طرز تهیه تیرامیسو زردآلو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه تیرامیسو زردآلو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
تیرامیسو از دسته دسرهای محبوب و بسیار لذیذ است که اغلب با قهوه درست می کنند اما با کمی خلاقیت می توان این دسر را متفاوت تر درست کرد تیرامیسو زردآلو طعم و بافت بی نظیری دارد با اموزش این دسر همراه ما باشید.
مواد لازم
زردآلوی تازه: ۵۰۰ گرم
شکر: ۱۰۰ گرم
آب: ۱/۴ پیمانه
پنیر ماسکارپونه: ۲۵۰ گرم (به دمای محیط رسیده)
خامه قنادی (یا خامه صبحانه پرچرب): ۲۰۰ گرم
پودر قند: ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
برای لایه بیسکویت:
بیسکویت لیدی فینگر: حدود ۱ بسته
قهوه دم کرده غلیظ و خنک: ۱ پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: زردآلوها را بشویید، هسته آنها را جدا کرده و به قطعات کوچک خرد کنید و زردآلوهای خرد شده را همراه با شکر و آب در یک قابلمه بریزید.
مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید زردآلوها حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزند تا کاملاً نرم شوند. در صورت تمایل، کمی رنده پوست پرتقال یا لیمو برای عطر به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: پس از نرم شدن زردآلوها، با گوشتکوب برقی یا دستی آنها را به پوره کاملاً یکدست تبدیل کنید سس زردآلو آماده شده را کنار بگذارید تا کاملاً خنک شود.
مرحله چهارم: خامه قنادی را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید کمی نیمه منجمد شود (اگر از خامه صبحانه استفاده میکنید، آن را با ۱ تا ۲ قاشق پودر قند و کمی وانیل بزنید تا فرم بگیرد).
مرحله پنجم: خامه نیمه منجمد را در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن برقی با دور تند آنقدر بزنید تا کاملاً فرم بگیرد و حجم آن دو برابر شود. وقتی کاسه را برعکس میکنید، خامه نباید بریزد.
مرحله ششم: در یک کاسه جداگانه، پنیر ماسکارپونه (که به دمای محیط رسیده) را به همراه پودر قند و وانیل بریزید و با لیسک یا همزن دستی مواد را کمی مخلوط کنید، سپس با همزن برقی حدود ۱ تا ۲ دقیقه بزنید تا دانههای شکر کاملاً در پنیر حل شوند و یکدست شود.
مرحله هفتم: پنیر ماسکارپونه را به تدریج به خامه فرم گرفته اضافه کنید و با همزن برقی با دور کند یا لیسک به آرامی مخلوط کنید تا یک کرم یکدست و لطیف بدست آید. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید.
مرحله هشتم: قهوه غلیظ را دم کرده و اجازه دهید کاملاً خنک شود و بیسکویتهای لیدی فینگر را یکی یکی و فقط برای ۱ تا ۲ ثانیه در قهوه فرو کنید تا مرطوب شوند اما بیش از حد خیس نشوند و حالت خود را از دست ندهند.
مرحله نهم: یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب (مستطیل یا مربع) یا حتی لیوانهای تک نفره را آماده کنید و یک لایه از بیسکویتهای آغشته به قهوه را کف ظرف بچینید و نیمی از سس زردآلوی خنک شده را روی بیسکویتها بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
مرحله دهم: سپس نیمی از کرم پنیری آماده شده را روی سس زردآلو پخش کنید و صاف کنید این کار را یک بار دیگر تکرار کنید: یک لایه بیسکویت، یک لایه سس زردآلو و در نهایت یک لایه کرم پنیری.
مرحله یازدهم: روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل به مدت ۴ تا ۶ ساعت (و ترجیحاً یک شب) در یخچال قرار دهید تا تیرامیسو کاملاً خودش را بگیرد و طعمها به خورد هم بروند.تیرامیسو زردآلو خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان!
نکات مهم
۱- از زردآلوهای رسیده و شیرین استفاده کنید تا سس زردآلو طعم بهتری داشته باشد.
۲- میزان شکر در سس زردآلو و کرم پنیری را میتوانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
۳- قهوه را خیلی غلیظ دم کنید تا طعم خوبی به بیسکویتها بدهد.
۴- بیسکویتها را فقط در حد مرطوب شدن در قهوه بزنید، در غیر این صورت خمیر میشوند.
۵- هرچه تیرامیسو بیشتر در یخچال بماند، طعم آن بهتر و بافت آن منسجمتر میشود.
۶- به جای بیسکویت لیدی فینگر می توانید از پتی پور استفاده کنید.