طرز تهیه آش گشنیز
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش گشنیز خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش گشنیز یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی تهیه میشود. در اینجا به دو روش رایج برای پخت این آش اشاره میکنیم:
روش اول: آش گشنیز با گوشت
مواد لازم
- گوشت گوسفند یا گوساله: ۲۵۰ گرم
- گشنیز تازه: ۵۰۰ گرم
- برنج: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۳ حبه (اختیاری)
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت را به قطعات کوچک خرد کنید و همراه با پیاز خرد شده و زردچوبه در مقداری روغن تفت دهید وقتی گوشت تغییر رنگ داد آب اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.
مرحله دوم: عدس و برنج را که از قبل خیس کردهاید، به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بپزند و در اواخر پخت، گشنیز خرد شده را اضافه کنید و بگذارید تا آش جا بیفتد.
مرحله سوم: نمک و فلفل آش را اندازه کنید و در صورت تمایل سیر رنده شده را نیز اضافه کنید آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
روش دوم: آش گشنیز بدون گوشت
مواد لازم
- گشنیز تازه: ۵۰۰ گرم
- برنج: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۳ حبه (اختیاری)
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید و عدس و برنج را که از قبل خیس کردهاید، به پیازها اضافه کنید و مقداری آب بریزید و بگذارید تا حبوبات و برنج کاملا بپزند.
مرحله دوم: در اواخر پخت، گشنیز خرد شده و نعناع خشک را اضافه کنید و بگذارید تا آش جا بیفتد و نمک و فلفل آش را اندازه کنید و در صورت تمایل سیر رنده شده را نیز اضافه کنید آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
نکات مهم
- برای طعم بهتر آش، از گشنیز تازه استفاده کنید.
- میتوانید به جای عدس از ماش یا لوبیا نیز استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری آب گوشت یا عصاره سبزیجات به آش اضافه کنید.
- برای تزیین آش میتوانید از کشک، گردو استفاده کنید.