طرز تهیه شیرین پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرین پلو آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شیرین پلو یکی از پلو های خوشمزه است که در کشور جمهوری آذربایجان به عنوان یک غذای ملی شناخته می شود و در مهمانیها و جشن ها این غذای رنگارنگ و زیبا را میپزند. شیرین پلو در ایران نیز بسیار طرفدار دارد. معمولا شیرین پلو را با مرغ درست میکنند، اما در بعضی از مناطق نیز شیرین پلو را با گوشت نیز درست میکنند. بخش مهم و تاثیر گذار شیرین پلو عطر و طعم و رنگ آن است که به واسطه ی پوست پرتقال، پسته، زعفران، بادام، کره و غیره به دست میآید. در ادامه با طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو
برنج: ۵ لیوان فرانسوی دسته دار
سینه مرغ: ۲ عدد متوسط
هویج: ۳عدد متوسط
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۱ فنجان
خلال پوست پرتقال یا نارنج : ۱۰۰ گرم
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
خلال پسته: ۵۰ گرم
پیاز: ۴ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه شیرین پلو
خلال بادام را با آب سرد بشویید و به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس آن را در آبکش بریزید تا آبش کشیده شود.
خلال های پوست پرتقال را دوبار در آب بجوشانید هر دفعه آبش را عوض کنید سپس چند ساعتی در آب سرد بخیسانید و آبش را چند دفعه عوض کنید. سپس در ظرفی مقداری آب و شکر را ریخته و شربتی تهیه کنید و خلال های پوست نارنج را همراه خلال پسته درون شربت بریزید تا تلخی آن گرفته شود.
پیاز را درون روغن سرخ کرده و تکه های مرغ را نیز تفت دهید و دو طرف مرغ ها را سرخ کنید سپس نمک و فلفل و مقداری آب روی آن بریزید بگذارید تا بپزد. بعد از پخت استخوان های مرغ را جدا کنید.
درون ماهی تابه ای مقداری کره بیاندازید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید، هویج ها را خلال کرده و همراه خلال بادام به آن اضافه کنید و تفت دهید.
خلال پوست نارنج و پسته را که از شربت کشیده اید را به هویج و خلال بادام اضافه کنید و مقداری تفت دهید.برنج را شسته و آن را آبکش کنید.
در ته قابلمه ای مناسب ته دیگ مورد نظر خود را بگذارید نصف برنج را در کف قابلمه بریزید و پخش کنید، سپس روی آن تکه های مرغ را بچینید و روی آن ها مخلوط هویج ،خلال پوست نارنج، خلال بادام و پسته بریزید و روی آن ها باقی برنج ها را ریخته و زعفران را همراه مقداری کره در بالای مواد بریزد و بگذارید شیرین پلو دم بکشد.
بعد از اینکه پلو دم کشید می توانید برای تزیین شیرین پلو ، مقداری از خلال پوست نارنج و خلال پسته و خلال بادام که نگه داشته اید و همینطور از زرشک که در مقداری روغن تفت داده شده نیز می توانید استفاده کنید.
نکته : برای تزیین شیرین پلو خلال پسته را در مقداری روغن تفت دهید تا جلا پیدا کنند.