طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

سنگدان مرغ از دسته غذاهای خوشمزه و فوری است که با مواد اولیه ساده ای تهیه می شود و به صورت ساده یا همراه با سیب زمینی و قارچ سرو می شود و ما به هر دو روش به شما اموزش می دهیم.

طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ
طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ

مواد لازم 

سنگدان مرغ: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه و پاپریکا: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
آب جوش: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: سنگدان‌ها را به خوبی بشویید. معمولاً سنگدان‌ها به صورت تمیز شده فروخته می‌شوند، اما برای اطمینان می‌توانید قسمت‌های زرد رنگ داخلی و چربی‌های اضافه آن را جدا کنید و هر سنگدان را به ۲ یا ۴ قطعه برش دهید.

مرحله دوم: سنگدان‌های خرد شده را در یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب (کافی برای پوشاندن سنگدان‌ها) و نصف پیاز به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سنگدان‌ها به مدت حدود ۳۰-۴۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. در این مرحله می‌توانید کمی نمک نیز اضافه کنید.پس از پخت، سنگدان‌ها را از قابلمه خارج کرده و آبکش کنید. این کار به از بین بردن بوی احتمالی و نرم شدن بافت سنگدان کمک زیادی می‌کند.

مرحله سوم: در یک قابلمه یا تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شود و اگر از سیر استفاده می‌کنید، آن را در این مرحله اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ و بوی خام آن گرفته شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و پاپریکا را اضافه کرده و هم بزنید. سنگدان‌های آبپز شده را به قابلمه اضافه کنید و با مواد موجود به خوبی تفت دهید تا طعم دار شوند.

مرحله پنجم: به قدری آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا سطح سنگدان‌ها را بپوشاند. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به آرامی به مدت حدود ۳۰ دقیقه بپزد تا سنگدان‌ها کاملاً نرم شده و غلیظ شود.

مرحله ششم: پس از پخت کامل و نرم شدن سنگدان‌ها، خوراک را از روی حرارت بردارید و آن را در ظرف مورد نظر کشیده و در صورت تمایل با سماق پودر شده و برش‌های لیموترش تازه سرو کنید.

خوراک سنگدان مرغ با سیب زمینی و قارچ

طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ
طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ

مواد لازم 

سنگدان مرغ: ۵۰۰ گرم
سیب‌زمینی: ۳ عدد متوسط
قارچ: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۲-۳ حبه
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
پاپریکا (اختیاری): ۱ قاشق چایخوری
آب جوش یا آب مرغ: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
جعفری تازه: برای تزئین

طرز تهیه

مرحله اول: سنگدان‌ها را به خوبی بشویید. معمولاً سنگدان‌ها به صورت تمیز شده فروخته می‌شوند، اما برای اطمینان می‌توانید قسمت‌های زرد رنگ داخلی و چربی‌های اضافه آن را جدا کنید و هر سنگدان را به ۲ یا ۴ قطعه برش دهید.

مرحله دوم: سنگدان‌های خرد شده را در یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب (کافی برای پوشاندن سنگدان‌ها) و نصف پیاز به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سنگدان‌ها به مدت حدود ۳۰-۴۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. در این مرحله می‌توانید کمی نمک نیز اضافه کنید.پس از پخت، سنگدان‌ها را از قابلمه خارج کرده و آبکش کنید. این کار به از بین بردن بوی احتمالی و نرم شدن بافت سنگدان کمک زیادی می‌کند.

مرحله سوم: سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت مکعبی بزرگ یا خلالی خرد کنید و قارچ را ورقه ای خرد کنید در ادامه پیاز و سیر را ریز خرد کنید.

مرحله چهارم: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن داغ کنید. پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را اضافه کرده و ۱ دقیقه تفت دهید.رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خام آن برود. سپس زردچوبه، پاپریکا، نمک و فلفل را اضافه کنید.

مرحله پنجم: سنگدان‌های آبپز شده را اضافه کنید و با مواد به خوبی مخلوط کنید تا طعمدار شوند و سیب‌زمینی و قارچ خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با مواد مخلوط شوند سپس به قدری آب جوش یا آب مرغ به قابلمه اضافه کنید تا سطح مواد را بپوشاند.

مرحله ششم: درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به آرامی به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه بپزد یا تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها کاملاً نرم شده و سس غلیظ شود پس از پخت خوراک را در ظرف مورد نظر بریزید و با جعفری تازه و لیموترش تزئین کنید.

نکات کلیدی

۱- ابپز کردن سنگدان در طعم و بافت خوراک تاثیر زیادی دارد به همین خاطر این مرحله را حذف نکنید.

۲- برای جلوگیری از له شدن قارچ، می‌توانید آن را در ۱۵ دقیقه آخر پخت به خوراک اضافه کنید.

۳- برای طعمی متفاوت، در انتها کمی آب لیموی تازه یا سماق به خوراک اضافه کنید.