طرز تهیه خورش تره

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورشت تره به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

خورش تره از خورش‌های اصیل ایرانی است که به استان کردستان تعلق دارد. این خورش خوشمزه در کردستان طرفداران زیادی دارد و به نوعی آن را رقیب خورش قورمه سبزی می‌دانند. طرز تهیه آن تقریباً شبیه به دیگر خورش‌های ایرانی است و در مناطق مختلف با دستورهای متفاوت تهیه می‌شود. در ادامه روش‌های مختلف طرز تهیه خورشت تره را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه خورش تره با گوشت قرمز

مواد لازم

  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • تره ۵۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • لوبیا سفید یا چیتی ۲ پیمانه
  • شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

  • در ابتدا پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن درون قابلمه تفت دهید. پس از آن که پیازها سبک شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت دهید.
  • گوشت خورشتی را به صورت قورمه‌ای خرد کنید و به پیاز اضافه نمایید. چند دقیقه مواد را هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر داده و سرخ شود. بعد از آن لوبیا چیتی یا سفید را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. سپس ۳ پیمانه آب درون قابلمه بریزید.
  • حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریع‌تر جوش بیاید. پس از آن درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. در این فاصله تره و شنبلیله را خرد کنید و درون یک تابه تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.
  • وقتی گوشت پخته شد سبزیجات را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پس از چند دقیقه رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل سیاه را جداگانه تفت دهید و درون قابلمه بریزید.
  • ۱۰ دقیقه قبل از آماده شدن خورش لیمو عمانی را به آن اضافه کنید و زمانی که خورش به روغن افتاد زیر آن را خاموش کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید و درون تابه سرخ نمایید. اکنون می توانید خورش آماده شده را درون ظرف موردنظرتان بکشید. همچنین می توانید از سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی سرخ شده برای تزیین خورش استفاده کنید.
خواندن
طرز تهیه اردک شکم پر ، غذای مجلسی و خوشمزه مازندرانی
طرز تهیه خورش تره
طرز تهیه خورش تره

طرز تهیه خورشت تره با مرغ

مواد لازم

  • سینه یا ران مرغ ۳۰۰ گرم
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • تره ۵۰۰ گرم
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ابتدا لوبیای سفید را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید و تره‌ها را نیز خرد نمایید. تره‌ها را همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید تا کاملاً سرخ شوند.
  • پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و یک قابلمه مناسب بر روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه گوشت مرغ را به پیازها اضافه کنید و مجدد تفت دهید. پس از چند دقیقه ادویه‌ها را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید کاملاً سرخ شوند.
  • لوبیاها را به‌صورت جداگانه بپزید و سپس به مرغ اضافه کنید. بعد از آن رب گوجه‌فرنگی را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
  • سبزی‌های سرخ شده را درون مواد درون قابلمه بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. لیمو عمانی‌ها را سوراخ نمایید و به همراه سه لیوان آب جوش به خورش اضافه کنید.
  • درب قابلمه را ببندید تا خورش پخته شود. در این حین سیب‌زمینی‌ها را خلالی کنید و درون روغن سرخ نمایید. گوجه‌فرنگی‌ها را نیز به‌صورت نگینی خرد کرده و درون تابه تفت دهید.
  • زمانی که مرغ پخته شد گوجه‌فرنگی‌ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیفتد. در نهایت خورش آماده شده و می‌توانید با سیب‌زمینی آن را تزیین و نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه سوپ مرغ خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه خورش تره
طرز تهیه خورش تره

طرز تهیه خورش تره شمالی

خورش تره در شمال کشور نیز طرفداران زیادی دارد و به روش متفاوتی تهیه می‌شود.

مواد لازم

  • سبزی ترش تره ۱ کیلو
  • نعنا خشک ۱ قاشق چای‌خوری
  • سیر ۱ بوته بزرگ
  • آبغوره ترش ۱ لیوان فرانسوی
  • برنج  قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن، به مقدار لازم

طرز تهیه

  • سبزی ترش شامل جعفری، تره، گشنیز و اسفناج را به‌صورت ساطوری خرد کنید و سپس درون یک قابلمه بریزید. برنج را نیز همراه با مقداری آب به سبزی‌ها اضافه کنید.
  • نمک، زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با شعله ملایم پخته شوند. ۱۰ دقیقه قبل از این که خورش آماده شود به قابلمه آبغوره اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • پس از پخته شدن مواد زیر حرارت را خاموش کنید و با گوشت‌کوب آنها را خوب له کنید. مواد له شده را با حرارت ملایم سرخ کنید. سپس حبه‌های سیر را پوست بگیرید و پس از آن که له کردید درون تابه تفت دهید. تخم‌مرغ‌ها را نیز به سیر اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط کنید.
  • در انتها سیر و تخم‌مرغ را به سبزی و برنج اضافه کنید و به هر میزانی که تمایل دارید فلفل بزنید. خورش باید غلیظ و کم آب باشد.
طرز تهیه خورش تره
طرز تهیه خورش تره

نکات مهم در طرز تهیه خورش تره

  • امکان استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سفید وجود دارد.
  • به جای گوشت خورشتی و مرغ می‌توانید از بوقلمون استفاده کنید.
  • برای گوشت خورشتی می‌توانید به دلخواه خود گوشت گوسفندی یا گوساله انتخاب کنید.
  • لوبیا را حتماً از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • سبزی تره را نباید بیش از اندازه تفت دهید چرا که طعم خورش را تلخ می‌کند.
  • گوشت و مرغ را به سلیقه خود می‌توانید به دو روش قیمه‌ای یا یک تکه استفاده کنید.
خواندن
طرز تهیه شامی ترش به روش اصیل شمالی

طرز تهیه خورش تره در این مجله به دو روش کردی و شمالی آموزش داده شد تا بتوانید آن را تهیه کرده و نوش جان کنید. این غذا سرشار از پروتئین است و طعم لذیذی دارد. می‌توانید در تمام ایام سال این خورش را بپزید و در کنار خانواده خود نوش جان کرده یا در مهمانی ها سرو کنید.