طرز تهیه آش ماش
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش ماش خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش ماش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل خواص فراوان ماش و سبزیجات، بسیار مقوی و مفید است. برای تهیه این آش خوشمزه، به مواد اولیه و مراحل زیر نیاز دارید
مواد لازم
- ماش: ۱ پیمانه
- برنج: نیم پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سبزی آش خشک یا تازه: ۲۰۰ گرم (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
- سیر: ۴ حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- کشک: برای تزئین (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: ماش را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و زودتر پخته شود.
مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم: ماش خیس خورده را همراه با برنج به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله چهارم: آب جوش را به مواد اضافه کنید (حدود ۵ تا ۶ لیوان). زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید آش به جوش آید.
مرحله پنجم: پس از جوش امدن سبزی آش را خرد کرده و به آش اضافه کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید آش با حرارت ملایم حدود ۳ ساعت بپزد تا جا بیفتد.
مرحله ششم: نعناع خشک را در روغن کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود و آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعناع داغ و کشک تزیین کنید.
آش ماش کرمانی
مواد لازم
- ماش: ۲ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- اسفناج: ۵۰۰ گرم
- تره: ۳۰۰ گرم
- جعفری: ۲۰۰ گرم
- گشنیز: ۱۰۰ گرم
- آرد گندم: ۱ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۶ حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زیره: ۱ قاشق چایخوری
- سیاه دانه: نصف قاشق چایخوری
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- چغندر: ۱ عدد متوسط
- شلغم: ۲ عدد متوسط
- بلغور: نصف پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: حبوبات را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید.
مرحله دوم: حبوبات خیس خورده و سبزیجات خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: آب جوش را به مواد اضافه کنید (حدود ۳ لیتر). زردچوبه، نمک، فلفل و سایر ادویه جات را به مقدار دلخواه اضافه کنید.
مرحله چهارم: پس از جوش امدن آرد را در آب سرد حل کنید و بدون ایجاد گلوله به آش اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا آش غلیظ شود.
مرحله پنجم: حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد (حدود ۲ تا ۳ ساعت).
مرحله ششم: پس از پخته شدن آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزئین کنید.
آش ماش یزدی
مواد لازم
- ماش: ۱ پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۴ حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره: به میزان دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: ماش و برنج را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شوند سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید.
مرحله دوم: ماش و برنج خیس خورده را به همراه سبزی خرد شده به پیاز و سیر اضافه کنید.
مرحله سوم: آب جوش را به مواد اضافه کنید (حدود ۵ تا ۶ لیوان). زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید آش به جوش آید.
مرحله چهارم: پس از جوش امدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. در صورت تمایل میتوانید در انتها آبغوره اضافه کنید و در اخر آش را در ظرف سرو ریخته و با نعناع داغ تزیین کنید.
آش ماش شیرازی
مواد لازم
- ماش: ۱.۵ پیمانه
- برنج: ۱ پیمانه
- سبزی آش: ۱ پیمانه (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
- ترخون و شنبلیله خشک: یک ششم پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- کلم قمری: ۱ عدد متوسط
- ادویهها: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ماش و برنج خیس خورده را در یک قابلمه با آب کافی بپزید تا نرم شوند سپس یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و کلم قمری خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله دوم: مخلوط پیاز و کلم قمری تفت داده شده را به قابلمه آش اضافه کنید. سبزی آش خرد شده، ترخون و شنبلیله خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: اجازه دهید آش با حرارت ملایم حدود ۳ ساعت بپزد تا جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله چهارم: یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. آش را در ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ تزیین کنید.
آش ماش با گوشت
مواد لازم
- ماش: ۱ پیمانه (از شب قبل خیس کرده)
- برنج: نصف پیمانه (از شب قبل خیس کرده)
- گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم (به دلخواه)
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۴ حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره: به میزان دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. پیاز را نیز نگینی خرد کرده و به گوشت اضافه کنید تا طلایی شود.
مرحله دوم: ماش و برنج خیس خورده را به همراه سبزی خرد شده به گوشت و پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم: آب جوش را به مواد اضافه کنید (حدود ۵ تا ۶ لیوان). زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید آش به جوش آید.
مرحله چهارم: حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. در صورت تمایل میتوانید در انتها آبغوره اضافه کنید و آش را در ظرف سرو ریخته و با نعناع داغ تزیین کنید.