در کشور ما رسم است که در ایام عید نوروز با انواع شیرینی و خوراکی‌هایی که معمولا خانم خانه می‌پزد از مهمانان پذیرایی می‌شود. یکی از این شیرینی‌ها که می‌توانید به‌آسانی در منزل درست کنید «شیرینی نعلی» است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شیرینی نعلی مخصوص عید نوروز را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

شیرینی نعلی

روش پخت شیرینی نعلی ویژه عید نوروز

شیرینی نعل ‌اسبی که بیشتر برای ایام نوروز تهیه می‌شود یکی از انواع شیرینی‌های قدیمی ایران است. این شیرینی، دستور پخت بسیار آسانی دارد و شما به‌راحتی می‌توانید آن را در منزل برای پذیرایی از دوستان و آشنایان خود آماده کنید. برای پخت شیرینی نعلی با شکر می‌توانید طبق دستور زیر عمل کنید.

مواد لازم برای پخت شیرینی نعلی:

Ø آرد ۳ و ½ لیوان (۴۵۰ گرم)

Ø روغن ۱ لیوان (۲۰۰ گرم)

Ø پودر قند ۱ لیوان (۱۵۰ گرم)

Ø تخم‌مرغ ۳ عدد

Ø وانیل ۱ قاشق چای‌خوری

Ø بیکینگ‌پودر ۲ قاشق چای‌خوری

Ø پودر پسته یا قهوه به مقدار لازم

Ø شکلات به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی نعلی با پیمانه لیوان:

  1. پودر قند را به همراه روغن با همزن به مدت چند دقیقه خوب هم بزنید تا یک مخلوط غلیظ به دست بیاید.
  2. تخم‌مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا در مواد مخلوط شوند.
  3. آرد را الک کرده و به‌ آرامی به ظرف اضافه کنید؛ سپس با یک قاشق پلاستیکی یا لیسک کاملاً آن را مخلوط کنید تا یکدست شود.
  4. به‌اندازه یک قاشق از خمیر برداشته و آن را با دست لوله کنید؛ بعد دو سر آن را به هم نزدیک کرده تا به شکل نعل اسب در بیاید.
  5. شیرینی‌ها را در سینی فر که از قبل چرب کرده و یا با کاغذ روغنی پوشاندید، بچینید.
  6. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کرده و اجازه دهید برای چند دقیقه کاملاً گرم شود.
  7. شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
  8. مقداری شکلات را روی بخار آب جوش ذوب کنید؛ سپس سر شیرینی‌هایی که خوب خنک شدند را در شکلات داغ بزنید.
  9. می‌توانید پودر پسته یا پودر قهوه را روی شکلاتی که هنوز داغ است بپاشید و در نهایت شیرینی‌ها را در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شوند.
خواندن
طرز تهیه تارت شکلاتی خوشمزه و مخصوص

طرز تهیه شیرینی نعلی بدون فر

اگر می‌خواهید شیرینی نعلی بدون فر درست کنید می‌توانید داخل یک تابه دوطرفه را با روغن چرب کرده یا کاغذروغنی بکشید؛ سپس شیرینی‌هایی که با استفاده از دستور گفته شده درست کردید را در آن بچینید. روی شعله گاز شعله‌پخش‌کن قرار دهید و تابه را روی آن بگذارید. اجازه دهید شیرینی‌ها به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت به‌آرامی بپزند. برای پخت شیرینی نعلی در توستر تنها لازم است دمای توستر را ۲۰ درجه از فر کم‌تر تنظیم کنید.

نکات مهم در هنگام پخت شیرینی نعلی

برای پختن شیرینی نعلی باید به چند نکته برای خراب‌نشدن شیرینی خود توجه داشته باشید. چند فوت ‌و فن شیرینی نعلی عبارت‌اند از:

Ø     هنگام استفاده از کره، نرمی آن را با انگشت خود چک کنید. کره نباید خیلی شل شده باشد.

Ø     خمیر را می‌توانید از ۱ تا ۳ ساعت در یخچال نگه دارید. اگر این مدت‌زمان بیشتر شود، خمیر شما سفت خواهد شد. وقتی خمیر را از یخچال خارج کردید چند دقیقه اجازه دهید به دمای محیط برگردد. سپس زمانی که انگشت شما داخل خمیر فرورفت، یعنی می‌توانید آن را فرم بدهید.

Ø     قبل از قراردادن شیرینی‌ها در فر، آن‌ها را حدود نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه در یخچال بگذارید. این کار باعث می‌شود شیرینی‌ها در فر باز نشوند.

Ø شیرینی پخته شده را می‌توانید در ظرف در دار تا حدود ۲ هفته در یخچال نگه دارید. برخی می‌پرسند چرا شیرینی نعلی خشک می‌شود؟ یادتان باشد محل نگه داری این شیرینی، تاثیر زیادی در کیفیت و تازه ماندن آن خواهد داشت.

خواندن
طرز تهیه چیز کیک اورئو ، خوشمزه و خانگی

شیرینی نعل اسبی

علت ترک‌ خوردن شیرینی نعلی چیست؟

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که چرا خمیر شیرینی نعلی ترک می‌‌خورد؟ گاهی هنگام پخت این شیرینی متوجه می‌‌شوید که خمیر شما خشک شده و هنگام فرم‌دادن ترک می‌خورد. علت این است که آرد زیاد و یک‌باره به مواد اضافه شده است.

یکی دیگر از دلایل سفت‌شدن خمیر و ترک‌ خوردن آن، ورز دادن با دست است. زیرا گرمای دست‌ها باعث به روغن افتادن خمیر شما و سپس خشک‌ شدن آن می‌شود. حالا اگر خمیر شیرینی نعلی سفت شد چه کنیم؟ در این موقعیت شما می‌‌توانید با اضافه‌کردن مقدار کمی روغن به خمیر، آن را نرم‌تر کنید.

و در پایان…

شیرینی نعلی یکی از خوشمزه‌ترین و آسان‌ترین گزینه‌ها برای درست‌کردن در منزل و پذیرایی از مهمان‌های سال نو است که می‌توانید آن را با یک فنجان قهوه یا چای میل کنید. برای تهیه مواد لازم برای شیرینی به‌خصوص موادی که برای تزئین استفاده می‌شوند، می توانید به فروشگاه اینترنتی بارجیل مراجعه کنید و بدون صرف وقت در ترافیک برای خرید حضوری در شلوغی‌های پایان سال، در اسرع وقت محصولات باکیفیت را در منزل تحویل بگیرید.

سؤالات متداول 

  •       جایگزین روغن در شیرین نعلی چه چیزی می‌توان استفاده کرد؟

برای پخت شیرینی نعلی می‌توانید پخت شیرینی نعلی با کره را امتحان کنید.

  •       بهترین راه جلوگیری از خشک و سفت‌ شدن شیرینی نعلی چیست؟

باید آرد را به‌تدریج و کم‌کم به مواد اضافه کنید تا از خشک و سفت‌شدن خمیر جلوگیری شود.