طرز تهیه پالدا تبریزی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه پالدا تبریزی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

پالدا،یک دسر سنتی، ساده و بسیار خوشمزه از آذربایجان است که شبیه به پودینگ یا فرنی است و با نشاسته گندم (و گاهی آرد برنج) درست می‌شود. بافت آن بسیار نرم، لطیف و ژله‌ای است و معمولاً با شیر، شکر و گلاب یا زعفران طعم‌دار می‌شود. روی آن را با دارچین، مغزهای خردشده یا میوه‌های خشک تزئین می‌کنند.

طرز تهیه پالدا تبریزی
طرز تهیه پالدا تبریزی

مواد لازم برای ۴ نفر

· نشاسته گندم: ۱ پیمانه (حدود ۱۰۰ گرم)
· شیر: ۴ پیمانه (۱ لیتر)
· شکر: ½ تا ¾ پیمانه
· گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
· زعفران دم‌کرده : ۲ قاشق غذاخوری
· کره: ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تزئین

· پودر دارچین: به میزان لازم
· مغزها (پسته، بادام، گردو): خردشده، به میزان لازم
· میوه‌های خشک (آلبالو، زردآلو، کشمش): خردشده، به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مقداری زعفران ساییده شده را در ۲ قاشق غذاخوری آب جوش دم کنید و کنار بگذارید. سپس نشاسته گندم را در یک کاسه با یک پیمانه از شیر سرد مخلوط کنید. آن را هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود و هیچ گلوله‌ای نداشته باشد. این مرحله از ایجاد گلوله جلوگیری می‌کند.

مرحله دوم: ۳ پیمانه باقیمانده شیر را در یک قابلمه‌ بریزید و روی حرارت ملایم تا متوسط قرار دهید تا به جوش آید مواظب باشید شیر سرنرود هنگامی که شیر به جوش آمد، مخلوط نشاسته و شیر سرد را که از قبل آماده کرده‌اید، به آرامی و در حین هم زدن مداوم به شیر جوش اضافه کنید دقت کنید هم زدن مداوم با یک قاشق چوبی یا سلیکونی در این مرحله ضروری است تا دسر کاملاً صاف و بدون گلوله شود.

مرحله سوم: پس از اضافه کردن مخلوط نشاسته، حرارت را همچنان روی ملایم نگه دارید و به هم زدن ادامه دهید. پس از حدود ۱۰-۱۵ دقیقه، خواهید دید که مایه شروع به غلیظ شدن می‌کند در ادامه شکر، گلاب، زعفران دم‌کرده، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا دسر به قوام مورد نظر برسد. قوام ایده‌آل زمانی است که اگر قاشق را درون دسر بزنید و بلند کنید، یک لایه نازک و غلیظ از آن روی قاشق بماند.

مرحله چهارم: هنگامی که دسر به قوام رسید، حرارت را خاموش کنید و مایه پالدا را در ظرف سرو مورد نظربریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید و به مدت حداقل ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً خودش را بگیرد قبل از سرو، آن را با پودر دارچین، مغزهای خردشده و میوه‌های خشک به دلخواه تزئین کنید.

نکات کلیدی

۱- کلید اصلی موفقیت در پخت پالدا، استفاده از حرارت ملایم و هم زدن مداوم است تا دسر نسوزد و گلوله نشود.
۲- توجه داشته باشید که پالدا پس از سرد شدن در یخچال، سفت‌تر از زمانی است که داغ است. پس در هنگام پخت، اجازه ندهید بیش از حد غلیظ شود.
۳- می‌توانید به جای گلاب و زعفران، از وانیل یا پوست رنده‌شده لیمو نیز برای طعم‌دار کردن استفاده کنید.
۴- به جای نشاسته گندم می توانید از آرد برنج استفاده کنید.