طرز تهیه آش آبغوره تبریزی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش آبغوره تبریزی به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
آش آبغوره از غذاهای محلی و اصیل شهر تبریز است. استفاده از غوره در این آش خواص زیادی مانند کاهش قند و کلسترول خون، عطش زدایی و سمزدایی برای بدن دارد. به افرادی که از افزایش وزن رنج میبرند توصیه میشود آش آبغوره را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در ادامه شما را با چند روش طرز تهیه آش آبغوره تبریزی آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی اصل
مواد لازم
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- نخود ۱ پیمانه
- آبغوره نصف پیمانه
- آب گوشت ۳ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- تره و جعفری ۷۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ شده ۴ قاشق غذاخوری
- نعنا سرخ شده ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل و نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
- ۲۴ ساعت قبل از پخت آش نخودها را خیس کنید و در طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. یک قابلمه مناسب بر روی حرارت قرار دهید و نخودها را همراه با آب درون آن بریزید تا بپزند.
- پیاز را پوست بگیرید و بهصورت مکعبی خرد کنید. سپس آنها را درون یک قابلمه به همراه ۳ الی ۴ قاچاق غذاخوری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. مقداری زردچوبه و نمک به پیازها اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها را رنده کنید و به همراه رب گوجهفرنگی به پیازها اضافه کنید. وقتی که آب گوجهفرنگیهای رنده شده از بین رفت آب گوشت را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید آب گوشت و رب گوجه جوش بیایند.
- بلغور گندم را که از سه ساعت قبل خیس کردهاید به مواد درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. سپس درب قابلمه را ببندید تا بپزند. بعد از پختن بلغور، برنج را که از قبل نیز خیس کردهاید درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا بپزد. در صورت نیاز مقداری آب به آش اضافه کنید و آن را هم بزنید تا نسوزد.
- جعفری و تره را به مقدار یکسان تهیه و خرد کنید و به همراه نخودهای پخته شده به قابلمه برنج و بلغور اضافه کنید. حدود یک ساعت اجازه دهید آش با شعله ملایم پخته شود.
- چند دقیقه قبل از پخت آش نعنا سرخ شده و پیاز سرخ شده را به آن اضافه کنید. در نهایت آبغوره را به آش اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه آش آماده خواهد شد.
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی با لپه
مواد لازم
- لپه ۱ پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- آبغوره نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- تره و جعفری ۱ کیلو
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا داغ ۳ قاشق غذاخوری
- آب قلم به مقدار لازم
طرز تهیه
- لپه را که از شب قبل خیس کردهاید همراه آب درون قابلمه بریزید تا بپزد. برنج و بلغور گندم را نیز جداگانه در ظرفهای دیگر خیس کنید. ۳۰ دقیقه بعد از این که لپه پخته شد عدس را به آن اضافه کنید.
- پیاز را پوست بگیرید و بهصورت خلالی خرد کنید. سپس پیازها را با ۴ قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا خوشرنگ شوند. بعد از طلایی شدن پیازها لپه و عدس پخته شده را درون قابلمه بریزید. چند دقیقه بعد برنج و بلغور گندم را نیز به قابلمه اضافه کنید.
- حدود ۲ لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت زیاد به جوش آید. پس از آن شعله را کم کنید و آب قلم را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. تره وجعفری را خیلی ریز خرد کنید و ۲۰ دقیقه قبل از پختن آش به قابلمه اضافه کنید.
- گوجهفرنگی را رنده کنید و به آش اضافه نمایید. در ادامه رب گوجهفرنگی و آبغوره را نیز به محتویات قابلمه اضافه نمایید و اجازه دهید آش با حرارت کم پخته شود.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری نعنا داغ به آش اضافه کنید و مقداری از آن را برای تزیین آش آبغوره نگه دارید. زمانی که آش غلیظ شد آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی به روش مجلسی
مواد لازم
- لوبیا قرمز ۱ پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- غوره ۱ پیمانه
- آبغوره نصف پیمانه
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- سبزی آش ۴۰۰ گرم
- عصاره گوشت ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
- در اولین مرحله حبوبات، برنج و بلغور گندم را بشویید و سپس خیس کنید. زمان خیس کردن حبوبات باید ۲۴ ساعت باشد تا نفخ آن گرفته شود. یک ساعت قبل از پخت آش، برنج و بلغور گندم را خیس کنید.
- لوبیاهای خیس خورده را درون یک قابلمه مناسب بریزید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه بر روی حرارت نیمپز شوند. برای تهیه آش سبزی میتوانید از هر نوع سبزی که علاقه دارید استفاده کنید. سبزیها را خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
- پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن درون قابلمه دیگر تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیازها مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید. رب گوجهفرنگی را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آن باز شود.
- لوبیای نیمپز، برنج و بلغور خیس خورده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید. ۳ الی ۴ پیمانه آب جوش به درون محتویات قابلمه اضافه کنید. با دست عصارههای گوشت را پودر کنید و با اضافه کردن به قابلمه درب آن را ببندید.
- گوجهفرنگیها را با استفاده از رنده یا میکسر به شکل پوره درآورید و به آش اضافه کنید. در ادامه سبزیهای خرد شده، آبغوره و غورهها را به محتویات قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
- در صورتی که غلظت آش زیاد است مقداری آب جوش درون قابلمه بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آش پخته شود. در این فاصله نعنای خشک را با روغن درون تابه سرخ کنید و در دقایق آخر پخت به آش اضافه نمایید. در نهایت آش آماده شده است و میتوانید با نعنا داغ آن را تزیین کنید.
آش آبغوره تبریزی از خوشمزهترین آشهای محلی است و پختن آن برای یکبار هم که شده به همه توصیه میشود. طرز تهیه آش آبغوره تبریزی به سه روش متفاوت توضیح داده شد و به هر روشی که تمایل داشته باشید میتوانید آن را تهیه کنید و در کنار خانواده نوش جان نمایید.