طرز تهیه قطاب

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه قطاب ، شیرینی سنتی و اصیل یزدی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما یاشید.

قطاب از انواع شیرینی های سنتی و خوشمزه یزد است و این شیرینی پرطرفدار عطر و طعم بی نظیری دارد و شما می توانید برای پذیرایی از مهمان هایتان شیرینی قطاب را در منزل بپزید. در طرز تهیه قطاب خانگی از زرده تخم مرغ و بیکینگ پودر و روغن مایع و شیر و یا ماست و آرد استفاده می شود و شما می توانید برای مواد میانی این شیرینی سنتی از پودر قند و بادام پرک و پودر پسته و هل سائیده شده و گلاب و عسل استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و سنتی را آموزش خواهیم داد.طرز تهیه قطاب

مواد لازم 

روغن جامد ۶۵گرم

ماست ۶۵گرم

بکینگ‌پودر یک‌دوم قاشق چایخوری

نمک یک‌هشتم قاشق چایخوری

آرد حدود ۱۳۰گرم

زرده تخم مرغ ۱ عدد

روغن مایع سرخ کردنی به‌ میزان لازم

مواد میانی قطاب

گردوی نیم کوب حدود ۷۰گرم

پودرقند ۳۵گرم

پودر هل نصف قاشق چایخوری

پودر دارچین یک‌چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه قطاب

طرز تهیه قطاب

ماست را در یک ظرف بریزید و سپس بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. زمان دهید تا بیکینگ پودر در ماست عمل کند.

در یک ظرف با سایز مناسب و گود، روغن و زرده را با هم با چنگال خوب بزنید تا از هم باز شود. سپس ماست عمل آماده را به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.

آرد و نمک را با هم الک کنید و کم کم به ترکیب مایع قطاب اضافه کنید تا خمیر قطاب آماده شود. سپس به مدت ۲ ساعت خمیر را در یخچال استراحت دهید.

برای داخل قطاب ، پودر قند، هل، گردو و دارچین را مخلوط کنید. نسبت مواد داخل قطاب کاملا سلیقه ای است.

روغن مایع را در ظرف گود ریخته می گذاریم کاملا داغ شود.

به اندازه گردو از خمیر قطاب برداشته و با کف دست به قطر ۳ میلی متر خمیر را پهن کنید.

مقداری از مواد میانی را برداشته و وسط خمیر بریزید و به صورت بقچه گرد کنید و اضافه خمیر را از سرش جدا کرده و کف دست بچرخانید تا کاملا گرد شود.

قطاب ها را در روغن انداخته و سرخ کنید تا طلایی شود و روی دستمال حوله ای گذاشته تا روغن اضافه اش گرفته شود.

بعد از گذشت ۴ تا ۵ ساعت قطاب ها را داخل خاک قند که کمی پودر هل به آن اضافه شده است بغلتانید و سرو کنید.