طرز تهیه شیرینی ملکه کنجد

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی ملکه کنجد خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

شیرینی ها جزو دسرهای محبوب ایرانی است که انواع متفاوتی دارد شیرینی ملکه کنجد علاوه بر طعم بی نظیری که دارد بافت نرم و لطیفی دارد و گزینه مناسبی برای پذیرایی کنار چایی است.

طرز تهیه شیرینی ملکه کنجد
طرز تهیه شیرینی ملکه کنجد

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۲۵۰ گرم

پودر قند: ۵۰ گرم

کره: ۱۵۰ گرم (به دمای محیط رسیده)

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

وانیل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

بکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

عسل: ۲۰۰ گرم

شکر: ۵۰ گرم

کره: ۵۰ گرم

کنجد: ۲۰۰ گرم

خلال پسته یا بادام: ۵۰ گرم

زعفران دم‌کرده غلیظ: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

مرحله اول: کره نرم شده و پودر قند را با همزن بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود سپس زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و کمی دیگر هم بزنید.

مرحله دوم: آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم‌کم به مواد اضافه کنید. ابتدا با قاشق مخلوط کنید، سپس با نوک انگشتان خمیر را جمع کنید. نیازی به ورز دادن زیاد نیست، همین که خمیر یکدست شود کافی است.

مرحله سوم: خمیر را در نایلون پیچیده و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید و فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

مرحله چهارم: خمیر را بین دو کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت نیم سانتی‌متر باز کنید و خمیر باز شده را داخل سینی قرار دهید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا پف نکند سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا خمیر نیم‌پز شود.

مرحله پنجم: برای مواد رویه در یک قابلمه کوچک، عسل، شکر و کره را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود سپس کنجد و خلال پسته (یا بادام) را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله ششم: زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید و این مخلوط داغ را به صورت یکنواخت روی خمیر نیم‌پز شده که از فر بیرون آورده‌اید، پخش کنید.

مرحله هفتم: سینی را دوباره در فر قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. رویه باید طلایی و عسلی شود پس از پخت، سینی را از فر خارج کرده و قبل از سرد شدن کامل، شیرینی را با چاقوی تیز به صورت لوزی یا مربع برش بزنید و بعد از اینکه شیرینی کاملاً خنک شد، می‌توانید آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف سرو بچینید.