طرز تهیه خورش آلبالو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش آلبالو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
انواع خورشت ها همیشه از دسته غذاهای پرطرفدار بوده اند که کنار برنج سرو می شوند خورش آلبالو خورشتی خوش رنگ و لعاب دار است که طعم ان بسیار متفاوت است و بسیار خوش رنگ است و می تواند سفره پذیرایی شما را زیباتر کند این خورش بخاطر وجود آلبالو و شکر ملس است و بدلیل وجود آلبالو منبع ویتامین سی و انتی اکسیدان و اهن است شما می توانید این غذا را پلو زعفرانی یا ساده میل کنید همچنین می توانید به جای استفاده از مرغ ان را با گوشت درست کنید اگر علاقه به آلبالو پلو دارید می توانید به صفحه مورد نظر مراجعه کنید در ادامه با طرز تهیه خورش آلبالو لعاب دار و خوش رنگ همراه ما باشید.
مواد لازم
- مرغ ۳ تکه متوسط
- پیاز ۲ عدد
- آلبالو هسته گرفته ۲ لیوان
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- ابلیمو ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: تکه های مرغ را بشویید و درون ظرفی بریزید سپس کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به ان اضافه کرده و خوب ماساژ دهید روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
مرحله دوم: پس از ۱ ساعت مواد را از یخچال بیرون اورده و پیازها را نگینی ریز خرد کنید و درون قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید کمی که سبک شد مرغ ها را به ان اضافه کنید و دو طرف مرغ را کمی سرخ کرده تا رنگ ان طلایی شود.
مرحله سوم: ۱ لیوان ابجوش به مرغ ها اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت بپزد در قابلمه دیگر آلبالوهای هسته گرفته شده را به همراه شکر و ابلیمو بریزید سپس به اندازه نصف لیوان از اب مرغ بردارید و به آلبالوها اضافه کنید.
مرحله چهارم: اجازه دهید آلبالوها با حرارت کم به مدت نیم ساعت کمی جا بیفتد و غلیظ شود
مرحله پنجم: حالا آلبالوهایی که غلیظ شدند را به قابلمه مرغ ها اضافه کنید و دوباره ۲۰ دقیقه زمان دهید تا خورش لعاب دار شود و روغن بیندازد خورش آلبالو خوش طعم شما اماده است نوش جان
خورش آلبالو با مرغ اب پز شده
روش دیگر تهیه این خورش است که ابتدا تکه های مرغ را به همراه ۱ لیوان اب بگذارید بپزد و پس از پخت اب مرغ را کنار بگذارید حالا درون قابلمه ای دیگر پیاز را کمی تفت دهید و سپس تکه های مرغ را نواری برش دهید و همراه پیاز کمی سرخ کنید تا رنگ ان طلایی شود در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید و تفت دهید حالا به اندازه نصف لیوان از اب مرغ را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید کمی غلیظ تر شود در قابلمه دیگر آلبالو هسته گرفته شده را به همراه شکر و ابلیمو و ۱ لیوان از اب مرغ بریزید و روی حرارت ملایم بهمدت نیم ساعت قرار دهید تا سس غلیظ شود پس از گذشت این زمان آلبالوها را به مرغ ها اضافه کرده و دوباره ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا لعاب دار شود.
خورش آلبالو با گوشت
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- آلبالو هسته گرفته ۲۰۰ گرم
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- ابلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کنید و درون قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت های تکه شده را به پیاز اضافه کرده و کمی زردچوبه و فلفل و نمک بریزید و بگذارید گوشت ها کمی تغییر رنگ دهند.
مرحله دوم: رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ ان باز شود در ادامه کمی دارچین بریزید سپس به اندازه ۲ لیوان ابجوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید بپزد.
مرحله سوم: آلبالوهای هسته گرفته شده را به همراه شکر و ابلیمو و نصف لیوان اب درون قابلمه بریزید و روی حرارت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.
مرحله چهارم: پس از نیم ساعت آلبالوها را به قابلمه گوشت ها اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد و لعاب دار شود در اخر زعفران دم کرده را اضافه کنید.
خورش البالو با کوفته قلقلی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- آلبالو ۲۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- ابلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- سبزیجات معطر شامل ریحان و جعفری و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و اب گرفته شده درون کاسه ای بریزید و به ان نمک، فلفل و زردچوبه و سبزیجات معطر اضافه کنید و ورز دهید تا مخلوط شوند.
مرحله دوم: درون تابه کمی روغن بریزید و سپس به اندازه یک گردو از مواد بردارید و داخل دست خود گرد کرده و در روغن سرخ کنید وقتی دو طرف کوفته ها سرخ شدند انها را کنار بگذارید.
مرحله سوم: درون قابلمه ای آلبالو هسته گرفته را به همراه شکر و ابلیمو و ۱ لیوان اب بریزید و روی حرارت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا غلیظ شود.
مرحله چهارم: وقتی سس آلبالو کمی غلیظ شد کوفته ها را به ان اضافه کرده و دوباره نیم ساعت زمان دهید تا خورش به روغن بیفتد.قبل از سرو خورش مزه ان را بچشید و میزان ترشی یا شیرینی را اندازه کنید.
خورش البالو با لپه
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- آلبالو هسته گرفته ۱ کیلو
- لپه ۱ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۲قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید سپس درون قابلمه با کمی روغن تفت داده تا سبک شوند در ادامه گوشت خورشتی را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم: نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید حالا لپه هایی که از قبل به مدت ۸ ساعت خیس کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا حین پخت وا نرود.
مرحله سوم: ۱ قاشق رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ ان باز شود در اخر دو لیوان ابجوش بریزید و بگذارید گوشت و لپه بپزد.
مرحله چهارم: آلبالو و شکر را مخلوط کرده و در ۲۰ دقیقه اخر پخت به خورش اضافه کنید تا جا بیفتد و غلیظ شود در اخر زعفران دم کرده بریزید و پس از جا افتادن خورش شعله را خاموش کنید.
خورش آلبالو و سیب
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- آلبالو هسته گرفته ۲۰۰ گرم
- سیب ۲ عدد
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- ابلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کنید و دورن قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل،زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم: پودر داچین را اضافه کرده و دو لیوان ابجوش بریزید و بگذارید بپزد سیب ها را بشویید و پوست بگیرید و برش بزنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید.
مرحله سوم: آلبالو و شکر و ابلبمو را با ۱ لیوان اب درون قابلمه بریزید و روی حرارت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا نرم شود.
مرحله چهارم: نیم ساعت اخر پخت سس آلبالو و سیب را به گوشت اضافه کرده و بگذارید جا بیفتد در اخر زعفران دم کرده را بریزید و وقتی خورش غلیظ شد شعله را خاموش کنید.
روشهای هسته گیری آلبالو
استفاده از سیخ چوبی: میوه را بین دو انگشت خود بگیرید و سیخ چوبی را در محل گودی که اتصال به ساقه است فشار دهید تا هسته جدا شود.
استفاده از چاقو: میوه را به کمک یک چاقو تیز از وسط برش دهید و هسته را به ارامی خارج کنید.
استفاده از نی: نی که اندازه مناسب دارد را از وسط میوه عبور دهید تا هسته ان خارج شود.
استفاده از ماسوره خامه ریزی: قسمت قیف ماسوره کوچک را روی محل گودی میوه قرار داده و فشار دهید تا هسته جدا شود.