طرز تهیه حلوای انجیر
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه حلوای انجیر خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا انجیر یک دسر سنتی مقوی و انرژی زاست که هم به صورت اصیل ایرانی و هم به سبک عمانی (حلوای تین) تهیه می شود. در ادامه دستور تهیه این حلوا به دو روش و نکات مهم برای موفقیت در پخت آن ارائه شده است.
🍯 مواد لازم حلوای انجیر ایرانی
انجیر خشک: ۱۵۰ گرم
آرد برنج: ۱۵۰ گرم
آرد گندم: ۵۰ گرم
شکر: ۲۰۰ گرم
کره یا روغن جامد: ۵۰ گرم
روغن مایع: به میزان لازم
گردوی خرد شده: ۵۰ گرم
گلاب: ۱ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
خلال پسته و بادام: برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول: انجیرها را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شوند. اگر زمان ندارید، آنها را ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید. سپس انجیرهای نرم شده را با کمی آب در مخلوطکن به صورت پوره درآورید .
مرحله دوم: پوره انجیر را با شکر، گلاب، آب، زعفران در قابلمه مخلوط کنید. روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. قبل از جوش آمدن مخلوط، حرارت را خاموش کنید و گردو خرد شده را اضافه کنید.
مرحله سوم: آرد برنج و آرد گندم را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس کره و مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید و هم بزنید تا روغن جذب آرد شود. مراقب باشید روغن زیاد باعث شل شدن حلوا نشود .
مرحله چهارم: شهد آماده شده را به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا فرم بگیرد و یکدست شود. این کار را تا قوام کامل ادامه دهید و حلوا را در ظرف مورد نظر بکشید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید. به صورت گرم یا سرد سرو میشود.
🌰 مواد لازم حلوای تین عمانی
انجیر پوست کنده: ۱ لیوان
نشاسته ذرت: ۱ لیوان
شکر سفید و قهوه ای: ۱ لیوان
آب جوش: ۳.۵ لیوان
روغن جامد یا کره: ½ لیوان
گلاب: نصف لیوان
پودر هل: ۲ قاشق مرباخوری
زعفران غلیظ: به مقدار لازم
مغزیجات خرد شده: ½ لیوان
طرز تهیه
مرحله اول: شکرها را در قابلمه روی حرارت کم ذوب کنید تا به حالت کارامل درآید. از قاشق چوبی برای هم زدن استفاده کنید سپس آب جوش را به آرامی به کارامل اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس مخلوط نشاسته و آب سرد را اضافه کنید و حداقل ۱ ساعت روی حرارت ملایم هم بزنید.
مرحله دوم: پس از قوام نسبی، روغن جامد را اضافه کرده و ۳۰ دقیقه دیگر هم بزنید. سپس پوره انجیر (میکس شده با نصف لیوان آب) را افزوده و ۳۰ دقیقه دیگر بپزید.
مرحله سوم: کره، گلاب، زعفران و پودر هل را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه هم بزنید. در پایان مغزیجات را افزوده و ۱۵ دقیقه دیگر حرارت دهید و حلوا را در قالب ریخته و پس از خنک شدن از یخچال خارج کنید. با مغزیجات تزئین شود.
نکات مهم
۱- از انجیر تازه یا خشک نرم استفاده کنید. انجیر خشک باید خیسانده تا نرم شود.
۲- اگر انجیر شیرین است، مقدار شکر را کاهش دهید.
۳- افزودن هل و دارچین به شهد، طعم حلوا را خوشمزه می کند.
۴- گردو باید فقط خرد شود، نه پودر، تا در دهان حس شود.
۵- استفاده از روغن حیوانی به جای کره، عطر و طعم اصیل تری می دهد.
۶- تفت دادن آرد تا تغییر رنگ و از بین رفتن بوی خامی آن ضروری است .
طرز تهیه حلوای انجیر مقوی و انرژی زا