طرز تهیه تاکو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه تاکو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
تاکو یک غذای مکزیکی است که با مرغ و گوشت تهیه می شود و با نان لواش یا ترتیلا سرو می شود و در این مطلب دو روش به شما اموزش می دهیم.
تاکو گوشت
مواد لازم
گوشت چرخ کرده (ترجیحاً گوساله): ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد (رنده شده یا خرد شده ریز)
سیر: ۳ حبه (رنده شده)
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
ادویه تاکو: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب یا آب گوشت: حدود ½ پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
ترکیبات ادویه تاکو
· پاپریکا (۱ قاشق چایخوری)
· پودر چیلی یا فلفل قرمز (½ قاشق چایخوری)
· پودر سیر (½ قاشق چایخوری)
· پودر پیاز (½ قاشق چایخوری)
· زیره (۱ قاشق چایخوری)
· پودر پونه کوهی (اورگانو) (½ قاشق چایخوری)
· گشنیز خشک (¼ قاشق چایخوری)
طرز تهیه
مرحله اول: در یک تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و پیاز رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و نرم شود سپس سیر رنده شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با پیاز و سیر خوب هم بزنید تا گوشت به طور کامل تغییر رنگ دهد و تکه تکه شود و ادویه تاکو (یا مخلوط ادویههای خانگی) را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۱-۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها باز شود.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به خوبی با مواد مخلوط کنید و در انتها نمک و فلفل سیاه را بیفزایید آب یا آب گوشت را به مواد اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به آرامی به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزند تا طعمها به خوبی ترکیب شده و آب اضافی تبخیر شود و مایه گوشتی غلیظ و خوشمزه به دست آید.
مرحله چهارم: نان تاکو را برای چند ثانیه در تابه گرم کنید و مواد گوشتی را بریزید و کاهوی خرد شده، گوجه فرنگی ریز شده، پیاز قرمز خرد شده و پنیر چدار رنده شده بریزید و سرو کنید.
تاکو مرغ
مواد لازم
سینه مرغ: ۲ عدد متوسط (حدود ۵۰۰ گرم)
پیازک ۱ عدد متوسط (خرد شده)
سیر :۳-۴ حبه (رنده شده)
فلفل دلمهای: ۱ عدد (رنگ قرمز یا سبز، خرد شده)
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه تاکو: ۲ قاشق غذاخوری
زیره: ۱ قاشق چایخوری
آب مرغ یا آب: ۱ پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سینه مرغ را به صورت مکعبهای کوچک (حدود ۲ سانتیمتر) خرد کنید و مرغ را با نصف ادویهها، نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید و حداقل ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
مرحله دوم: در یک تابه مناسب، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز خرد شده را اضافه کرده و ۳-۴ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود در ادامه سیر رنده شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مرحله سوم: فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کرده و ۲-۳ دقیقه تفت دهید و مرغ خرد شده را به تابه اضافه کنید و حرارت را کمی افزایش دهید.مرغ را آنقدر تفت دهید تا تمام طرفها طلایی شود (حدود ۵-۷ دقیقه).
مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی و باقی مانده ادویهها را اضافه کنید و خوب هم بزنید آب مرغ یا آب را اضافه کنید و حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزد تا مرغ کاملاً پخته و طعمها ترکیب شوند.
مرحله پنجم: نان ترتیلا یا لواش را گرم کنید و مواد مرغ را بریزید و روی ان سبزیجاتی مانند کاهو،گوجه فرنگی و پیاز قرار دهید و با سس دلخواه میل کنید.
طرز تهیه تاکو مکزیکی خوشمزه با مرغ و گوشت