طرز تهیه مربای شاه توت
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مربای شاه توت خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شاه توت میوه ای از خانواده توت است یکی از میوه های خوشرنگ و خوشمزه این فصل است که زمان برداشت آن در ایران از اوایل خرداد ماه تا اواسط مرداد ماه است، معمولاً شاه توتها میوههای کوچکی هستند که شبیه به دانههای قرمز متمایل به سیاه یا بنفش میباشند. از مهمترین خواص شاه توت میتوان به درمان کمخونی، مفید برای کبد و صفرا، حفظ سلامت اعصاب، کاهش وزن، حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش خطر بروز بیماریهای التهابی، حفظ سلامت پوست، حاوی مواد مغذی مهم، تأثیر مفید بر سطح قند خون، حفظ سلامت مغز، تأثیر مثبت بر سیستم ایمنی و مفید برای سلامت قلب اشاره کرد. در ادامه با طرز تهیه مربای شاه توت و مارمالاد و شربت ان با ما همراه باشید.
مواد لازم
- شاه توت ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ کیلوگرم
- ابلیمو ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
شاه توت را شسته و دم انها را با قیچی جدا کنید، سپس انها را درون قابلمه قرار دهید، شکر را لابه لای انها بریزید و درب ظرف را ببندید و حدود ۱۲ ساعت درون یخچال قرار دهید.
مرحله دوم
پس از اینکه ظرف را از یخچال بیرون اوردید ، مخلوط شکر و شاه توت را روی شعله با حرارت متوسط روی گاز قرار دهید تا جوش بیاید ، شعله را کم کرده و مرتب کف روی مربا را بگیرید.
مرحله سوم
پس از ۱۵ دقیقه که مواد جوشیدند اگر مواد هنوز رقیق بودند، شاه توت ها را بوسیله کف گیر از ظرف بیرون بیاورید و اجازه دهید شربت ان کمی بجوشد تا غلیظ شود.
مرحله چهارم
وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید، ۱ قاشق چای خوری ابلیمو به ان اضافه کنید، و به مدت ۲ دقیقه اجازه دهید روی گاز باقی بماند و پس از ان شعله را خاموش کنید و شاه توت ها را به درون شربت برگردانید.
نکات تکمیلی
۱- بهتر است از قابلمه ی لعاب دار استفاده شود.
۲- برای غلظت مد نظر شربت حدودا ۲۰-۲۵ دقیقه زمان نیاز است.
۳- ابلیمو باعث می شود مربای شما شکرک نزند.
۴- این مربا نیاز به اب ندارد.
۵- در صورت تمایل چند دانه هل داخل مواد بیاندازید و پس از اتمام کار انها را خارج کنید.
۶- در صورت تمایل برای طعم بهتر در جوش های اخر مقداری وانیل یا گلاب به ان اضافه کنید.
شربت شاه توت
مواد لازم
- شاه توت ۱ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- اب ۲ پیمانه
- ابلیمو ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
شاه توت ها را به همراه اب داخل میکسر بریزید و اجازه دهید خوب هم بخورند.
مرحله دوم
وقتی مواد خوب هم خوردند شکر را داخل میکسر بریزید و دوباره انها را هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم
مواد را درون قابلمه ریخته و روی اجاق گاز روی شعله کم اجازه دهید نیم ساعت بجوشد.
مرحله چهارم
سپس شربت را از روی اجاق برداشته و اجازه دهید خنک شود و در ظرف مناسب بریزید . نوش جان
نکات تکمیلی
۱- در هنگام جوشیدن حتما کف روی شربت را جدا کنید تا شربت شما شفاف شود.
۲- برای طعم بهتر هنگام جوشیدن ۱ دانه هل به ان اضافه کنید.
۳- همچنین برای طعم بهتر میتوانید مقدار کمی وانیل و گلاب به ان اضافه کنید.
۴- پس از جوشیدن مواد را از صافی رد کنین تا تفاله ها و تخم های ریز ان گرفته شود.
مارمالاد شاه توت
مواد لازم
- شاه توت ۱ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- ابلیمو ۱ قاشق چای خوری
- پودر ژلاتین ۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
شاه توت ها را داخل میکسر ریخته و اجازه دهید خوب هم بخورند.
مرحله دوم
وقتی شاه توت ها بخوبی میکس شدند، شکر را داخل میکسر ریخته و دوباره انها را هم بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم
مواد را درون قابلمه ریخته و روی اجاق گاز روی شعله کم اجازه دهید نیم ساعت بجوشد.
مرحله چهارم
سپس پودر ژلاتین و وانیل را به ان اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی با هم ترکیب شوند ، مارمالاد شما امادست، نوش جان