طرز تهیه خورش نخود فرنگی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش نخود فرنگی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش نخود فرنگی یکی از خورشهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که میتوانید آن را به سادگی در منزل تهیه کنید. این خورش هم با مرغ و هم با گوشت قابل تهیه است و شما میتوانید از انواع سبزیجات دلخواه خود نیز در آن استفاده کنید.
در اینجا ۶ روش برای تهیه خورش نخود فرنگی به شما آموزش میدهم:
۱- خورش نخود فرنگی با مرغ
مواد لازم
- ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم نخود فرنگی
- ۲ عدد سینه مرغ
- ۱ عدد پیاز بزرگ
- ۲ قاشق غذاخوری سر پر رب گوجه فرنگی
- گرد لیمو و آبلیمو به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر سیر و دارچین به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را شسته، پوست آن را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.در قابلمهای روغن بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم: سینه مرغ را شسته، به چند قسمت برش دهید و به پیاز اضافه کنید و مرغ را با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم: زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و دارچین را به مرغ و پیاز اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم: ۳ تا ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید حالا نخود فرنگی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و نخود فرنگی پخته شود.
مرحله پنجم: در اواخر پخت، زعفران دم کرده، گرد لیمو و آبلیمو را به خورش اضافه کنید و در اخر در ظرف مناسب خورش را بکشید و نوش جان کنید.
۲- خورش نخود فرنگی با گوشت
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری نخود فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر دارچین و زعفران دم کرده به میزان لازم
- چیپس برای تزیین
طرز تهیه
مرحله اول: در تابه ای روغن بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید و پیاز را شسته، پوست آن را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید سپس پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم: حالا گوشت گوسفندی تکه شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین را به گوشت و پیاز اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید حالا رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم: ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید سپس نخود فرنگی را به خورش اضافه کنید و در اواخر پخت کمی زعفران دم کرده بریزید اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و نخود فرنگی پخته شود. خورش را با برنج و تزیین چیپس میل کنید.
۳- خورش نخود فرنگی بدون گوشت
خورش نخود فرنگی بدون گوشت، که به عنوان “گاناچو” نیز شناخته میشود، یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است که به راحتی در منزل تهیه میشود. این خورش سرشار از پروتئین و فیبر بوده و برای گیاهخواران و وگانها نیز مناسب است
مواد لازم
- ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم نخود فرنگی
- ۱ عدد پیاز بزرگ
- ۲ حبه سیر
- ۱ عدد فلفل دلمه ای سبز یا قرمز (دلخواه)
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- ۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز
- ۱/۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز (اختیاری)
- ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱/۴ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۳ تا ۴ لیوان آب یا آب سبزیجات
- روغن زیتون به مقدار لازم
- جعفری یا گشنیز برای تزیین (دلخواه)
طرز تهیه
مرحله اول: نخود فرنگی را شسته و ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. سپس پیاز را شسته، پوست آن را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه کمی روغن زیتون بریزید و پیاز را تفت دهید تا سبک شود.
مرحله دوم: سیر را رنده کنید. فلفل دلمه ای (در صورت استفاده) را شسته، به صورت نگینی خرد کنید. سیر را به پیاز اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید در ادامه فلفل دلمه ای (در صورت استفاده) را به مواد اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آرد نخودچی، پودر زیره سبز، پودر فلفل قرمز (در صورت استفاده)، زردچوبه،نمک، فلفل سیاه، را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها ازاد شود در ادامه ۴ لیوان اب سبزیجات به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: نخود فرنگی را آبکش کرده و به خورش اضافه کنید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و نخود فرنگی پخته شود. در اواخر پخت، جعفری یا گشنیز ساطوری شده را به خورش اضافه کنید.
۴- خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده و مرغ
یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که میتوانید آن را به سادگی در منزل تهیه کنید. این خورش هم با مرغ و هم با گوشت قابل تهیه است و شما میتوانید از انواع سبزیجات دلخواه خود نیز در آن استفاده کنید.
مواد لازم
- ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم نخود فرنگی
- ۲ عدد سینه مرغ
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ عدد پیاز بزرگ
- ۲ قاشق غذاخوری سر پر رب گوجه فرنگی
- گرد لیمو و آبلیمو به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر سیر و دارچین به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را شسته، پوست آن را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمهای روغن بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید. پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم: سینه مرغ را شسته، به چند قسمت برش دهید و به پیاز اضافه کنید. مرغ را با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. گوشت چرخ کرده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و دارچین را به مواد اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. ۳ تا ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم: نخود فرنگی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و نخود فرنگی پخته شود. در اواخر پخت، زعفران دم کرده، گرد لیمو و آبلیمو را به خورش اضافه کنید. خورش را با برنج یا نان سرو کنید.
۵- خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۱۰ قاشق غذاخوری نخود فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- چیپس برای تزیین
طرز تهیه
مرحله اول: در تابه ای روغن بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید. پیاز را شسته، پوست آن را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. نمک، فلفل و ادویه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس ۳ تا ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم: نخود فرنگی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و نخود فرنگی پخته شود. در اواخر پخت، نمک و فلفل خورش را چک کنید. خورش را با برنج یا نان و چیپس سرو کنید.
۶- خورش نخود فرنگی با کوفته قلقلی
اگر دوست دارید این خورش را به صورت متفاوت سرو کنید به این روش تهیه کنید:
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۱۰ قاشق غذاخوری نخود فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- ابلیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا پیاز را رنده کنید و اب ان را بگیرید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و نمک و فلفل و زردچوبه بریزید و با دست همه مواد را ورز دهید.
مرحله دوم: در قابلمه ای کمی روغن بریزید و دو طرف کوفته ها را در ان سرخ کنید سپس یک پیاز دیگر را نگینی کنید و در همان روغن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله سوم: حالا ادویه را به پیاز اضافه کنید و پس از ۱ دقیقه تفت خوردن رب گوجه فرنگی را بریزید تا رنگ ان باز شود.
مرحله چهارم: ۴ لیوان اب به مواد اضافه کنید و نخود فرنگی که از ند ساعت قبل خیس کرده اید را درون قابلمه بریزید.
مرحله پنجم: در نیم ساعت اخر پخت کوفته قلقلی ها را به خورش اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد و در اخر کمی زعفران دم کرده و ابلیمو ترش تازه بریزید.
نکات تکمیلی
۱- میتوانید از انواع سبزیجات دلخواه خود مانند هویج، جعفری و گشنیز در خورش نخود فرنگی با گوشت قلقلی استفاده کنید.
۲- برای طعم بهتر خورش، میتوانید از زعفران ساییده شده یا پودر زنجبیل استفاده کنید.
۳- اگر میخواهید خورش شما غلیظتر شود، میتوانید در اواخر پخت، ۱ قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
۴– خورش نخود فرنگی با گوشت قلقلی را میتوانید به صورت فریز شده نیز نگهداری کنید.