طرز تهیه حلوا خرما

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه حلوا خرما خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

حلوای خرما یک شیرینی سنتی، بسیار خوشمزه و مقوی است که در بسیاری از مناطق ایران، به ویژه در استان‌های جنوبی و کرمانشاه، محبوبیت زیادی دارد که مواد اصلی و پایه آن تنها خرما و آرد است. این حلوا برخلاف حلواهای دیگر مانند حلوا ارده یا حلوا شکری، نیاز به شکر ندارد زیرا شیرینی طبیعی خرما برای آن کافی است و به دلیل وجود خرما،یک منبع عالی برای تأمین انرژی فوری است و برای ورزشکاران و کودکان بسیار مناسب است.

طرز تهیه حلوا خرما
طرز تهیه حلوا خرما

مواد لازم 

خرما نرم مثل پیارم یا کبکاب: ۵۰۰ گرم

آرد سفید الک شده: ۲ پیمانه (حدود ۲۰۰ گرم)

کره یا روغن حیوانی:۱۵۰ گرم

آب: ½ پیمانه

مغز پسته یا گردو: برای تزئین به میزان لازم

ادویه‌جات هل ساییده، دارچین:۱ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا هسته تمام خرماها را خارج کنید و خرماهای بدون هسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید.

مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا خرماها نرم و کاملاً پوره شوند. در قابلمه را بگذارید و هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. این مرحله ممکن است ۱۵-۲۰ دقیقه طول بکشد. در نهایت شما یک خمیر یکدست و نرم خرما خواهید داشت. آن را کنار بگذارید.

مرحله سوم: در یک قابلمه دیگر کره یا روغن حیوانی را ذوب کنید و آرد الک شده را به آن اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا خامی آرد کاملاً از بین برود و عطر خوشایندی بدهد و رنگ ارد تغییر کند این مرحله کلید موفقیت حلواست! اگر آرد به خوبی تفت داده نشود، حلوا طعم خامی می‌دهد. حدود ۲۰-۳۰ دقیقه برای این کار زمان نیاز است.

مرحله چهارم: پس از طلایی شدن آرد، حرارت را خیلی کم کنید و مخلوط خرما را به آرامی و به تدریج به قابلمه آرد اضافه کنید و هم‌زمان به سرعت و با قدرت هم بزنید تا آرد و خرما کاملاً با هم ترکیب شده و یک خمیر یکدست و براق تشکیل شود.

مرحله پنجم: در این مرحله می‌توانید هل،دارچین،زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و حدود ۵-۱۰ دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند سپس یک سینی یا ظرف مناسب را کمی با روغن چرب کنید و مخلوط داغ حلوا را داخل سینی بریزید و سطح ان را صاف کنید و با مغز گردو و پسته تزئین کنید.

نکات کلیدی 

۱٫ حرارت ملایم: در تمام مراحل، به ویژه هنگام تفت آرد و مخلوط کردن خرما، حرارت باید بسیار ملایم باشد تا حلوا تلخ نشود.
۲٫ هم‌زدن مداوم: هیچ‌گاه هنگام تفت آرد و مخلوط کردن، هم‌زدن را رها نکنید.
۳٫ نوع خرما: استفاده از خرماهای نرم و باکیفیت، نتیجه کار را متحول می‌کند.
۴٫ روغن حیوانی یا کره: استفاده از این دو به جای روغن مایع، طعم و عطر حلوا را بسیار اصیل‌تر و خوشمزه‌تر می‌کند.
۵٫ صبر کنید تا سرد شود: برش زدن حلوا وقتی هنوز گرم است، باعث می‌شود شکل خود را از دست بدهد و تکه تکه شود.