در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
مرحله پنجم: پس از پخت، نان را از فر خارج کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در قالب خنک شود. سپس آن را از قالب خارج کرده و روی یک توری فلزی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
نان کدو حلوایی مغزدار
مواد لازم
- پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- روغن: ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- مخمر فوری: ۱ قاشق چایخوری
- شیر ولرم: ۱/۲ پیمانه
- کره نرم شده: ۱/۲ پیمانه
- شکر قهوهای: ۱/۲ پیمانه
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- گردو خرد شده: ۱ پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا مخمر را در شیر ولرم حل کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا فعال شود و در یک کاسه بزرگ، آرد، بکینگ پودر، دارچین و نمک را با هم مخلوط کنید و در کاسه دیگری، تخم مرغ، شکر و روغن را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. سپس پوره کدو حلوایی و مخمر حل شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله دوم: مخلوط مواد خشک را به مواد تر اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا خمیری یکدست به دست آید سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و به مدت ۵-۷ دقیقه ورز دهید تا نرم و کشسان شود.
مرحله سوم: خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و در جای گرم به مدت ۱ ساعت بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله چهارم: کره نرم شده، شکر قهوهای و دارچین را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس گردوهای خرد شده را اضافه کنید و بعد از اینکه خمیر عمل آمد، آن را روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید.
مرحله پنجم: مغز نان را روی خمیر پهن شده بمالید سپس خمیر را از یک طرف رول کنید و به صورت دلخواه برش بزنید سپس برشهای نان را در سینی فر چرب شده بچینید.
مرحله ششم: روی نانها را با زرده تخم مرغ رومال کنید و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و نانها را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند، در فر قرار دهید.
نان کدو حلوایی با آرد برنج
مواد لازم
- پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
- آرد برنج: ۲ پیمانه
- آرد گندم کامل: ۱ پیمانه (اختیاری، برای بافت بهتر)
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- روغن زیتون: ۱/۴ پیمانه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- مخمر خشک: ۱ قاشق چایخوری
- شیر ولرم: ۱/۲ پیمانه
- مغزها (گردو، بادام، پسته): به دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست بگیرید، برش بزنید و در فر یا مایکروفر بپزید تا کاملا نرم شود. سپس آن را پوره کنید و مخمر خشک را در شیر ولرم حل کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا فعال شود.
مرحله دوم: آرد برنج، آرد گندم، بکینگ پودر، دارچین و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و در یک کاسه جداگانه، تخم مرغ، شکر و روغن زیتون را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. سپس پوره کدو حلوایی و مخمر فعال شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: مخلوط مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا خمیری یکدست حاصل شود سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و به مدت ۵-۷ دقیقه ورز دهید تا نرم و کشسان شود.
مرحله چهارم: خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و در جای گرم به مدت ۱ ساعت بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم: بعد از اینکه خمیر عمل آمد، آن را روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید. مغزهای خرد شده را روی خمیر بپاشید.
مرحله ششم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر را در قالب نان قرار دهید و به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شود، در فر قرار دهید نان کدو حلوایی شما آماده است نوش جان.
نان کدو حلوایی بدون فر
مواد لازم
- پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- روغن: ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- مخمر فوری: ۱ قاشق چایخوری
- شیر ولرم: ۱/۲ پیمانه
- مغزها (گردو، بادام، پسته): به دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست بگیرید، برش بزنید و در فر یا مایکروفر بپزید تا کاملا نرم شود. سپس آن را پوره کنید و مخمر خشک را در شیر ولرم حل کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا فعال شود.
مرحله دوم: آرد، بکینگ پودر، دارچین و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و در یک کاسه جداگانه، تخم مرغ، شکر و روغن را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. سپس پوره کدو حلوایی و مخمر فعال شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: مخلوط مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا خمیری یکدست حاصل شود سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و به مدت ۵-۷ دقیقه ورز دهید تا نرم و کشسان شود.
مرحله چهارم: خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و در جای گرم به مدت ۱ ساعت بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم: بعد از اینکه خمیر عمل آمد، آن را روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید. مغزهای خرد شده را روی خمیر بپاشید در ادامه تابه یا ماهیتابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید و در تابه بچینید.
مرحله ششم: روی هر طرف نان را به مدت ۵-۷ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شود، حرارت دهید برای اینکه نان پختهتر شود، میتوانید در حین پخت، روی تابه را با یک درپوش بپوشانید.
نکات تکمیلی
- برای اینکه نان بهتر پخته شود، بهتر است از تابه یا ماهیتابه تفلون استفاده کنید.
- برای اینکه نان نرمتر شود، میتوانید کمی کره یا روغن به تابه بمالید.
- برای اینکه نان مغزدار شود، میتوانید از مغزهای مختلف مانند گردو، بادام، پسته، کشمش یا شکلات استفاده کنید.
- برای طعم بهتر میتوانید از ادویههای دیگری مانند هل، زنجبیل یا میخک نیز استفاده کنید.
- برای شیرینتر شدن نان میتوانید مقدار شکر را کمی افزایش دهید.
- اگر آرد گندم کامل استفاده میکنید، ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشید.
- این نان را میتوانید به مدت چند روز در دمای اتاق نگهداری کنید.