طرز تهیه رشته خوشکار
رشته خوشکار یا رشته خشکار یکی از شیرینی های خوشمزه و منحصر به فرد گیلانی است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی دارد. این شیرینی محلی ابتدا به صورت نیمه آماده تهیه می شود و سپس بعد از سرخ شدن در روغن همراه با چای سرو می شود. بیشتر گیلانی ها این شیرینی را در ماه رمضان میل می کنند و از آنجایی که داخل این شیرینی انواع مغزها و ادویه های مختلف وجود دارد، انرژی زیادی به روزه داران می دهد. در ادامه همراه مجله تاپ کوکینگ باشید تا با طرز تهیه رشته خوشکار بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم رشته خوشکار
- آب ۴ پیمانه
- مغز گردو چرخ شده ۱۰۰ گرم
- مغز هل ساییده شده به میزان لازم
- آرد برنج ۲ پیمانه پلو پز
- روغن مایع برای سرخ کردن
- دارچین ۱ قاشق مرباخوری
- شکر ۵/۱ پیمانه
طرز تهیه رشته خوشکار
آرد را داخل کاسهای نسبتا بزرگ ریخته، آب را به آن اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود. مایه را به مدت ۲ تا ۳ ساعت کنار بکذارید. سپس آب اضافی که روی آن جمع شده را خالی کنید.
یک تابه تفلون را با برس آشپزی کمی چرب کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید.مایه را داخل شانه خوشکار یا ظرف سس ریخته و آن را به صورت خطوط عمودی، افقی و دورانی کف تابه بریزید.
اگر از شانه خوشکار استفاده میکنید، انگشتان خود را روی سوراخهای شانه قرار داده و آن را روی تابه بگیرید و یکدفعه انگشتان را بردارید و با حرکت دست خود رشتههای باریک ایجاد کنید.
بعد از حدود ۳ دقیقه، رشته میپزد. دقت کنید که رشته نباید سرخ شود و در حد پخته شدن کافیست. رشته را از تابه خارج کرده و روی یک پارچه تمیز قرار دهید.
حال نوبت آماده کردن مواد میانی است. پودر شکر را به مغز گردو اضافه کنید و هم بزنید. سپس پودر دارچین و پودر هل را هم اضافه کرده و مخلوط کنید.
رشته را از بالا و پایین تا خط وسط تا بزنید سپس مواد میانی را روی تای بالایی بریزید. ۲ تای عمودی کوچک هم راست و چپ بزنید سپس رشته را کامل تا کنید و با دست اطراف آن را بچسبانید.
داخل تابه تفلون کمی روغن بریزید و حرارت را ملایم کنید سپس شیرینیها را سرخ کنید. بعد از این که شیرینیها طلایی رنگ شدند، آنها را از روغن خارج کنید.
حال نوبت آماده کردن شربت است. پیمانه شکر را با یک و نیم پیمانه آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام آید. سپس مایه را از روی حرارت برداشته و پودر دارچین را به ان اضافه کنید. شیرینیهای رشته خوشکار را به مدت چند ثانیه داخل شربت قرار دهید و در ظرف مناسب سرو کنید.