طرز تهیه مشته بادمجان

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مشته بادمجان خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مشته بادمجان یک غذای خوشمزه و لذیذ است که اصالت آن به استان فارس برمی گردد و بخاطر گوشت چرخ کرده ای که به صورت قلقلی در می آید به آن مشته می گویند مشته بادمجان را می توان با برنج یا نان میل کرد در ادامه این مطلب با طرز تهیه مشته بادمجان خوش طعم با ما همراه باشید.

طرز تهیه مشته بادمجان
طرز تهیه مشته بادمجا

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • بادمجان ۴ عدد
  • گوجه فرنگی ۳ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • ارد نخودچی یا سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • رب ۱ قاشق غذا خوری
  • آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید توجه کنید کلاهک آن را جدا نکنید سپس برای گرفتن تلخی بادمجان ۱ ساعت آنها را درون آب نمک قرار دهید تا روغن کمتری جذب کند.

مرحله دوم: در فاصله ای که بادمجان ها داخل آب نمک هستند مایه مشته را آماده کنید برای این کار ۱ عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید سپس به همراه گوشت چرخ کرده و پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه و آرد نخودچی مخلوط کنید و ورز دهید.

مرحله سوم: پس از این مواد مشته آماده شدند روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت ۴۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا منسجم شود.

مرحله چهارم: پس از ۱ ساعت بادمجان ها را از آب نمک بیرون بیاورید و بشویید و خشک کنید سپس درون تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود در ادامه بادمجان ها را به تابه اضافه کنید و دو طرف آن را کاملا سرخ کنید.

مرحله پنجم: پس از اینکه بادمجان ها سرخ شدند مواد گوشتی را از یخچال بیرون بیاورید و قلقلی کنید به اندازه یک گردو گرد کنید بهتر است کف دستتان را خیس کنید تا مواد به دستتان نچسبد پس از اینکه قلقلی ها آماده شدند در همان روغن دو طرف آن را سرخ کنید.

مرحله ششم: پس از اینکه مشته ها سرخ شدند آن ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله هفتم: در ادامه ۱ پیاز را نگینی خرد کنید و در همان روغن تفت دهید کمی که سبک شد سیر را ریز کنید و به پیاز اضافه کنید بعد از چند دقیقه گوجه فرنگی ها را حلقه ای برش بزنید و روی پیاز ها قرار دهید روی گوجه فرنگی ها بادمجان ها را قرار دهید و در آخر قلقلی ها را روی مواد بریزید.

مرحله هشتم:  برای سس این غذا در قابلمه ای دیگر کمی روغن بریزید و رب را تفت دهید تا رنگ آن باز شود سپس کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و ابلیمو دوباره به رب اضافه کنید و اندازه ۲ لیوان آب‌جوش اضافه کنید.

مرحله نهم: سس آماده شده را روی مشته بادمجان بریزید و درب تابه را بگذارید وقتی شروع به قل زدن کرد شعله را کم کنید و به مدت نیم ساعت اجازه دهید سس به خورد مواد برود و نرم شود.

مرحله دهم: مشته بادمجان خوشمزه شما آماده است به همراه برنج یا نان نوش جان کنید.